REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

De 6 ANI, RADET are o AVARIE în zona ABATOR! Video

De 6 ANI, RADET are o AVARIE în zona ABATOR! Video

Replica API 25 martie 2021 | 00:27 2559

O constănțeancă din zona Abator din Constanța ne-a sesizat o avarie RADET. Ce este interesant la aceasta? Ei bine, avaria este de aproximativ 6 ani. Directorul RADET ne-a declarat faptul că în acea zonă, țevile se tot sparg și, în perioada ce urmează, problema va fi remediată.

A devenit deja o tradiție ca aproape zilnic, constănțenii din anumite zone ale orașului să fie anunțați că nu vor beneficia de apă caldă sau căldură din cauza avariilor RADET. Constanța se bazează pe o rețea de peste 70 de kilometri de conducte vechi care generează pierderi extrem de semnificative. În cursul zilei de miercuri, 24 martie, constănțeancă ne-a sesizat faptul că pe aleea Albăstrelelor, numărul 6 bloc F, în fața scării B și D este o avarie de nu mai puțin de 6 ani. Da, exact asta am spus, 6 ani. „Sunt țevi sparte de mai bine de 6 ani în zona Abator. În fiecare săptămână fac sesizări. Au făcut reparații pe timpul zilei și seara iar ieșeau aburi”, ne-a declarat o constănțeancă.

RADET confirmă că de 6 ani „se tot sparg”

Contactat fiind, directorul RADET Constanța, Liviu Popa, ne-a declarat că are cunoștință de această situație și că urmează să fie efectuate noi lucrări, în curând, când vremea va permite acest lucru. „Se face referire la faptul ca de circa 6 ani se tot sparg. Este vorba despre rețeaua de transport cumpărată de Primărie de la Electrocentrale CT în decembrie 2019 în scopul înlocuirii conductelor pe fonduri europene. Până la modernizare, aceste conducte au fost date în administrarea RADET, iar după modernizare vor fi preluate de noua societate Termoficare Constanța SRL. Din cauza uzurii avansate aceste conducte cedează foarte des, le reparăm dar se sparg în continuare. Nu putem înlocui aceste conducte întrucât fac obiectul finanțării pe POIM Axa 7.1 de aceea facem decât reparații punctuale. Pentru a nu opri căldura în locuințele din zona în aceste zile friguroase am programat remedierea acelei conducte pentru zilele următoare ținând cont că este o avarie de foarte mică amploare, iar intensitatea aburului este cauzată în special de vremea foarte rece de afară”, ne-a declarat Liviu Popa, directorul RADET.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu noi avem vina, ci organele care ar fi trebuit sa ia atitudine: DNA, Diicot, Antifrauda,etc. Sa ne spuna macar acum Popu cine ii asigura spatele de atatia ani? La cine contribuie? Cine e umbrela lui? Macar initialele. E baiat cu ochi albastri? Suntem f curiosi.
0
0
Se proiecteaza orase pe planeta Marte si aici se mentin sefi niste incompetent care de ani buni carpesc cu nesimtire,pun niste preturi ca in Londra si iau salarii ca in BERLIN.Vina o avem si noi ca admitem asa ceva
4
0
Cum naiba este o avarie mica din punct de vedere al directorului RADET,iar persoana care reclama spune ca avaria este de 6 ani!Cine plateste aceste pirderi"minore"?Faceti ceva cu aceste conducte ,schimbati-le nu doar le carpiti!
2
0
noi incalzim planeta cu banii dumneavoastra
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468