REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Curtea de Apel Constanța DECIDE dacă începe judecata în cel mai nou dosar al lui RADU MAZĂRE

Curtea de Apel Constanța DECIDE dacă începe judecata în cel mai nou dosar al lui RADU MAZĂRE

Replica API 31 iulie 2021 | 23:32 2710

Magistrații Curții de Apel Constanța vor decide, pe 24 august, dacă începe judecata în cel mai dosar al lui Radu Mazăre, fost primar al Constanței. Judecătorii de cameră preliminară din cadrul Tribunalului au constatat că rechizitoriul este în regulă, decizând să înceapă judecata, însă, cum decizia nu a fost definitivă, Radu Mazăre și Marcela Enache au depus contestații, care se vor judeca, așa cum este specificat mai sus, pe 24 august.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mazăre Radu Ștefan, la data faptei primar al municipiului Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și în stare de libertate, a inculpatei Enache Marcela, la data faptei secretar al municipiului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local. De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce a fost s-a dus. Ce facem cu prezentul. Aici trebuie sa ne implicam. Sunt pe un drum bun actualii conducatori?
1
2
Sa ma pupati la dna poola sclavilor penelisti
1
3
sa-i dea maxim nenorocitului sa-i confiste tot
10
4
La Navodari este un puscarias MATEI NICOLAE CARE A FURAT TERENURILE DE LA TABARA DE COPII SI HANUL PIRATILOR CU GASCA LUI DE CONSILIERI si acum traeste liber, ce face DNA ??
15
1
Derbedeul asta a nenorocit orasul asta , pur si simplu la mutilat ! Si tot in mandatele lui s-a intamplat nenorocirea ca transportul electric al orasului sa fie distrus, tramvaie , trolibuze...In Constanta transportul electric acoperea undeva la 90% din nevoile orasului , transport verde !
22
4
Oierii sunt inca pe val. Constanta altfel sau Alice in tara minunilor. Singura schimbare este ca noi ceilalti platim mai mult pentru nimic.
24
0
asa e, si toti au fost complici pentru ca au stat ascunsi dupa perdea in loc sa protesteze!!!
15
4
Mazare n-a distrus orasul ! Vinovati sunt tocmai cei care aveau obligatia sa-l priponeasca si n-au facut-o.Au decis asta demult ,ce sa mai decida
19
3
La pensie din Jilavascar
26
5
mazare si clanurile lui de interlopi oieri au distrus orasul!
44
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920