REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dacian Cioloş: "Guvernul tehnocrat este o soluţie tranzitorie, o excepţie şi nu o regulă"

Dacian Cioloş: "Guvernul tehnocrat este o soluţie tranzitorie, o excepţie şi nu o regulă"

Replica API 21 ianuarie 2016 | 00:29 422

Premierul Dacian Cioloș le-a spus, miercuri, studenților Universității de Științe Politice din Paris că un guvern tehnocrat reprezintă o soluție tranzitorie și că un asemenea Executiv trebuie să fie o excepție și nu o regulă, relatează Agerpres.

"După părerea mea, nu cred că o democrație se poate construi pe guverne tehnocrate. Cred că un guvern tehnocrat este o excepție și nu o regulă și cu atât mai puțin o soluție. Dacă împingem la extrem, modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democrația. Pentru că ce este democrația reprezentativă? Este un Parlament ales direct de popor și care emană apoi un guvern. Desigur, Guvernul meu a fost votat de Parlament, de partidele politice reprezentate în Parlament, dar fără să aibă reprezentanți în Guvern. (...) Este o soluție, să spunem, tranzitorie și pentru mine este clar că un guvern tehnocrat nu este o soluție pe termen lung", a afirmat Cioloș.

El a spus că speră ca România să aibă "suficientă credibilitate în societate, pentru a-și putea asuma un guvern care să fie recunoscut și respectat de popor".

"Dar, dacă pentru asta trebuie să se facă o pauză, pentru ca partidele politice să-și facă propria analiză, să-și redefinească proiectele, structura și să facă noi oferte societății — România va avea alegeri la sfârșitul acestui an—, atunci este o soluție tranzitorie, pe care noi, în calitate de guvern tehnocrat, încercăm să o utilizăm cât mai bine posibil, lansând proiecte de reformă, care pot fi puse în practică mult mai ușor de un guvern care nu e politic și care nu are teama unei reacții electorale la finalul mandatului. Eu și Guvernul meu nu avem intenția să ne prezentăm în alegeri", a afirmat Cioloș în fața studenților francezi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108