REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Danemarca: 23 de persoane au fost arestate după o manifestaţie antiimigraţie la Copenhaga

Danemarca: 23 de persoane au fost arestate după o manifestaţie antiimigraţie la Copenhaga

Replica API 16 aprilie 2019 | 00:00 429

Poliţia din Copenhaga a anunţat luni că a arestat 23 de persoane implicate în ciocniri după o manifestaţie organizată de un islamofob într-un cartier cu o numeroasă populaţie de imigranţi, informează AFP.

"Avem 23 de persoane arestate după ciocnirile de ieri şi din timpul nopţii", a notat poliţia daneză pe Twitter.

Duminică după-amiaza, Rasmus Paludan, liderul partidului antiimigraţie Stram Kurs, condamnat pentru injurii rasiste la o pedeapsă de închisoare cu suspendare, a chemat simpatizanţi ai săi într-un cartier din apropierea centrului capitalei daneze. Potrivit poliţiei, el a fost atacat violent de un opozant, înainte să se declanşeze confruntările între contramanifestanţi şi forţele de ordine.

Pubele şi biciclete au fost incendiate de opozanţi ai lui Paludan - inclusiv în alte locuri din Copenhaga -, iar bucăţi din pavaj au fost aruncate în direcţia poliţiştilor, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Luni dimineaţa, situaţia din cartierul unde au avut loc incidentele era calmă. Poliţia nu a înregistrat noi confruntări.

Pe contul său de Twitter, premierul danez Lars Lokke Rasmussen "s-a delimitat cu fermitate de provocările nebuneşti ale lui Paludan, care nu au alt scop decât să creeze dezbinare". "Răspundeţi cu argumente, nu cu violenţă", s-a adresat el totodată opozanţilor militantului anti-islam.

Rasmus Paludan, avocat şi YouTuber, organizează regulat manifestaţii, reunind o mână de oameni, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de imigraţie şi faţă de ceea ce el consideră a fi o islamizare a societăţii.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai dar prosti mai sunteti ! Manifestantii erau niste patrioti care trebuiau intampinati cu flori nu cu bastoane !
0
0
Astfel de pozitii o sa cuprinda tot mai multa lume.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212