REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum se vând DROGURILE în VAMA VECHE: Vrei ceva de FUMAT?

Cum se vând DROGURILE în VAMA VECHE: Vrei ceva de FUMAT?

Replica API 6 iulie 2021 | 23:54 4646

Este cunoscut faptul că, pe litoral, consumul, implicit - traficul de droguri se intensifică. Astfel, oamenii legii declanșează, periodic, controale, care se lasă cu anchete penale. Nici faptul că în Vama Veche se practică astfel de îndeletniciri nu mai este un subiect tabu, dovadă stând chiar dosarele întocmite de oamenii legii. Însă, ca și metode, așa cum au fost descrise în anchete și, conform declarațiilor inculpaților din dosare, dar și ale martorilor, sunt cele în care traficanții acostează trecătorii, întrebându-i: vrei ceva de fumat? Prin așa ceva a trecut și o femeie, în vârstă de 31 de ani, care a și cumpărat, ajungând să fie trimisă în judecată și, acum, condamnată.

Vrei ceva de fumat?

O tânără care a venit la mare, în Vama Veche, (susține că a fost acostată de un individ care a întrebat-o dacă vrea ceva de fumat, ea cumpărând), a fost trimisă în judecată pentru trafic de droguri și deținere pentru consum propriu. În rucsacul ei a fost găsit și un fragment dintr-un comprimat de MDMA, ea menționând că nu știa de prezența acestuia. Instanța de fond o condamnase la 3 ani și 9 luni de închisoare, însă, la apel, magistrații i-au scăzut pedeapsa la 2 ani și 8 luni, sub supraveghere. Decizia este definitivă.

Detalii din dosar

Tânăra este absolventă de studii superioare și, în timp ce se afla în Vama Veche, un echipaj format din patru subofițeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța i-a depistat pe tânăra în cauză și prietenul ei, în dreptul hotelului „Victory”.

În rucsacul ei s-au găsit un plic autosigilant, confecționat din material plastic transparent, în care se afla substanță vegetală de culoare verde-oliv, sub formă de muguri, având miros înțepător, o bucățică de folie din staniol ce conținea un fragment de comprimat de formă rotundă, de culoare maronie, cu diametrul de circa 0,5 cm, cu marginea zimțată, având ștanțat pe una dintre fețe logo-ul „Crown”. Din declarațiile celor doi tineri a reieșit că drogurile fuseseră cumpărate cu 50 de lei, de la un necunoscut întâlnit în zona barului „La Stuff” din Vama Veche, cu mențiunea că înțelegerea ar fi vizat exclusiv achiziționarea de marijuana. Inculpata a invocat faptul că nu avea habar despre prezența, în plicul procurat, a fragmentului de comprimat de ecstasy. Totodată, femeia a recunoscut că mai consumase în trecut, ocazional, canabis.

A fost trimisă în judecată la Tribunalul Constanța și condamnată, pe 17.02.2021, la 3 ani și 9 luni de închisoare. Pe 2 iulie s-a judecat apelul, la Curtea de Apel Constanța, pedeapsa fiindu-i scăzută la 2 ani și 8 luni, cu suspendare. Decizia este definitivă.

Însă, așa cum este precizat și mai sus, acesta nu este singurul caz în care iese în evidență cum au fost procurate drogurile. Se pare că este o practică, în Vama Veche, să fii acostat și întrebat: Vrei ceva de fumat?

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Coentarii numai de drogati,inpusati nu inchisoare pe banii nostri
0
8
pentru o tigara 3 ani? in locul persoanei eram deja la avion si adio la bantustan
6
0
Incadrarea la trafic se face conform legii 143 si prin cumparare...deci cumpararea face parte tot din trafic... Si intr-adevar este ciudat aspectul asta...
0
0
deci membrii presedentiei, guvernului, parlamentului , parchetelor , s.a.m.d. ar trebui toti condamnati
5
1
in completare trebuia sa spui ca si unii de ai tai din PNL, PD, USR desi au furat si inselat statul nu au facut nici macar o zi de inchisoare!!! ca de dat inapoi...
10
3
3 ani si 9 luni de inchisoare in prima instanta !!!!??? Aberant - atat a facut Varanul Voiculescu -A3- dupa ce a furat statul cu 60 milioane euro si n-a dat nimic inapoi
21
1
sterg comentariile la greu. Sa va fwt !
17
1
Cum plm sa-i dai 2 ani si 8 luni cu suspendare pt consum??? Nu ne mai facem bine.....De asta suntem subdezvoltati, pt ca suntem incuiati la minte...Lasa sa fie alcoolul legal ca sa iti faci creierii varza sa te urci la volan sa omori oameni si sa iei o pedeapsa poate mai mica decat unul care fumeaza linistit iarba stand in banca lui fara sa deranjeze pe nimeni....LEGI DE CACAT FACUTE DE OAMENI FARA CREIER!!!!!
23
2
Si unuia care te omoara in bataie pe strada i-ar da asa vreo 1 an cu suspendare...
21
0
si alte struc turi do rm linis tite. Doar iau sala riul. Si pen sii speci ale.
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468