REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Decizie drastică luată de Lidl și Kaufland

Decizie drastică luată de Lidl și Kaufland

Virgil STOIAN 26 noiembrie 2022 | 15:54 9597

Criza energetică sperie marile lanțuri de magazine din România, care sunt nevoite să crească semnificativ prețurile alimentelor.

 

De suferit au în cele din urmă oamenii de rând care văd cum produsele costă acum mai mult cu peste 50% raportat la anul trecut.
Decizie drastică luată de Lidl și Kaufland

Cu toate acestea, patronii lanțurilor de supermarketuri precum Lidl sau Kaufland au decis să facă economie și au anunțat program redus, în timp ce au decis să investească în panouri fotovoltaice care înlocuiesc vitrinele vechi care consumă mult curent.

Pentru clienți situația poate fi deranjantă pentru că în interiorul magazinelor există mai puțină lumină și căldură, în timp ce iluminatul din parcarea supermarketului e oprit după terminarea programului, conform RTV.

”Magazinul este încălzit, dar nu folosim gaze, ci mai degrabă e un sistem care recirculă căldura produsă de angrenajele de frig, iar iarna o transformă în căldură în pardoseală. Vara o transformă în aer condiționat pentru răcire”, a explicat situația Valer Hancas, director de comunicare al Kaufland.

Pe acoperișul anumitor magazine există suprafețe de 550 mp de panouri fotovoltaice, care pot asigura până la 10% din energia pe care o consumă clădirea iarna.

Între timp, dacă magazinele încearcă să supraviețuiască și să facă economie la căldură sau curent electric, oamenii au și grija zilei de mâine și a prețurilor alimentelor care cresc de la zi la alta.

Din păcate prețurile vor fi și mai ridicate cel puțin în această iarnă, astfel că oamenii vor face sacrificii serioase dacă vor să aibă o masă de Crăciun îmbelșugată.

”Prețul gazului natural și al energiei în UE a atins maxime istorice. Problema este că acest lucru trebuie rezolvat la nivel de uniunea Europeană. O țară individual puțin poate să facă să reducă aceste prețuri. Vor rămâne prețuri mari la gaz natural pentru această iarnă, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are balta peste, cu un zero în minus tot pe plus sunt...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218