REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Declinul lui Tusac: una din cele mai cunoscute firme din Mangalia îşi cere falimentul

Declinul lui Tusac: una din cele mai cunoscute firme din Mangalia îşi cere falimentul

Replica API 30 noiembrie 2018 | 00:00 313

Război de milioane de lei

Război de milioane de lei

Mihai Claudiu Tusac

Una din cele mai cunoscute firme din Mangalia, înființată de fostul primar PSD Mihai Claudiu Tusac și fostul consilier local Nae Negrea, își cere falimentul în instanță. Societatea nu a mai depus bilanț fiscal din 2015 și se află în război cu Nae Negrea, care s-a retras între timp din firmă și a obligat-o să-i plătească în schimb nu mai puțin de un milion de euro.

Village Tour SRL a înregistrat pe 27 noiembrie 2018 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată. Village Tour SRL are ca domeniu de activitate parcuri pentru rulote, campinguri și tabere și a depus ultimul bilanț fiscal în 2015, când a raportat o cifră de afaceri de 149.279 lei și un profit net de 87.353 lei, cu șase angajați, precum și datorii totale de 339.157 lei.

Firma a fost înființată în anul 2001 de fostul primar al Mangaliei, cetățeanul belgian Mihai Claudiu Tusac, alături de cetățeanul german Johann Negrea, adică Nae Negrea, fostul consilier local PDL. Village Tour a devenit celebră pentru contractele sale de milioane de euro primite de la stat, în mandatele altui fost primar, Zanfir Iorguș, dar și a finului acestuia, Tusac.

Are de recuperat un milion de euro

Foarte interesant este faptul că, în iunie 2016, Nae Negrea a dat în judecată Village Tour SRL și pe administratora Cristina Maria Niculae, cerând ieșirea din societate și plata drepturilor cuvenite.

În mai 2017, Tribunalul Constanța îi dă câștig de cauză lui Nae Negrea, încuviințează retragerea acestuia din societate și obligă pârâta Village Tour SRL ”la plata sumei de 4.377.035 lei către reclamantul Negrea Ioan cu titlu de drepturi cuvenite din activul net al societăţii”. O sumă mult prea mare pentru firma a cărei valoare totală a activelor se ridica, în 2015, la 7.473.625 lei. În aceste condiții și fără activitate de mai bine de trei ani, falimentul firmei ce prospera în perioada de glorie a lui Tusac era inevitabil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nae! in ce limba scri?sincer, n-am inteles nimic.
0
1
acum scrii aici poponarule.uite cum te am prins libidinosule.
0
0
tizu cetatean german dar hot de al nostru,afara sa fure nu stie sa faca altceva ,a avut de unde a inceput cu siemensul,probabbil in germania nu a avut de unde asa ca s-a intors inapoi dupa 89,s-a culcusit la neptun si a ciodelt complexul catunul,unde vindea si tv de la container ar fi vandut si droguri dar pe atunci nu era crr,a falimentat si respectiva,a intrat ca subcontractor in dmhi dar nefiind de furat destul si oricum nu sw pricepea
5
0
spaga, para-ndarat, cotareala, spagute, manarii, spaga, spagute...
3
0
Pentru OROARE si adevarul istoric,trebuie precizat ca nu a fost senator PSD.A,ca si-ar fi dorit ,da ,dar este cu totul altceva.
2
0
Asta fost senator psd!!
2
2
Eu, l-am sfatuit pe BOSS sa procedeze asa pt ca atunci cand primaria va trebui sa-i execute cei 7 milioane de lei sa nu poata gasi bunuri, imobile, firme cu patrimoniu si care sa fie executate pt Claudiu . Asa ca nu este un faliment distrugator pt sefu ci o solutie foarte buna pt a scapa de a plati prejudiciu.
8
0
Aceasta firma a facut profit foarte mare pe vremea cand Iorgus era primar.Dupa ce a cazut Iorgus,s-a prabusit si aceasta firma deoarece Tusac si Negrea nu au mai fost capabili sa prinda alte contracte.
14
0
Tusac ....la puscarieeeeeee!!!!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108