REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deputatul Huţucă: PSD este un partid foarte prost văzut în Europa

Deputatul Huţucă: PSD este un partid foarte prost văzut în Europa

Replica API 9 mai 2019 | 22:46 643

Interviu cu preşedintele PNL Constanţa

Interviu cu preşedintele PNL Constanţa

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica”, despre importanţa alegerilor europarlamentare din data de 26 mai, despre candidaţii PNL pentru P.E., dar şi despre municipiul Constanţa, despre primărie şi despre… viceprimarul care, în opinia liberalilor, trebuie schimbat urgent! În acest context, deputatul s-a referit la Primăria Constanţa folosind termenul „dezastru”, un dezastru la nivelul administraţiei locale pe care au început să îl sesizeze tot mai mulţi constănţeni, după cum a opinat Huţucă.

Reporter: Ce înseamnă aceste alegeri europarlamentare şi de ce este important ca cetăţenii să meargă la vot?

Bogdan Huţucă: Eu consider că absolut toate alegerile sunt importante pentru români datorită faptului că ele trebuie să reflecte cumva valorile şi viziunea românilor. Politicienii ar trebui să nu uite că ei reprezintă interesele românilor - din păcate acest lucru acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des în România iar cetăţenii ar trebui să vină din ce în ce mai mult la vot cu atât mai mult cu cât agenda lor începe să difere de agenda politicienilor. De exemplu, ce îşi doreşte o familie de români – sănătate, educaţie, infrastructură, indiferent că vorbim de canalizare, de iluminat, de asfaltări, de parcări, siguranţă. Care e agenda actualei clase politice – politicieni penali şi atât. Alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru că de aceste alegeri depinde ce fel de oameni trimitem la Bruxelles – dacă aceştia au capacitatea sau nu de influenţa lucrurile în bine pentru români. Şi vă pot da un singur exemplu – România a contribuit de când suntem în U.E. cu 17 miliarde de euro la bugetul Uniunii. Ştiţi cât a primit înapoi? 51 de miliarde – de trei ori mai mult. Acesta este un lucru foarte bun – ne arată cât de importantă este Europa pentru noi – faptul că contribui cu 17 miliarde şi primeşti 51 de miliarde arată cât de mult poate face Europa pentru noi. Cât din aceste 51 de miliarde a însemnat România depinde foarte mult de cât de influenţi sunt europarlamentarii care ajung acolo – depinde de influenţă şi de competenţă. Să dau două exemple – europarlamentari care astăzi sunt pe liste şi au fost şi înainte – Siegfried Mureşan şi Adina Vălean. Siegfried Mureşan este putătorul de cuvânt al celui mai important partid din U.E. – P.P.E. – care înfluenţează tot în Europa. Este primul român care a ajuns negociatorul-şef al bugetului U.E. – 161 miliarde de euro. Iar Adina Vălean este primul român care a fost preşedintele unei comisii parlamentare în parlamentul U.E. – lumea o cunoaşte pentru că e cea care a desfiinţat tarifele pe roaming peste tot în Europa – a adus peste 700 de milioane de euro bani în plus în buzunarele românilor. Ce au ei doi în comun? Ei sunt în top 1 la sută cei mai influenţi parlamentari din Europa – nu o spunem noi, o spune Asociaţia Europei – ei fac cercetările şi măsurătorile. Ei doi sunt în primii 40 cei mai competenţi parlamentari din Europa.

Rep.: Da, dar domnul Mureşan este un 'import' la dvs. (provine de la PMP - n.r.)

B.H.: Nu contează. Odată cu aceste alegeri europarlamentare avem ocazia să trimitem în parlamentul european oameni influenţi, competenţi, care pun România pe primul loc şi care pot schimba paradigma în ceea ce priveşte banii europeni pentru România.

Rep.: Depinde totuşi şi de administraţii să facă acele proiecte care trebuie să îndeplinească anumite criterii.

B.H.: Corect, dar prima condiţie este ca cineva să fie acolo să negocieze bani pentru România. Faptul că noi reuşim să ducem acolo o categorie de europarlamentari care sunt şi influenţi, şi competenţi şi reuşesc să aducă în România peste 45 de mld de euro – prima etapă s-a închis. A doua etapă depinde de toate instituţiile şi autorităţile publice din România, de guvernul României, pentru a depune proiecte şi pentru a atrage aceşti bani. Pentru Constanţa este extrem de important un lucru care nu se întâmplă aici – este foarte important să închidem Centura Bucureştiului, Autostrada Comarnic – Braşov, Ungheni – Iaşi şi Piteşti - Sibiu. De ce? Pentru că dezvoltarea, investiţiile, locurile de muncă „circulă“ pe autostrăzi – Constanţa se poate dezvolta dacă este racordată mai mult decât Bucureştiul. România a primit 10,8 mld euro din care a cheltui doar 1,7 mld euro. Această incapacitate de a cheltui toţi banii pe care europenii ţi-i dau gratis ne aduce în situaţia de a fi izolaţi unii de alţii.

Rep.: Iar aceşti bani, dacă nu sunt cheltuiţi, sunt luaţi înapoi.

B.H.: Absolut.

Rep.: Lista PNL la alegerile europarlamentare este deschisă tot de o persoană recent adusă în partid cu un discurs altfel decât cel obişnuit al partidului. Se rebranduieşte PNL?

B.H.: Pe Rareş Bogdan nu îl ştiam foarte bine, dar pe mine m-a surprins implicarea dânsului – are o capacitate de muncă incredibilă şi o dedicare sută la sută. În permanenţă generează idei şi mai ales soluţii – îşi pune la dispoziţie toate resursele partidului. În opinia mea, revenirea lui Rareş Bogdan (pentru că el a făcut parte din tineretul liberal şi a avut chiar şi o funcţie de conducere) este un câştig pentru PNL. Şi chiar şi datorită acestui discurs foarte ferm şi foarte hotărât este binevenit.

Rep.: Adică vă place discursul lui, nu e prea contondent? Sau de aşa ceva are nevoie societatea în momentul de faţă?

B.H. Acesta este stilul lui Rareş Bogdan – este un individ impetuos care spune lucrurilor pe nume. Explicaţi-mi şi mie cum ar trebui să ne adresăm unor hoţi şi unor incompetenţi? Domnule hoţ, vă rog frumos, nu mai furaţi! Domnule PSD-ist, mai treceţi pe le bibliotecă şi mai citiţi vreo 10 cărţi. Nu se rebranduieşte PNL-ul, dar Rareş Bogdan este un câştig pentru partid. PNL rămâne acelaşi partid cu o viziune euro-atlantică, un partid care luptă pentru o justiţie independentă, pentru o piaţă liberă, şi care înţelege că, de multe ori, statul mai mult încurcă decât ajută. De aceea, acesta este motivul pentru care, în programul nostru, întâlniţi foarte des idei de genul – debirocratizare, descentralizare, reducerea taxelor pe muncă.

Rep.: Văd că aţi început şi dvs. să preluaţi stilul de discurs. Ştiţi, există acea prezumţie de nevinovăţie (apropo de „domnule hoţ”, în referire la PSD – n.r.)

B.H.: Nu şi dacă vorbim de domnul Dragnea... (...) PSD este un foarte prost văzut în Europa. (....)

Comandat de Partidul Naţional Liberal - PNL, mandatar financiar cod AEP 41190007

Interviul integral, în care deputatul Bogdan Huţucă face referire şi la administraţia locală, îl puteţi vedea AICI:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108