REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

DEZBATERE PUBLICĂ la Medgidia! Printre temele supuse consultării, CONSTRUIREA UNEI FABRICI DE AMIDON!

DEZBATERE PUBLICĂ la Medgidia! Printre temele supuse consultării, CONSTRUIREA UNEI FABRICI DE AMIDON!

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:36 864

Primăria Municipiului Medgidia organizează luni, 15 aprilie a.c., ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Medgidia, o dezbatere publică cu mai multe teme de discuție, printre care și Planul Urbanistic Zonal pentru construirii unei fabrici de amidon.

Dezbaterea publică va cuprinde o discuție privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2019 – inițiator este primarul Valentin Vrabie, cât și aprobarea Planului Urbanistic Zonal, în vederea construirii unei fabrici de amidon (inițiator SC Omnia Europe SA), cât și delegarea gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat al municipiului Medgidia, în sensul reabilitării, modernizării și reparării căilor de transport, cât și pentru înființarea, reabilitarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice și a spațiilor destinate stocării, cultivării, înmulțirii și plantării materialelor dendro-floricole – inițiator fiind viceprimarul Luminița Vlădescu.

Propunerea de buget care urmează să fie discutată poate fi consultată AICI, iar propunerea privind delegarea gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat al municipiului Medgidia poate fi consultată AICI.

Cât privește Planul Urbanistic Zonal, este vorba despre o fabrică de amidon, cu instalațiile aferente, clădiri de birouri și administrative și împrejmuire, construită de SC Omnia Europe SA. Fabrica urmează să fie amplasată pe o suprafață de 103.039 mp, terenul fiind situat în partea de est a municipiului Medgidia, la sud de Canalul Dunăre Marea Neagră, într-o zonă industrială parțial funcțională. Terenul este proprietatea SC Omnia Europe SA, nu are alimentare cu apă și canalizare, rețele de termoficare sau alimentare cu gaze naturale – acestea urmează să se realizeze în regim propriu. Zona studiată are funcțiune preponderent industrială, parțial dezafectată, cu funcțiuni complementare de depozitare, transporturi, dotări comerciale, servicii auxiliare.

Aici, proprietarul intenționează să ridice fabrica de amidon, care va cuprinde clădiri cu regim de la P până la P+4. În cadrul fabricii se vor realiza, prin prelucrarea porumbului, amidon, maltodextrină, gluten și gluten furajer.

Noua fabrică va genera un număr de 168 de locuri de muncă, iar personalul va fi angajat pe măsura implementării proiectului. Se va ajunge la 168 de angajați abia în anul finalizării investiției, adică în 2022.

Cât privește accesul rutier până la viitoarea fabrică, se are în vedere încheierea unui contract de utilizare a drumurilor cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cât și realizarea unui tronson nou de drum, care să facă legătura între drumul tehnologic și de întreținere existent și incinta fabricii. Acest nou tronson de drum va face obiectul unui proiect tehnic de specialitate, întocmit de un proiectant de drumuri și se va realiza separat de proiectul obiectivului propus.

Un alt aspect punctat în proiectul prezentat spre aprobarea PUZ vizează evacuarea apelor uzate tehnologice. Acestea vor fi evacutate în Canalul Dunăre Marea Neagră, dar „numai după asigurarea parametrilor de calitae impuși NTPA 001, prin tratarea acestora în stația de epurare ape tehnologice din incintă.Detaliile pot fi consultate AICI.

De menționat că SC Omnia Europe SA are sediul social în București, acționarul principal fiind Omnia Nisasta Sanayi Ticaret Anonim Sirketi, cu sediul în Turcia.

Dezbaterea publică, la care pot participa orice persoană interesată, va avea loc luni, 15 aprilie a.c., ora 10.00, în sala de ședințe a Consiliului Municipal Medgidia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am mai auzit o astfel de propunere in ajun de alegeri cand locuitorii din localitatea Basarabi erau asigurati de construirea in localitate a unui combinat siderurgic !
1
1
E un lucru bun aceasta fabrica de amidon dar cine va lucra acolo , de unde forta de munca ? Romii turci nu vor sa munceasca , vor ajutoare sociale , munca e grea ! Vrabie sa continuie asfaltarea , orasul pute iar el se marlaneste si are un vocabular abject pe retelele de socializare !
2
3
asa si? la iordache in 2 mandate nu am vazut nici macar un proiect de genul asta! Iar daca cineva se va plange de poluare sa iasa dimineata in orasa sa vada cum pute de la deseurile arse la fosta fabrica de ciment, am spus fosta pentru ca acum este practic un incinerator de deseuri mascat de productia unui ciment de proasta calitate!
4
1
Mai are un an de mandat si ce zice vine campania sa mai prosteasca inca 4ani arunca cu fumigene ca face fabrrica ca aduce locuri de munca pinochoi
3
5
Da, da, e nevoie de o fabrica de amidon la Medgidia, sa-si apreteze nevasta lui Vrabie chilotii...
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212