REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

DEZBATERE publică pentru REGENERAREA URBANĂ a mai multor zone din Constanța

DEZBATERE publică pentru REGENERAREA URBANĂ a mai multor zone din Constanța

Replica API 12 martie 2021 | 18:37 3787

Primăria Constanța a pus în dezbatere publică intenția de elaborare a mai multor planuri urbanistice zonale, în mai multe zone din municipiul de la malul mării. PUZ-urile au ca scop îmbunătățirea imaginii urbane, fluidizarea traficului și nu numai. Astfel, cetățenii care au idei și păreri le pot transmite autorităților.

Constănțenii sunt invitați de municipalitate să transmită observații și propuneri cu privire la intenția de elaborare celor cinci planuri urbanistice zonale în perioada 10 -15 martie 2021. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare și vor fi transmise, în scris, prin e-mail la adresa primarie@primaria-constanta.ro sau prin poștă la adresa bulevardul Tomis, nr. 51. Astfel, Serviciul Strategii și Planificare Urbană va transmite elaboratorului eventualele opinii/observații formulate.

Reabilitarea zonei Balada

Primăria Municipiului Constanța a demarat procedurile necesare pentru reabilitarea zonei Balada. În acest sens, a fost pusă în dezbatere publică intenția de elaborare a planului urbanistic zonal (PUZ) “Regenerare urbană zona Balada”, delimitat de străzile: I.L.Caragiale, Theodor Burada, Industriei, Ardealului, București, Oborului. În acest sens a fost emis nu demult, un Certificat de Urbanism. Amplasamentul Planului Urbanistic Zonal are o suprafață de 13,2 ha.

Click pe imagine!

PUZ în zona Delavrancea

Cel de-al doilea anunț privitor la intenția de elaborare Plan Urbanistic Zonal - “Delavrancea”, este delimitat de străzile: Venus, limite cadastrale, strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, Soveja, Ștefăniță Vodă, incinta unității militare, Prelungirea Tulcei, strada Cozia și strada Horia Grigorescu.

Click pe imagine!

PUZ pe Varianta Ovidiu

Totodată, Primăria și-a manifestat și intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal de regenerare și revitalizare urbană în zona dn3c, mai exact, pe varianta Ovidiu.

Click pe imagine!

PUZ în zona Compozitori

Un alt plan urbanistic zonal vizează “Actualizarea documentației de urbanism zona Compozitori”. Zona este delimitată de străzile: Baba Novac, Bogdan Vasile, incinta Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Prelungirea Eduard Caudella, aleea Alexandru Gherghel, strada Eliberării, Constantin Bobescu, calea ferată, strada Ionel Perlea.

Click pe imagine!

PUZ în zona Suceava

Ultimul Plan urbanistic Zonal pus în dezbatere este denumit “Avantech Cont” și este delimitat de străzile: Suceava, Aleea Argeș, Aleea Capidava și strada Nufărului.

Click pe imagine!

Elaboratorul PUZ-urilor, Agorapolis SRL

Inițiatorul celor cinci PUZ-uri este Primăria Municipiului Constanța și elaboratorul este Agorapolis SRL. Societatea Agorapolis SRL a fost înființată în 2015, are sediul fiscal pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, numărul 70B și în anul fiscal 2019 a raportat o cifră de afaceri de numai 473.878 lei, un profit net de 132.645 lei, datorii de 112.758 lei și un singur angajat. Firma este deținută de Mihaela Pușnava, o tânără constănțeancă ce s-a remarcat în politica din Baia Mare, acolo unde a şi candidat în vara lui 2016 pentru un post de consilier local, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. Pușnava este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București.

Care sunt obiectivele PUZ-urilor

Obiectivele generale ale documentației de urbanism vor fi: configurarea spațial-volumetrică a fronturilor stradale privind abordarea unitară și dinamică a teritoriului (elemente de cadru construit și elemente de cadru natural); îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact (squaruri, grădini, plantații de aliniament), a calității spațiilor publice (piațete, amenajări pentru agrement) în legătură cu dotări de proximitate pentru funcțiunea de locuire colectivă sau individuală; ameliorarea aspectului arhitectural al construcțiilor (gama coloristică, dimensiuni și mod de amplasare firme) și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor (pe arterele de circulație din zona de studiu) cu spații verzi de aliniament; fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația în scopul creșterii calității vieții cetățenilor prin luarea în considerare a solidarității dintre generații, asigurarea egalității de șanse și sprijinirea activă a grupurilor defavorizate; dar și altele.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
napalm in h.coanda.Apoi oleaca de fosfor la piata grivita si pe stefan cel mare.la final chindie cu aruncatoare de flacari in peninsula.
7
0
avem cartiere noi fara trotuare sau strazi. acesti oameni nu au masini ? nu ne mai facem bine
5
0
Si care-i diferenta intre ce propui tu si ce vor altii sa faca? Cum adica sa expropieze? Asta au facut comunistii.
1
0
Astea sunt proiecte initiate de Fagadau ca sa creasca valoarea unor terenuri ale unor baieti destepti. Totul pe banii primariei, din taxele platite de noi toti. Daca actioneaza in interes public, mai bine sa exproprieze primaria terenurile la pret de teren agricol neconstruibil, aproba PUZ si ulterior vinde la licitatie parcelele cu utilitati si cu reglementari aprobate. Ar fi un motiv sa-i facem statuie primarului care va face asa ceva, ar scrie si in cartile de istorie.
5
2
Faceti ceva cu baracile pline de castraveCIORI din Henri Coanda !!!! Tre sa le mutati langa fratii lor in Palas!!
17
1
Am avut una bucata camp pe care putem trasa un cartier modern , dar am facut una bucata cartier de oras medieval .Ce sa mai regenerezi?Asta nu i tortura?Sa pui niste cetateni pin politici urbanistice sa construiasca intr un mod care in cativa ani va trebui demolat .De ce ne lipseste viziunea?Suprafetele mici pot fi utilizate numai pt constructii individuale de dimensiuni reduse.Ne am trezit cu blocuri mari pe suprafete mici , de s a ajus ca oamenii sa circule cam ca pe vremea impuscatului ,unii in anumite zile si altii in altele ca n ai avea loc pe trotuarele adiacente
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108