REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cumpărătorii de bună credință din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Replica API 8 ianuarie 2021 | 00:00 3895

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată în dosarul retrocedărilor, au început să câștige procesele în instanță. Acesta este și cazul lui Doru Maceac, care a reușit să anuleze în instanță un certificat de urbanism emis de primărie, prin intermediul căruia era informat că terenul său din Compozitorilor a fost dobândit, iniţial prin Dispoziţia de primar nr. 3694 din data de 05.11.2002, și că trebuie să revină la municipalitate. Facem precizarea că terenul a aparținut Paraschivei Barbu, condamnată în dosarul Retrocedărilor.

După decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție Constanța, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare, Primăria Constanța și Statul Român au fost obligate la recuperarea terenurilor retrocedate ilegal. Sunt aproape o sută terenuri din stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol, pe faleză ori pe plaja litoralului, în Portul Tomis, dar și în municipiu. Imobilele au fost incluse în circuitul civil, au fost cumpărate și răscumpărate de oameni de bună credință. Au rămas sub sechestru, nu mai pot fi vândute, nu se mai eliberează autorizaţii noi, iar situația lor juridică se află și în evidențele Oficiului de Cadastru și în cărțile funciare. Unul dintre acestea terenuri se află, astăzi, în posesia lui Doru Maceac, cumpărător de bună credință a unei suprafețe de 400 mp. Inițial, terenul a aparținut Paraschivei Barbu, condamnată în dosarul retrocedărilor. Terenul a avut sechestru, însă Maceac a reușit să ridică măsura.

Certificat de urbanism, anulat!

Iată că, mai nou, a reușit să anuleze și certificatul de urbanism emis în februarie 2020, care-l informa, printre altele că ”terenul a fost dobândit iniţial prin Dispoziţia de primar nr. 3694 din data de 05.11.2002, care a fost desfiinţată în parte prin Decizia penală nr. 32/2019 pronunţată de ICCJ în dosarul penal nr. 6536/2/2008 prin care s-a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii terenului în domeniul public sau privat al municipiului Constanţa, drept pentru care, municipiul Constanţa, prin Primar trebuie să întreprindă, în condiţiile legii civile, demersurile necesare pentru a intra în posesia terenului pentru care se solicită emiterea actului.”

Cum a dobândit Doru Maceac terenul!

M.D. este proprietar al terenului din cartierul Compozitorilor din iulie 2018. A fost deținut anterior de Barbu Paraschiva, inculpată în dosarul retrocedărilor, achiziționat în baza contract vânzare cumpărare nr. 255/29.01.2003. Ulterior, imobilul a devenit proprietatea unei societăți SC Rezident Com SA, firma deținută de alt inculpat în dosar, Valentin Gheorghe Ionescu, care a fost executată silit de ANAF. Ulterior, terenul a fost scos la vânzare prin licitație, fiind adjudecat de M.D.

Dispoziția face referire la atribuirea, către Dumitru Ion Constantin Cocăneanu, în compensare a suprafeței totale de 117.480 mp, în valoare de 2.800.617 dolari, în contul unui terenul situat în KM 4-5, care nu putea fi restituit în natură.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din toate retrocedarile facute in Constanta maxim 5% daca au fost pe bune! Restul au fost cu dedicatie pentru smecheri apropiati de ai lui mazare si primarie cumetri ,etc. Cunosc un caz ,a avut casa in Bratianu unde sunt blocurile la pod pe stanga si neavand intrare la primarie nici in ziua de azi n-a primit 500m cat ceruse! Un fost vecin de-al lui care afost demolat s el l-a vandut unui smscher a primit imediat un loc la retrocedari, asta in timp ce amicul era usuit ca primaria nu avea de unde! Pt magariile astea mazare si toti din timpul lui din primarie ar trebui mierliti!
5
0
legea buna sau rea spune clar ca daca achizitionezi legal un bun ilegal acesta se confisca si ramine sa te lupti cu vinzatorul Asa s-a intimplat cu multe masini ciordite iar cumparatorii cinstiti au ramas cu buza umflata si culmea inscrise in circulatie de politia romana
6
0
vrajeala,de buba credinta.E clar ca era de furat,luati.le furaciunea! furat e furat!
7
1
...ati auzit de confiscarea extinsa ...
9
2
l-ai luat cu shpaga sau nu, stiai sau nu stiai, principalul ca acum vei SUGE PULA si o vor suge incet, incet toti cei care au cumparat aceste terenuri sau apartamente construite pe acele terenuri. Tu de ce crezi ca a fost daramat Fagadau ? Pentru ca baietii secu vare au fost suparati pe Mazare ca i-a calcat pe afaceri, acum sa se razbune si sa darame tot. Stai sa vezi ce o sa se intample in Constanta intrun an maxim doi !!! Tot ce a fost retrocedat de Clown si Porc va fi inapoi intabulat in domeniu public ! Nu crezi ?!! Om trai si om vedea ! Asa ca, pana atunci deocamdata vei SUGE PULA !!!
11
2
Astia nu sunt cumparatori de buna credinta ci sunt fosti baieti descurcareti ma care aveau pile la primarie sau ANAF si acum eroi de ieri se dau niste prosti nevinovati care nu stiau ce cumpara;pai daca ar fi sa le dea judecatori astora dreptate tot asa trebuie sa nu se atinga nici de proprietatea aluia care a cumparat o masina de 200.000 de euro cu 40.000 pentru ca si cumparatorul ala a fost de buna credinta nu a stiut ca masina cumparata de el legal era o masina furata.
12
1
Ia sa incercati voi sa puneti mana pe un bun vandut de anaf, niciodata. Gastigatori sunt doar aleshii ! Maceac asta, a facut bani prin fier vechi, beneficiind ca este cu handicap, neavand un picior, si apoi s-a reprofilat pe imobiliare. Apartemente de inchiriat pe sezonul estival. E baiat bun, stie sa faca parte.
10
1
01,58 ,9,57, 8,02 si 6,35 sunteti niste retardati si frustrati. Nu sa dat nici o spaga , terenul a fost cumparat la 8 ani dupa atribuire . Dar voi ca niste idioti invidiosi , va place sa mancati cacat. Ala cu spaga...i-am dat lui ma-ta spaga . Va bucurati de raul altuia...Putorile incurabile si impotente asa gandesc ...de ce sa aiba ala ? lasa-l sa moara ..da-l dracu ca are mai mult ca mine ....sugeti pooola..
2
17
Asta cu cumparator de buna credinta e din povesti nemuritoare. Sa-i spuna lui mutu, cind e vorba numai de suveici makidonesti.
19
1
Ba desteptilor omul a cumparat terenul de la statul roman reprezentat prin anaf. Daca nici asta nu este cumparator de buna credinta..... trebuia sa dea anaf in judecata pentru prejudiciu
4
9
asta cu ,cumparator de buna credinta functioneaza doar in romania ,asta este o mare vrajeala trebuiesc trasi la raspundere aia care au vandut si notarii ca ei au facut actele ,dar cum raspunderea in tara asta nu a pierdut o nimeni sa o gasim noi, o sa plateasca statul ,adica noi pulimea si gata se rezolva tot pentru baietii destepti.hai sictir.
14
2
Numai alogeni dupa nume
9
2
cat ai dat pe teren si cat si cui ai dat spaga?
15
4
Legat de terenurile alea nu exiista buna credinta.
24
2
Cand esti al 5-lea sau al 6-lea cumparator in decurs de 1 sau 2 ani, nu te mira nimic? Degeaba injuri ca porcul bai Klm! Noi te credem ca nu tu esti de vina dar ce vina avem noi toti astia care nu am facut nicio mangla si nu am furat nimic de la stat? Vreti sa fim cu voi? Vreti sa va compatimim? Toate terenurile alea din Mamaia de pe malul lacului sunt manglite de la stat. Acolo nu trebuiau sa fie construite apartamente ci eventual hoteluri. Dar hotii mai mari i-au pacalit pe hotii mai mici. Aia e...sictir acum!
21
3
carnatii astia stiau ce cumpara. au vrut s-o puna si ei de o mica golaneala. sunt de-o teapa cu mascariciul si sleahta lui de borfasi.
22
2
inaintea semnarii actelor aveau obligatia sa informeze cumparatorii ,daca n-au facut-o sunt buni de plata,nu cumparatorii,responsabilitatea e a notarilor...ei tb sa verifice ca totul e ok iar tranzactia se poate face O tranzactie prin notariat are risc zero,asta-i rolul notarilor
20
2
Bai capuselor, cand cumperi ceva de valoare, ca un teren sau o locuinta, si te mai duce si capu, te interesezi de cum a fost obtinut , cine au fost proprietarii, in baza carei legi l-a obtinut " prima mana" , ca sa stii pe ce dai banii. Sa nu ai suprize. Cand esti escroc si faci parte din gasca puscariasilor, atunci esti kokalar, dai spaga sau banu si te dai mare afacerist.Toate terenurile din retrocedari au avut dedicatie. Asa ca, muie golanilor, ati uitat ca mai exista si DNA.
19
4
Cta... Mai citeste inca o data ce ai scris, tampitule. De unde mortii mamicutei tale , trebuia sa stiu ca terenul ala sau ala, provin de nu stiu unde? Daca eu sunt al 5 sau al 6 cumparator de unde gatu mamicutei tale sa stiu, atata timp cat terenul este cadastrat si intabulat. Va place sa mancati cacat.. Sa imi sugeti ciorapii.. Frustratule..
6
25
Ba dobitocule oamenii au platit apartamentele, ce sa mai plateasca ?
3
20
Sa fie clar, niciun kokalar care pozeaza in cumparator de bunacredinta nu este strain de golaniile lui Mazare si de "istoricul" terenurilor din dosar. Toti au stiut ce si cum cumpara. Orasul a fost jefuit de golanii astia si pt asta trebuie sa plateasca.
33
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468