REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

DEZOLANT: Hotelul Palace, încă o perlă a Constanței care și-a pierdut strălucirea

DEZOLANT: Hotelul Palace, încă o perlă a Constanței care și-a pierdut strălucirea

Replica API 12 februarie 2020 | 15:23 562

Emblema orașului de la malul mării, Cazinoul din Constanța urmează a fi reabilitat, însă hotelul construit special în apropierea lui, oare când va avea parte de strălucirea de odinioară? Din anul 2017, Hotelul Palace așteaptă pe cineva care să redea acest loc constănțenilor și nu numai. Au trecut trei ani de atunci și nimic nu s-a întâmplat. Există garduri de protecție în zonă, însă oricând se poate întâmpla o tragedie.

În anul 2016, hotelul a fost în prim planul unui scandal de proporții. Un constănțean care se plimba prin zonă s-a ferit în ultimul moment de o bucată de beton căzută din construcție, însă a fost accidentat ulterior de un autoturism.

Nici până în acest moment nu au existat potențiali cumpărător. Cel mai proeminent hotel de la malul mării din perioada Primului Război Mondial se află în paragină și doar amintirile acelor vremuri mai sunt ”cazate” după pereții scorojiți ai lui.

Edgar de Marcay este numele celui căruia se datorează construcția hotelului Palace. Baronul este cel care concesionase și serviciile Cazinoului în anul 1912. Primăria l-a obligat atunci să ridice în apropierea Cazinoului un loc special pentru iubitorii jocurilor de noroc. Așa a luat naștere Hotelul Palace.

În 1924, în reclamele publicate în tipăriturile vremii, ”Palace” era descris ca fiind ”Cel mai luxos și confortabil hotel din Constanța, cu 400 de camere, ascensor, baie, lumină electrică și o splendidă vedere spre mare”. De fapt, hotelul avea doar 250 de camere, oricum un număr impresionant pentru acea vreme.

Hotelul Palace a trecut și prin etape dificile, mai ales după Revoluție, când a fost lăsat de izbeliște alături de întreaga zonă peninsulară și clădirile aflate aici.

Se pare că anul 2020 este încă un an în care cel mai luxos hotel de la malul mării așteaptă o minune, una care întârzie să apară.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cine este proprietarul ?
4
0
Aici doar ROTARY isi fac ritualurile cu madame Enescu cu domnu' avocat din cartier de pe langa Safari mai pun "clopotul" in cap de masa ce sa faca si anticonstitutionalii?Incaleca constitutia ca la saua la echitatie!ART 40 alin 4,orice forma de asociere secreta,sedinte secrete,intruniri secrete SUNT ANTICONSTITUTIONALE CONFORM ART 40 alin.4 EROARE 404 pt ERETICI,v a lasat o bine Iorgovan Fratele de Rit ,e buba din CONSTITUTIE care va FACE ILEGALI PE TERITORIUL ROMANIEI!MASONERIE,ROTARY,ROTARACT,LIONS si alti Luciferieni sa ne sugeti pula!
1
1
noul primar trebuie sa fie local 100 % care a mancat si a baut la Cazinou , la Casa cu Lei , la hotel Palace , care a intrat in vila Sutu si care iubeste orasul si nu afacerile oneroase
7
0
E lasati ca fac taranii acum peste tot bijuterii noi arhitectonice.
14
0
numai hotie, coruptie, prostie in orasul asta. Cum sa lase asemenea bijuterie arhitectonica in paragina in schimb fac blocuri pe nisip. Blocuri peste ruinele cetatii Tomis, blocuri in parc, city mall in parc. Iar cladirile vechi, de valoare sunt lasate in paragina Cu Casa cu lei care mai e treaba?
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108