REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

DETALII INCREDIBILE cu POLIȚIȘTI IMPLICAȚI în dosarul COCAINEI de la MAREA NEAGRĂ

DETALII INCREDIBILE cu POLIȚIȘTI IMPLICAȚI în dosarul COCAINEI de la MAREA NEAGRĂ

Replica API 17 iulie 2020 | 00:00 4891

Desfășurare impresionantă de forțe pentru finalizarea dosarului „Cocaină în Marea Neagră”, valoarea totală a drogurilor fiind de 600 de milioane de euro. DIICOT a beneficiat de sprijinul DEA și Interpol în cadrul operațiunii „GRIMM BOTHERS”, în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă, până în apele teritoriale românești, respectiv Marea Neagră – Delta Dunării, care avea ca obiectiv direcționarea drogurilor spre din Balcanii de Vest, dar și țări din Europa de Vest, Olanda, Belgia și Spania.

Cazul a ajuns în atenția autorităților și a opiniei publice în luna martie 2019, atunci când pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost descoperită o tonă de cocaină. De asemenea, mai multe pachete de cocaină au fost aduse de curenți pe tot malul Mării Negre, în zona litoralului românesc.

Gruparea infracțională avea ca lider un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia și în componență cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite la transportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni.

Cine sunt membrii grupării infracționale

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - martie 2019, s-a constituit grupul infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale românești ale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa.

Citește și: Poliția Română, CLARIFICĂRI cu privire la captura de DROGURI de la malul mării!

M.G., M.I., P.A., Ș.I.A., (cetăţeni români), N.E.N.J.(cetăţean libanez cu reședința în Brazilia), D.D.A., L.P.R.P., L.P.E.J., S.N.J.A., (cetăţeni spanioli) și S.P. (cetăţean sârb), la începutul anului 2019, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în care i-au cooptat și pe coinculpaţii, A.C., P.S.A., Ș.B.A. (toţi cetăţeni români), C.H.A.J. (cetățean spaniol), K.R. (cetăţean ucrainean), dar şi pe K.T. și C.N., coinculpații.

Din martie 2019, întreg grupul infracțional organizat a acționat în mod coordonat, reușind, ulterior preluării de la furnizorii predominant columbieni, și introducerea pe cale maritimă din Brazilia și transportul pe teritoriul României, a cantității totale de 1.797,399 kilograme cocaină, droguri de mare risc,în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro en gros, respectiv aproximativ 600 milioane euro, valoare de piaţă.

Operațiune pentru recuperarea pachetelor cu cocaină din Marea Neagră

Procurorii spun că indivizii și-au asigurat logistica necesară recuperării și manipulării drogurilor, respectiv au închiriat locații izolate în Delta Dunării, au cumpărat autovehicule, două bărci de mare viteză, un peridoc, telefoane mobile, cartele sim prepaid, stații de emisie-recepție, anvelope speciale pentru deplasarea pe nisip, saci de rafie pentru transportul pachetelor, fierăstrău electric pentru tăierea pereților ambarcațiunii răsturnate în Marea Neagră și în care se aflau pachetele cu cocaină recuperate.

Citește și: ALERTĂ, DROGURI pe LITORAL! Alte pachete cu cocaină găsite pe plajă!

Astfel, au recuperat din apele teritoriale ale Mării Negre, mai multe pachete de cocaină, a câte aproximativ un kilogram fiecare, pe care le-au descărcat în zona localității Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, de unde au fost preluate cu autoturismele de teren și transportate inițial în zona carierei de piatră de lângă Zebil, judeţul Tulcea, de unde urmau a fi preluate de către alte autovehicule și transportate către Vestul Europei și către Balcanii de Vest, prin tranzitarea rutieră a României.

Liderul grupării, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți

Inculpatul N.E.N.J. se află în evidențele autorităților libaneze pentru infracțiuni de trafic de droguri, acesta încălcând legislația libaneză cu privire la traficul de droguri de 12 ori în perioada 1994 - 2016.

N.E.N.J. este unul dintre cei mai cunoscuți traficanți / distribuitori de droguri din America de Sud, nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa cu ocazia audierii efectuate de către procurorii DIICOT – Structura Centrală în Brazilia, la data de 19 decembrie 2019. Mai mult decât atât, a încercat să justifice formularea acuzațiilor împotriva sa prin notorietatea pe care o are în lumea traficanților internaționali de droguri.

Citește și: DETALII din dosarul „COCAINA DIN MARE”. Scuza inculpaților sârbi: voiau să ajungă la Brașov, dar s-au rătăcit și au ajuns în Deltă!

Potrivit informațiilor transmise de către Interpol Brazilia, N.E.N.J. a fost arestat la data de 21 octombrie 2019 şi se află încarcerat în Brazilia, în Penitenciarul „Paulo Luciano Campos” din statul Sao Paulo, oraş Avare, fiind condamnat la o pedeapsa de 22 ani închisoare pentru trafic de droguri.

Doi polițiști au cerut câte 1.000 de euro mită

Costinel Tudorel Bobîrnea și Cătălin Constantin Popaene sunt acuzați de procurorii DIICOT de luare de mită, și fals în declarații în formă continuată. Potrivit procurorilor, în noaptea de 21 spre 22 martie 2019, în calitate de agenți ai Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au cerut și primit de la coinculpații M.I. și L.P.R.P. câte 1.000 euro fiecare pentru a nu întocmi dosar penal suspectului L.G.D., pe care l-au depistat în trafic conducând cu permis necorespunzător categoriei, un autoturism ce tracta o remorcă pe care se afla ambarcațiunea în care se găsea cantitatea de aproximativ 3 kg de cocaină, din marfa recuperată din apele Mării Negre.

DIICOT spune că datele furnizate de Drug Enforcement Administration (D.E.A.), Europol și Interpol au contribuit în mod decisiv la aflarea adevărului, identificarea tuturor autorilor și la probarea infracțiunilor transfrontaliere investigate în cauză.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cetateni au pastrat din pachete stiu eu
0
0
Asta sa o crezi tu Cezaro,uite de exemplu ofiterul ala de la I.P.J.care a fost prins ca a furnizat informatii secrete unuei persoane private ce crezi mai activeaza in cadrul I.P.J.Constanta sau este in puscarie pentru dezvaluirea de informatii de interes national adica tradarea tari,i-a mai intreba poate afli.
2
0
DIICOTul sa spuna cum de sistemul de observare SCOMAR a fost scos din functiune exact cand a trebuit. Ceva sapaturi pe la armata, servicii, nu se fac? Sau principalii vinovati raman cei 2 sapcagii de la rutiera?
9
0
aici se va lasa cu condamnari maxime fara mila
4
0
Nu cred ca a sapat prea mult. Sunt cativa libanezi celebri pe aici care spala bani la greu. Nu se poate sa nu fie si ei implicati in astfel de afaceri. Sau poate au protectia statului roman, asa cum se aude.
5
0
ca la scurt timp radu mazare a fost extradat??? hmmm e coincidenta.. radu mazare avand o propietate in brazilia.. hmm e coincidenta....cel mai performant sistem de monitorizarea a granitei UE SI NATO nu a functionat in acea noapte?hmm coincidenta... asa sunt doar niste coincidente...
5
1
mohamed murad nu este libanez ? vreo legatura ?
3
1
acestia sunt cei ce solicita pensii speciale, ce zici dle coarna, dta oricum incasezi aceste pensii plus salariu plus pensia obisnuita?
6
1
Fratie cu interlopii mare cacat.
7
0
Ca jmecherii nu puteau face de capul lor fara informatii introducerea de sute de kg de droguri ,se stie ca optzeci la suta din politisti sunt corupti si nouazeci la suta din parlamentari.
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272