REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deputat PNL: Trebuie luată în calcul o semi-oficializare a instituţiei Primei Doamne a României, după model SUA

Deputat PNL: Trebuie luată în calcul o semi-oficializare a instituţiei Primei Doamne a României, după model SUA

Replica API 9 martie 2015 | 00:00 236

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine, într-o declaraţie de presă, că ar trebui luată în calcul o "semi-oficializare" şi în România a instituţiei "Primei Doamne", similar situaţiei din SUA.

"Asta nu înseamnă, fireşte, că «Prima Doamnă» joacă un rol instituţional efectiv în stat, că este beneficiara unor privilegii, ci doar că – în cazul în care doreşte să se implice – patronează evenimente umanitare, culturale, educaţionale, beneficiind în acest sens, după modelul Casei Albe, de un «birou al Primei Doamne» la Cotroceni şi de un program public", a spus deputatul, potrivit hotnews.ro, în contextul sărbătoririi Zilei internaţionale a Femeii.

Deputatul PNL crede că punerea în discuţie a unui astfel de subiect este "o provocare" şi ocazia de a măsura "sociologic dacă România e pregătită pentru un astfel de simbol", întrucât societatea nu mai poate rămâne blocată "timp de două-trei generaţii în «sindromul Elena Ceauşescu»".

"În opinia mea – şi fără a personaliza – implicarea soţiei preşedintelui în viaţa civică va creşte în următorii ani; va exista oricum, aşadar, o instituţie de facto a Primei Doamne. Şi ar fi mai bine să dăm acestei cvasi-instituţii posibilitatea de a face lucrurile într-un mod profesionist şi aşezat. Pe fondul atenţiei de care se bucură soţia şefului de stat - oricare ar fi el - Prima Doamnă poate atrage atenţia asupra unor cauze particulare, în beneficiul cetăţenilor români", a mai susţinut deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108