REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deputat PDL: Domnul Blaga a ieşit preşedinte prin metoda "Maradona"

Deputat PDL: Domnul Blaga a ieşit preşedinte prin metoda "Maradona"

Replica API 24 martie 2013 | 00:00 176

Florin Gheorghe sare la gâtul lui Gigi Chiru

Florin Gheorghe sare la gâtul lui Gigi Chiru

Deputatul PDL de Constanţa Florin Gheorghe spune că nu ştie dacă va pleca din partid către o nouă construcţie politică, pe care o face Elena Udrea, însă este convins că la Convenţie s-a furat.

"Nu ştiu dacă plec din partid, dar la şedinţele organizaţiei nu voi mai merge, am anunţat de acum 3 săptămâni. Nu ştiu dacă mă mai implic în activitatea partidului, nu ştiu dacă vreau să stau la aceeaşi masă cu hoţii", a spus Florin Gheorghe, referindu-se la alegerile pentru desemnarea preşedintelui PDL şi la anumiţi colegi de partid, despre care a afirmat: "În cazul unora au votat şi soţiile, iar alţii au votat în locul celor din diaspora, care nu au fost prezenţi". Întrebat dacă în cazul soţiilor face referire la preşedintele PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, Florin Gheorghe a spus că da. "Au furat urna... Dacă ajungem să ne furăm între noi, eu o să îmi văd de treabă, de Parlament", a mai spus Gheorghe. "În sală majoritatea a votat Elena Udrea, dar Mircea Toader a anunţat altceva, a făcut el o mică manevră cu numărul de voturi, probabil să rămână lider de grup la Parlament", mai comentează Gheorghe. Si tot el concluzionează: "Domnul Blaga a ieşit preşedinte prin metoda Maradona - îi dai unui bişniţar să-ţi schimbe 100 de euro şi el îţi arată apoi un portofel jurându-se că i-ai dat doar 10 euro".

A.A.

Iată noi precizări din partea lui Florin Gheorghe:

""Vasile Blaga a fost desemnat câştigător din primul tur având doar 36 de voturi în plus faţă de majoritatatea necesară. A obţinut 2344 de voturi şi avea nevoie de 2308 voturi.

În urma contestaţiei depuse de reprezentanţii moţiunii Elenei Udrea, COCNE a pus la dispoziţie noaptea trecută, la ora 4.00, listele de delegaţi prezenţi la Convenţie şi listele cu cei care au votat. După ce au fost comparate listele de votanţi şi delegaţi prezenţi cu listele trimise de unele organizaţii, s-au evidenţiat deja nereguli: oameni care au votat, deşi nu erau delegaţi, sau oameni care au votat şi nu erau prezenţi. Numărul acestora depăşeşte cu mult cele 36 de voturi de voturi cu care Vasile Blaga a fost declarat câştigător din primul tur.

De la microfonul Convenţiei, şeful COCNE, Ioan Bălan, a anunţat 4359 de delegaţi. Numărul de voturi efective a fost de 4615. Au apărut 256 de voturi în plus pe care COCNE şi Comisia de numărare nu poate să le explice. Diferenţa aceasta de voturi apărute este mult mai mare decât cele 36 de voturi cu care Blaga a fost declarat câştigător.

S-au constatat nereguli în procedura de transport şi de numărare a voturilor. Un exemplu în acest sens este faptul că toate urnele au fost vărsate într-un teanc mare de voturi, de unde s-au împărţit la cele 15 mese care s-au ocupat de numărarea voturilor pentru preşedinţia partidului.

Au existat peste 50 de voturi nule care au fost trecute în dreptul lui Vasile Blaga. Dacă acele 50 de voturi ale lui Vasile Blaga s-ar anula, acesta nu ar obţine majoritatea. La alegerea CNSEL şi CNRC, au existat peste 100 de voturi nule. La alegerea preşedintelui, au existat doar 48. Cei care nu au ştiut să voteze la CNSEL şi CNRC, cu siguranţă, nu au ştiut să voteze nici pentru funcţia de preşedinte.

Diferenţa faţă de majoritatea fiind foarte mică, refuzul de a se renumăra voturile pune sub îndoială rezultatul final. Graba cu care Blaga a fost declarat câştigător şi cu care s-au sigilat voturile şi listele este foarte suspectă.

În condiţiile acestea, nu există un rezultat final al votului de la Convenţia Naţională. Vasile Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic de COCNE şi Comisia de numărare a voturilor.

Membrii Comisiei de numărare şi ai COCNE au fugit cu listele de delegaţi şi listele de votanţi efectivi, dar şi cu procesele verbale de numărare şi cu buletinele de vot. Acestea au rămas exclusiv, peste noapte, în posesia echipei lui Vasile Blaga. Mai mult, când s-a încercat contactarea lor de echipa Elenei Udrea, aceştia nu au răspuns la telefon.

Membrii COCNE mint atunci când susţin că procesele verbale au fost semnate de toţi reprezentanţii moţiunilor. Reprezentanţii moţiunii Elenei Udrea nu au semnat procesele verbale.

Au existat modificări pe listele de delegaţi la Convenţie faţă de cele transmise de susţinătorii Elenei Udrea. Exemple: Prahova şi Dâmboviţa. Au fost introduşi oameni străini organizaţiilor pe liste. Motivul invocat a fost stricarea softului.

Concluzia este una singură: diferenţa fiind foarte foarte mică şi planând aceste suspiciuni, votul trebuie repetat. Sau să se organizeze un tur doi. În caz contrar, vom considera faptul că Vasile Blaga nu a fost ales legal în funcţia de preşedinte.

Concluzille sunt următoarele:

S-a falsificat voinţa partidului. Vasile Blaga nu a trecut de 50%.

Conducerea PDL este nelegitimă pentru că nu a fost aleasă democratic.

Această situaţie riscă să-i îndepărteze pe mulţi dintre cei care se simt nedreptăţiţi de partid. Faptul că lui Vasile Blaga nu-i pasă arată că nu-l interesează partidul - dacă se rupe sau nu. Ceea ce este foarte grav.

PDL îşi pierde şi bruma de credibilitate pe care o mai avea în ochii oamenilor".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108