REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DGASPC DOTEAZĂ LOCUINȚELE PROTEJATE

DGASPC DOTEAZĂ LOCUINȚELE PROTEJATE

Replica API 2 ianuarie 2022 | 16:59 1035

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează procedura de licitație pentru furnizarea produselor în vedere dotării a 3 locuințe protejate aferente proiectului ,,Sprijin pentru integrarea comunitară”. Valoarea totală estimată a contractului este de 75.963 lei.

Obiectul achiziției îl constituie furnizarea de produse aferente proiectului ,, Sprijin pentru integrare comunitară”. Este vorba despre veselă, echipamente PSI, echipamente de birotică, echipamente medicale, în vederea dotării a 3 locuințe protejate, situate pe strada Gării, nr. 2A, 2B, 2C din localitatea Nicolae Bălcescu. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate prin dezvoltarea serviciilor de tip Locuinţe Protejate, în vederea integrării acestora în comunitate. Valoarea totală estimată a contractului este de 75.963 lei.

Au fost construire 3 locuințe protejate în Nicolae Bălcescu

La nivelul Constanței, aceste demersuri au început încă din anii trecuți, iar în prezent sunt în plină desfășurare. E drept, partea dificilă, până în prezent, a fost găsirea localităților și a autorităților locale dispuse să pună la dispoziție terenurile necesare pentru construirea căsuțelor unde să trăiască copiii abandonați și persoanele cu dizabilități. Mai ales că, așa cum admit și reprezentanții DGASPC Constanța, la nivelul societății încă există o reticență vizavi de aceste persoane. Dar, în ciuda tuturor impedimentelor, s-au găsit soluții și autorități locale care s-au alăturat demersurilor de integrare a celor mai puțin norocoși.

Proiectul ,,Sprijin pentru integrare comunitară” este selectat în cadrul Programului de Interes Național ,,Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabdizabilităţi din comunitate”. Valoarea proiectului este de aproximativ 2,8 milioane lei. În cadrul proiectului au fost construite trei locuințe protejate în Nicolae Bălcescu, cu o capacitate de 10 locuri/locuință și un centru de zi.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468