REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Deputaţii Iorguş şi Chirilă vor să arate că era mai rău fără răul PDL

Deputaţii Iorguş şi Chirilă vor să arate că era mai rău fără răul PDL

Replica API 10 martie 2012 | 00:00 111

Ca şi pentru alţi guvernanţi, România duduie

Ca şi pentru alţi guvernanţi, România duduie

Deputaţii PDL Zanfir Iorguş şi Constantin Chirilă au prezentat vineri bilanţul ultimilor trei ani de guvernare, aleşii constănţeni insistând asupra faptului că România putea ajunge într-o situaţie mai gravă decât cea a Greciei, dacă nu erau luate măsurile de austeritate din 2010. Deputaţii au scos în evidenţă cifre oficiale, potrivit cărora România are printre cele mai mari creşteri economice în 2011 şi 2012 din Uniunea Europeană (2,5%, faţă de media europeană de 1,5%, respectiv previziunea de 1,6% în 2012, faţă de media de 0% în UE), cea mai mică a şaptea rată a şomajului, din cele 27 de state membre (7,2%, faţă de media europeană de 10,1%), cea mai mică a patra datorie publică din UE (34% din PIB în 2011, faţă de o medie europeană de 82,5%), cea mai mică inflaţie din ultimii 22 de ani, cele mai mari exporturi din istoria din istoria României (peste 45 miliarde de euro în 2011, cu 11 miliarde mai mult decât în 2008) şi, una peste alta, o stabilitate macroeconomică care a devenit, oficial, atractivă pentru investitori.

"Poate par cifre fără noimă, dar poza noastră în exterior, atractivitatea pentru investitori, este dată de performanţele economice demonstrate de aceste cifre", a comentat deputatul Chirilă pe marginea statisticilor prezentate. "România a devenit atractivă pentru investitorii străini tocmai din cauza măsurilor dure de reformă. Cineva o să plătească poliţe pentru asta, dar asta e...", a spus Chirilă. "Suntem bine şi avem o fotografie frumoasă afară, la nivel macroeconomic, dar avem foarte mult de lucru în interior, pentru un nivel de trai măcar satisfăcător", a mai declarat deputatul. "Marele neajuns a fost comunicarea defectuoasă a măsurilor pe care le-am luat. Am mai avea reproşuri şi în ceea ce priveşte prioritizarea unor investiţii", a mai spus Chirilă.

Iorguş nu vede rostul Consiliului Judeţean

La rândul său, deputatul Zanfir Iorguş a spus că sprijină în continuare necesitatea reorganizării administrative, dând exemplul de dată recentă de la Mangalia, unde rolul jucat de Consiliul Judeţean a fost practic inexistent. "Consiliul Judeţean n-a intervenit cu 1 leu la Mangalia, când a fost criza căldurii, am aşteptat Guvernul să intervină. Şi care e mai rolul Consiliului Judeţean, atunci?", a explicat Iorguş. Cât despre realizările şi neajunsurile guvernării PDL, deputatul Iorguş a spus: "Pe lângă toate nebuniile care se scot în evidenţă, că e rău, că e greu, vrem să arătăm că, de fapt, nu e chiar atât de rău. Să nu uite, nici unii, că fără aceste măsuri de austeritate, ajungeam mai rău ca Grecia". Iorguş a mai spus că politicienii trebuie să renunţe la populism, dacă vor să schimbe ceva în bine: "Nu putem să mergem în continuare cu măsuri populiste, să dai pachete de dimineaţa până seara, fără să te gândeşti că la 1 leu pe care-l dau la pachete, cetăţeanul plăteşte 5". Zanfir Iorguş a vorbit şi despre punctele slabe ale guvernării partidului din care face parte: "N-a existat puterea şi voinţa politică de a face ca România să treacă prin criză fără măsurile dure de austeritate".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212