REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

De la furtul unui telefon s-a ajuns la un MEGA DOSAR: e implicat și administratorul unei CASE de AMANET

De la furtul unui telefon s-a ajuns la un MEGA DOSAR: e implicat și administratorul unei CASE de AMANET

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:00 741

INTERCEPTĂRI de AMPLOARE!

INTERCEPTĂRI de AMPLOARE!

Un individ din județul Constanța, care locuia fără forme legale în Agigea, a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce a spart o locuință din care a sustras mai multe bunuri de valoare (laptop, brățări Pandora, parfumuri Hugo Boss), între care și un telefon. Însă, de la acest telefon a fost demarată o anchetă de amploare. Anchetatorii au urmărit activitatea telefonului, au ajuns la Olx, aici au ținut firul vânzătorilor, până ce au ajuns la inculpat. Și, surpriză! Individul, proaspăt eliberat din penitenciar, fura inclusiv din străinătatea bunuri de valoare, cu precădere bijuterii, pe care le vindea, în mare parte, administratorului unei case de amanet din Constanța. S-a lăsat cu percheziții inclusiv la sediul comercial.

Totul a pornit de la faptul că, la data de 30.12.2018, o femeie a sesizat organele de poliție prin plângere cu privire la faptul în data de 30.12.2018, între orele 16.30 – 22.00, persoane necunoscute, prin forțarea și escaladarea unei ferestre pvc de la bucătărie, au pătruns în apartamentul său, iar din interior au sustras un rucsac, un laptop marca Apple, o tabletă Ipad Pro, un ceas marca Tag Heuer, două brățări marca Pandora, un parfum marca Hugo Boss, un telefon marca Samsung A3 și sumele de 200 euro și 50 de lei. Oamenii legii au și declanșat cercetările, iar instanța a admis supravegherea tehnică telefonului. Astfel au dat de o persoană, care a spus că l-a cumpărat de pe Olx, apoi s-a ajuns la celălalt vânzător, care, la rândul său a declarat că l-a cumpărat de la o altă persoană. Și așa s-a ajuns la inculpat. În urma verificărilor efectuate cu privire la persoana în cauză și a informațiilor obținute prin exploatarea mandatului de supraveghere tehnică s-a stabilit că bărbatul I.Patiș. Din fișa cazierului judiciar a rezultat că acesta a fost condamnat și a executat pedepse în regim de detenție pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, fiind eliberat condiționat la data de 05.10.2017, având rest rămas de executat 846 de zile. Din evidențele poliției a rezultat că este cunoscut cu antecedente penale pentru săvârșirea de furturi din locuințe și este predispus la comiterea de astfel de fapte. De asemenea, în urma investigațiilor efectuate a rezultat că el comite furturi din locuințe de pe raza mai multor localități din județul Constanța și din străinătate, iar bunurile sustrase le comercializează prin intermediul persoanelor din anturajul său.

Percheziție: avea legături cu administratorul unei case de amanet!

Totodată, s-a stabilit că acesta este foarte precaut, își schimbă des numerele de telefon folosite. De asemenea, s-a mai stabilit că locuiește fără forme legale în Agigea, iar în data de 07.03.2019 acesta a plecat în Marea Britanie, unde se ocupă cu furturi, iar bunurile dobândite în acest mod le trimite concubinei sale în colete, prin intermediul unor societăți de profil dar și prin intermediul unor societăți de transport persoane. Telefonul i-a fost supravegheat în continuare, astfel că anchetatorii au aflat că, după revenirea în țară, acesta a valorificat mai multe bijuterii din aur, ceasuri și produse electronice. Astfel, s-a stabilit că I. Patiș avea legături cu administratorul unei casei de amanet din Constanța, căruia îi vindea bunuri, printre care și un ceas de buzunar, din aur. Din convorbirile efectuate cu angajată a casei de amanet, potrivit rolii.ro, în trecut, a vândut ori amanetat cantități mari de aur la punctul de lucru al casei de amanet, acolo unde oamenii legii au efectuat o percheziție. În cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de tăinuire.

ANCHETĂ fără rezultat: s-a împăcat cu părțile vătămate

În continuare, din cuprinsul exploatării mandatelor de supraveghere emise a mai rezultat că , în perioada 20.04.2019 – 28.04.2019, inculpatul a fost plecat în Belgia și a intrat în posesia unei cantități mari de bijuterii din argint și a trei laptopuri, aspect care rezultă din procesele verbale de redare a convorbirilor interceptate. Cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în data de 22.05.2019, la locuința inculpatului, a fost identificat telefonul mobil utilizat de inculpat la momentul comiterii furtului din locuința persoanei vătămate de mai sus. Și asta nu e tot. În data de 18.10.2018, același inculpat a spart o altă locuință, de unde a furat bunuri în valoare de 30.000 de lei. Și în acest caz a urmat o anchetă de amploare, au fost analizate imaginile suprinse de camerele de supraveghere, fiind imediat recunoscut inculpatul. Apoi i s-a supravegheat telefonul, au fost urmărite releele, până s-a ajuns la concluzia că el este autorul faptei. Însă, deznodământul este incredibil: procesul penal s-a încheiat. De ce? Pentru că s-a împăcat cu cele două părți vătămate, cărora le-a spart casele.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bv respect, dar ai grija mare si pe cine ei LA munka
17
0
Capu sus nu te lasa LA fraieri Astea CA mananca cacat cu galeata ika, pisate pe ei, dar ai grija gata nu Mai oprestate
17
0
Respect frate, dar nu Mai fa in Romania e grele multi turnatori invidiosi te cunosc stiu cine esti dar gata stop ai umblat numai cu zdrente care teau tradat
20
0
Tin sa precizez CA nui Asa cum se scrie aici, de baiatu Asta IL cunosc stiu cine E cei bate capu, Asa CA nu Mai injurati si vedeti, VA de ale voastre, o gramada de hoti sunt si nui vedeti dar pe asta IL vedeti repede,
19
0
Respect hoti, si de Asta nu Injur, alti fura sparge, si IA milioane, si nui vede nimeni, gata ati pus ochi pe ika, sa va fut, de zdrente care vb aiurea,
21
0
Bv, lor CA in Tara Asta numai hoti de LA paramentari LA politisti spagari pedofili etc, au furat tot, ce sa faca baiatu daca nu are, altu are prea mult altu nu are deloc, respect hoti, dar aia cu cap, nu talhari violatori criminal nu Astea, in rest politia e de cacat uni corupti
24
0
Bai nu Mai VA injurati, si eu am fost hot si MA prins politia cu un telefon, furat si au vrut sa imi bage multe pe gat au dat si in mine sa IAU aneuri, deci e jale. U politia baga de LA ei si mint mult sa creasca in grade, niste nesimtit!!!!!
34
0
Sa imi bag pula in morti Tai Asta Mai Jo's de jeg de wc ordinar iti fut copii in cur nu sti sa scri loato, asi morti in pula Asta care a scris pools Mai jos
39
1
Sa.mi bag toata poola.n tine bai cct de duzina si.n chior !! Ba gunoi ordinar si analfabet , inainte sa.ti fut mortii in cur si gura vezi cum mi te adresezi , analfabetule !! Second , todirel a eliberat infractorii bai ieftinache , lua.mi.ai toata pula.n gura !!
4
31
Asta e ati loato MA cac pe voi de gabori corupti jeguri bagati de LA voi
35
4
Mie mi-ai spus ca nu pot pune telefonul furat sub ascultare, ca nu permite legea pentru un muritor de rand. Sa inteleg ca asta careia i s-a furat telefonul a avut pile pentru a i se urmari telefonul.
28
1
din Cernavoda zburda cu miliarde de euro in conturi vile de lux, limuzine de lux iar politia nationala ,transporturi ,diicot ,diias si alti derbedei din sistemul m.a.i ii protejeaza.
16
1
Cu legile astea de rahat, politistii au ajuns doar niste recuperatori. In cazurile in care nu sunt probe, hotul ramane cu prada, iar unde e prins da prejudiciul si scapa. Sa tot fii hot. Te prinde, dai banul si scapi. Nu te prinde, banii la buzunar.
11
1
Fapta trebuie pedepsita in primul rand!Legea e facuta pentru infractori?
8
2
@ 10 10 nu te mai obosi sa explici unui hastagist ceva ,el nu stie decat ingh,injgj muie, ingh!
3
2
pentru cretinul de mai jos noul cod penal pregatit de base si macovei a intrat in vigoare in feb 2014 cu mare fanfara legile justitiei de cacat acolo la art 231 furtul spune clar despre impacarea partilor cand esti bou si nu ai carte citeste cel putin nu mai da m..e in stanga si in drepta
6
3
Inca o data felicitari lui tudorel muistul toader ! Multumita acestui bubos al justitiei , hotul intra peste tine , se serveste ca la el acasa , dupa care il poti vedea lejer pe strada . Bravo ordinarule!
10
5
Aste este lege facute de hoti pentru hoti! Este foarte greu sa anainte zi an romanja
5
1
Chiar daca s-au impacat, fapta ramane. Ar trebui sa existe o pedeapsa pentru a descuraja asemenea intamplari. Altfel, acesta va fura la nesfarsit.
13
2
Lege de rahat. Atat autorul cat si partile vatamate, in cazul impacarii sa plateasca cheltuelile pentru munca depusa si consumabilele benzina hartie etc.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212