REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Dan Barna anunță război total, după excluderea lui Cristi Dănileț din magistratură

Dan Barna anunță război total, după excluderea lui Cristi Dănileț din magistratură

Replica API 15 decembrie 2021 | 20:42 1657

Vicepreședintele USR, Dan Barna, susține că excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură este o nouă lovitură aplicată justiției și ne mută înapoi ”în liniștea regimului Iliescu/ Năstase”. Barna a precizat faptul că cei din USR vor întreprinde toate demersurile legale pentru a sesiza organismele internaționale.

”Stiu că după acest an de crize și dezamăgiri politice majore mulți dintre cei care am fost în stradă la Colectiv și la Ordonanța 13 simțim o mare frustrare și dezamăgire și lehamite.

Ceea ce i s-a întâmplat însă ieri judecătorului Cristi Danileț ne aruncă înapoi direct în “liniștea” regimului Iliescu Năstase, direct în (ne)justiția lui Rodica Stănoiu.

Să ne dăm bătuți, să tăcem dezamăgiți, să abandonăm comod ar însemna că toți anii aceștia din urmă, cu toate speranțele lor au fost degeaba. Ar însemna să ridicăm din umeri și să ne înclinăm în fața abuzului grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că si-a tras țara la cheie.

NU, eu nu voi accepta asta, NU, USR nu va accepta asta.

Vom sesiza, și colegul Stelian Ion lucrează deja la text, Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileț. La rândul său, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care participă astăzi.

Ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiție este un atac grav și un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraților independenți. E o nouă etapă a unui război care din păcate nu dă semne că se apropie de final. Din contră chiar.

Coaliția de guvernare și președintele României trebuie să se delimiteze ferm de aceste atacuri înainte de a pune România pe lista statelor în care statul de drept nu mai funcționează. O astfel de evoluție nu numai că afectează imaginea țării dar riscă, într-un final, să ducă și la grave pierderi financiare.

PSD, PNL și UDMR trebuie să înțeleagă că au de învins o pandemie, au de administrat economia, au de găsit soluții la nenumărate probleme. Nimeni nu a ieșit până acum câștigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiției și nu Polonia este exemplul de urmat.”, scrie Dan Barna, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Locul lui Danilet este la puscarie nu in magistratura
2
4
Daca si usristii sunt bulangii, ce mai ziceti de pensatul si boitul de Gima? Se joaca de-a Scufita Rosie si spera sa i-o traga Lupu?
5
2
lucreaza stelian ion -cel care cu handicap in gasca mazare a obtinut locuinta in dauna unei familii in care un copil sau un parinte chiar sufereau de un handicap? pai USR vine cu oameni noi cu metehne vechi - egali cu smenarii vechi
8
5
Sictir Sictir
8
5
usr egal anus contra naturii
8
6
niste sodomizati.
8
6
Sa muriti in WC, jeguri tradatoare de neam.
8
5
Usr, pa pa pa!
14
6
Angajaza-l jurist la firmele tale sa-ti castige procese ,si atunci vezi cat e de capabil ,
21
6
mweeeeusr!!!!! nulitati retardate!!!!!
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212