REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

CURTEA SUPREMĂ a DECIS! Purtarea MĂȘTII în spațiile deschise este LEGALĂ

CURTEA SUPREMĂ a DECIS! Purtarea MĂȘTII în spațiile deschise este LEGALĂ

Replica API 6 ianuarie 2021 | 00:04 4810

Curtea Supremă a admis recursul declarat de Departamentul pentru Situații de Urgență, împotriva deciziei Curții de Apel București, care a decis anularea ordinului lui Raed Arafat privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise. În consecință, obligativitatea purtării măștii rămâne în vigoare.

Reamintim că avocata Minodora Ion, din Constanța, câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul intentat împotriva Departamentul pentru Situații de Urgență, reuşind să obţină anularea ordinului lui Raed Arafat privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise.

„Curtea de Apel București a stabilit că Arafat nici măcar «nu avea competența de a stabili măsură obligării de a purta masca în spații deschise, în absența unui ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne care să prevadă această obligație» și că a încălcat unele prevederi legale cuprinse în acte normative de rang superior - Lg.55/ 2020 și HG 1065/2020. Metaforic vorbind, am demonstrat că Arafat nu este Dumnezeu să decidă el când, cum și cât putem respira", a spus Minodora Ion, declara avocata. Iată că, Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat senția CAB și a admis recursul DSU.

”ICCJ a admis recursul formulat de DSU , considerând că nu aveam interes să formulez actiunea. Curios că CAB a considerat că aveam interes”, a spus Minodora Ion.

Decizia este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si afaceristii ce sa faca, sa piarda banii investiti in masti? Sa avem mila de buzunarele lor!
0
0
Judecatorii dau decizie dupa cum le dicteaza interesul lor adica asculta de oamenii politici la putere in momentum ala. Asta se intampla la toate nivelurile.
1
0
Sa interzici oamenilor sa respire aer curat e crimaaaaaa! Uitayi va la alte state civilizate...nu au obligat oamenii sa poarte botnite peste tot. Aerul curat intr un parc nu are cum sa ti faca rau. Mai rau de atat, obligi copii sa poarte masca la scoala timp de 7-8 ore ..incredibil. pentru asta ar trebui sa raspunda cineva. Acceptam toate aceste trntative de crima si stam ca fraierii cuminti. Rusine noua
1
0
curtea de apel a decis asta conform legislatiei in vigoare, in nici un caz nu a decis daca te ajuta cu ceva sau nu sa porti masca in aer liber!!!
4
0
Frati romani care nu poarta maska SA II SUGA BYKINII LU ShOShOAKA- SHOSHUNKA
2
7
sa ne lingi cacatul la toti !!!
3
3
s-a prins si iccj ca mino umbla dupa notorietate, nu ca actiunea ei nu era praf
12
4
MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!! MOARTE ARAFAT!!! MOARTE D.S.U.!!! MOARTE I.C.C.J.!!!
10
18
Vededeti CA mastle sunt fecute facute fara igiena toate mastle de rospirat trebuie sa aibe o supapa Sau in filtru
8
7
Ma bucur ca l-a pisat in cur pe cacatul asta care fute capre in cur !
7
9
hahaha, mai proasta ca mine e avocata asta. s-a bagat ea sa se dea mare si a supto...ahahahaha
12
10
se pare ca intram in normal Lupta psd de a crea haos a inceput sa se pleosteasca
9
13
deci Shosho si Haur de azi incepand sa suga pula !
9
11
Ca si in RSR si in actuala Republica Justitia aplica legea si acest fel infaptuieste politica statului. In cazul de fata Judecatorul a dovedit ca este echidistant si foarte bine pregatit profesional. Actiuni de genul acesta nu fac decat sa hartuiasca atat statul cat si justitia si cheltuiasca aiurea timp si resurse. Pana la urma asta e democratia!
9
8
Cum este posibil curtea da apel sa spuna NU si Curtea Suprema DA!Sper ca nu ma ejectati din nou pt cuvinte nepotrivite!!!
15
6
Minodora sa se apuce de manele!
13
9
Ar trebui sa plateasca cheltuieili de judecata care data viitoare dacz nu o descurajeaza sa initieze astfel de demersuri, macar sa o determine sa puna mana pe carte inainte sa sa se faca de ras dandu- le apa la moara anti covidistilor. Pace.
16
16
Purtati masca reati ai drak de covizi. Asa va trebuie. In curand o sa stati din nou in case. Sper sa nu ne miram de cat de ciudat va fi 2021. Sper sa nu crapam de foame. Masti avem. Si le vom pune chiar si cu vaccin. Bagati la cap sclavilor. Chiloti poti sa nu porti dar masca trebuie.
15
19
DSU si curtea plmele
14
4
masca e neconforma,purtati-o,va protejeaza doar de amenda... Ce ciomageala ar tb sa ia borfasii astia ce umilesc bietul popor roman
27
11
Asa trebuie.Purtati masca!!!Care nu poarta sa fie amendati.Controale la magazinele di medgidia...
22
19
medici si avocati, batman, garcea, minodora, sosunca, catarama, stir, purec, se pregatesc sa atace verdictul la ograda extrema de la onu, nato, nasa. succes
17
11
sosoanca iti da tie sa-i sugi cacatu'!
14
12
scroafa de sosoaca ? Ca prostii de sub mine sug cacatul !!!
17
18
Sa il ia dracu pe Arafat. Politia da amenzi acum pe baza de ordin? Nici hotarare, nici lege.. Acum o dam pe ordine? Sa ne pisam pe el
23
13
Pune-ti tu si tot neamul tau trei randuri de masti daca vrei. Cand Protectia Consumatorului a facut control si a descoperit ca 93 la suta din mastile din comert sunt neconforme, a tacut toata lumea de parca nu era vreo chestie importanta. Dar e obligatoriu sa le purtam chiar daca nu te apara de nimic. Natie de idioti.
38
12
Asa a fost ordinul iar sclavii de romani pusi in functii pe pila au executat perfect, ba chiar au dat si cu limba cum stiu ei cel mai bine
29
12
E fix poola, mai rau te imbolnavesti ca nu respiri cum trebuie.In spatii inchise inteleg ca e necasara dar in spatii deschise este pentru dresaj prosti.
35
17
foarte bine
20
25

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108