REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Deputaţii USR cer sancţionarea lui Radu Cristescu pentru violenţă verbală şi hărţuire morală

Deputaţii USR cer sancţionarea lui Radu Cristescu pentru violenţă verbală şi hărţuire morală

A.F. 13 octombrie 2022 | 00:00 938

Grupul deputaţilor USR a cerut, marţi, conducerii Camerei Deputaţilor sancţionarea deputatului PSD Radu Cristescu pentru violenţă verbală şi hărţuire morală la adresa altor parlamentari.

Radu Cristescu

Grupul parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor a transmis Biroului permanent o sesizare în care îl acuză pe deputatul PSD că a folosit "violenţă verbală, constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective şi calomnie" la adresa unor deputaţi ai Uniunii în timpul şedinţei de plen din data de 27 septembrie, scrie Agerpres.

Potrivit sesizării, Cristescu l-a numit pe Dan Barna "penal", iar despre Stelian Ion a spus că este "ministrul nulitate, care are şi un certificat de handicapat - nu trebuie să îl prezentaţi, că se vede".

Deputaţii USR mai reclamă că Radu Cristescu a spus despre Claudiu Năsui că este "copil de securist" şi că "a furat tac-su la Motorola o grămadă de bani".

Potrivit grupului USR, "referirea la statutul, sau presupusul statut, de persoană cu handicap este de o gravitate deosebită, intrând sub incidenţa legislaţiei speciale OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare".

Parlamentarii USR îl acuză, de asemenea, pe Cristescu de "hărţuire morală".

"Faptele săvârşite încalcă dreptul la demnitate al persoanei, iar, prin calitatea persoanelor, aceea de parlamentari, şi circumstanţele în care au fost săvârşite, în incinta Parlamentului şi în faţa întregii ţări, în timpul unei şedinţe publice de plen, aduc o gravă atingere prestigiului instituţiei Parlamentului ca organ reprezentativ suprem al poporului român. (...) Manifestările domnului Cristescu au fost de un nivel josnic, nesocotind atât regulile generale de comportament în societate, cât şi dispoziţiile din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor, ale Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Statutul parlamentarului", subliniază cei de la USR în sesizarea lor.

Biroul permanent a transmis solicitarea spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au uitat zdrențele usr când atacau lumea in Parlament și îl imbranceau pe deputatul din Galați
5
0
A sarit gasca de PSD-isti sa apere cu comentarii,zdreanta asta de om frustat si tupeist.Are o fata de incruntat si suparat tot timpul
3
5
EU ZIC ASA PUPATI L IN RECT VOI CEI DE LA USR.S AU MAI BINE FACETI O FELATIE SA SE INVETE MINTE OBRAZNICU.SI IN INCHEIERE ALUPIGUS TOATA CU DRAG USR.
8
0
Si cam atat
7
1
ati uitat faza cu placuta suedeza? na ca vi sa intors mooya
13
4
Este mai slobod la gură este adevărat! Dar adevărul supără?
12
5
Am citit sesizarea USR si am avut impresia ca citesc un rechizitoriu al unui fost procuror securist din anii 1980. Nu ca i as banui pe useristi de inteligenta dar hartiile le sunt scrise de securistii din spatele acestui partidulet votat de 8 procente si restul pana la 10 procente furate prin metoda Clatite Armand. Fostele statui de prin capitalele vest europene au ajuns sa si dea cu parerea prin Parlamentul Romaniei. Nici macar nu au nume romanesti. Scria si Eminescu despre gunoaiele astea din Parl. Ro. in Scrisoarea a III a. ...asta plebe ast gunoi au ajuns a fi stapana si pe tara si pe noi.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108