REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Dieta bogată în legume poate scădea riscul de boli cardiace

Dieta bogată în legume poate scădea riscul de boli cardiace

Replica API 17 decembrie 2020 | 00:00 901

Potrivit unui studiu amplu, consumul ridicat de produse de origine vegetală, în detrimentul produselor de de origine animală, reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiace sau de accidentele vasculare cerebrale.

Cercetătorii au descoperit că mai mult de 450.000 de europeni adulți, cu un regim alimentar bazat pe produse de origine vegetală în proporție de 70% - adică cereale integrale, fasole, legume, fructe și nuci -- aveau un risc relativ mai scăzut de deces cauzat de boli cardiace.

Șansele lor erau cu 20% mai scăzute decal ale persoanelor al căror regim alimentar era reprezentat în proporție mai mare de 50% de carne, produse lactate, ouă și peste. Descoperirile nu demonstrează că alimentele vegetale reprezintă cauza, a spus cercetătorul principal Camille Lassale, epidemiolog al Imperial College London Colegiul Imperial Londonez, în Anglia, citează doc.ro.

Această a adăugat că echipa să a luat în considerare și alte explicații potențiale, precum greutatea persoanelor, obiceiurile în materie de mișcare și nivelul de educație. Dar este totuși dificil să indicăm cu precizie că aceste regimuri alimentare ”semi-vegetariene” sunt motivul unei rate mai scăzute a deceselor cauzate de boli cardiace și accidente vasculare cerebrale. Aceastea fiind spuse, descoperirile sunt în concordanță cu numeroase cercetări, a spus Lassale, care urmează să prezinte rezultatele joi, la o conferință a American Heart Association (AHA) (Asociației Americane a Inimii) în Baltimore. Cercetările prezentate în cadrul conferințelor medicale sunt considerate preliminare până la publicarea într-o revista revizuită de colegii din domeniu.

AHA (Asociația Americană a Inimii) recomandă consumul de alimente vegetale și reducerea consumului de carne roșie și grăsimi săturate, care se găsesc într-o cantitate considerabilă în produsele de origine animală. În plus, susține Lassale, beneficiile asupra inimii ale așa numitei diete mediteraneene sunt bine stabilite. Dietă include multe alimente pe baza de plante și puțînă carne sau produse lactate. "Acest lucru nu este revoluționar," a spus Lassale despre descoperiri. ”Mesajul este simplu: Înlocuiți o parte din carne, ouă și produse lactate cu fasole, nuci, cereale și legume.”

Totuși, peștele - aliment de baza al dietei mediteraneene - este o chestiune diferită, conform lui Lassale. Această a observat că anumite tipuri de peste gras conțîn acizi grași omega-3 sănătoși pentru inima și sunt și un bun înlocuitor pentru carnea roșie.

Citește și Prea puține medicamente în lupta cu cel mai mare ucigaș: bolile de inima

Constatările se bazează pe analizarea a mai mult de 450.000 de adulți cu vârste cuprinse între 35 și 70 de ani, care au luat parte la un studiu european privind nutriția și riscul de cancer. La început, au oferit informații detaliate despre regimul lor alimentar și stilul de viață. Pe parcursul următorilor 13 ani, puțîn mai mult de 5.000 au decedat din cauza bolilor cardiace sau a unui accident vascular cerebral.

Echipa lui Lassale a studiat informațiile privind regimul alimentar al participanților și a oferit fiecăruia un punctaj bazat pe cât de „pro-vegetarian” era regimul lor alimentar. Aceștia au descoperit că persoanele cu un punctaj „mare” aveau cu 20% mai puține șanse de a decedă din cauze cardiace decât cele cu punctaje mai mici.

Conform lui Lassale, vestea bună este că persoanele care nu doresc să devină vegetariene, pot totuși să reușească să aibă un regim alimentar pro-vegetarian. Doar examinând farfuria și asigurându-va că se regăsesc mai multe alimente vegetale decât carne și produse lactate reprezintă un pas mare, a spus această.

Rachel Johnson, profesor de nutriție și medicină la Universitatea din Vermont, a fost de acord. „Rezultatele sunt importante deoarece demonstrează că nu este necesar că persoanele să urmeze un regim alimentar în întregime vegetarian pentru a scădea riscul de boli cardiovasculare,” afirmat această. „Adoptarea unui regim alimentar bazat cu precădere pe alimente de origine vegetală pare să aibă beneficii, fără a fi necesar să deveniți vegetarieni.”

Johnson, care este și fostul președinte al comitetului privind nutriția din cadrul AHA (Asociației Americane a Inimii), a evidențiat faptul că peștele se încadrează în această categorie. ”AHA (Asociația Americană a Inimii) recomandă consumul de peste cel puțîn de două ori pe săptămâna -- în special consumul de peste ce conține acizi grași omega-3,” a adăugat această. Cele mai bune surse includ somonul, păstrăvul și heringul, a spus Johnson.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212