REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Din dosarul de corupţie de la Eforie: "Ce faceţi mă, luaţi şpagă fără mine?"

Din dosarul de corupţie de la Eforie: "Ce faceţi mă, luaţi şpagă fără mine?"

Replica API 4 iulie 2012 | 00:00 1151

Cum se fac bani cu tarabele de pe litoral. Trei dintre acuzaţi au fost arestaţi preventiv

Cum se fac bani cu tarabele de pe litoral. Trei dintre acuzaţi au fost arestaţi preventiv

Urmarea prinderii în flagrant a celor 5 persoane de la Eforie, în dosarul "Tarabe", nu putea fi alta decât arestarea preventivă a acestora. După o acţiune făcută "ca la carte" de către oamenii legii, la Tribunalul Constanţa s-a judecat, ieri, propunerea de arestare formulată de Parchet, faţă de Marius Pavalachi, funcţionar public în cadrul Serviciului Corp-Control al Primăriei Eforie, Constantin Custură, Ionuţ Iulian Smoc, Cornel Vaşadi şi Bogdan Dan, administrator al unei societăţi din localitate - cea care se ocupă de închirierea spaţiilor comerciale -, toţi fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie.

Acţiunea de prindere în flagrant a acestora a avut loc luni, la care au participat ofiţeri din cadrul DGA şi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, sub coordonarea unui procuror. În fapt, Cornel Vaşadi şi Constantin Custură au pretins şi primit sume de bani de la diverse persoane care intenţionau să închirieze standuri comerciale în localitatea Eforie Nord, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui Marius Pavalache. Aceştia sunt acuzaţi că au facilitat încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 1000 - 2000 euro pentru fiecare spaţiu închiriat, afirmând că au influenţă asupra funcţionarului Marius Pavalache. Astfel, luni au avut loc mai multe acţiuni, în care Custură şi Vaşadi au fost prinşi primind 2000 euro, respectiv 1.800 euro, iar Pavalachi a fost prins în timp ce încasa suma de 18.000 lei. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, aceştia fiind prezentaţi, ieri, Tribunalului, în vederea arestării. Interesant de menţionat că filmuleţele cu bărbaţii prinşi în flagrant arată clar cum unul dintre cei mituiţi spune că o parte din banii primiţi reprezintă contravaloarea autorizării afacerii, iar cealaltă - şpaga. El chiar este întrebat dacă 500 de euro este "şpaga", iar răspunsul respectivului este "da", la care adaugă că aşteaptă şi o bere, drept bonus. Tot ca element de "can-can" în acest dosar, surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că, iniţial, Cornel Vaşadi nu se afla între cei care negociau mita, el sesizându-se ulterior: "Ce faceţi, mă, luaţi bani fără mine?", le-ar fi spus respectivul lui Custură, Smoc şi Dan.

Facem precizarea că, marţi seara, magistraţii Tribunalului Constanţa au luat decizia de a admite propunerea de arest preventiv în cazul a trei dintre persoanele acuzate de luare de mită, doi dintre cei prinşi în flagrant fiind lăsaţi în libertate. Cei arestaţi pentru 29 de zile sunt inspectorul din cadrul Primăriei Eforie, Marius Pavalachi, Dan Bogdan, Cornel Vaşadi.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108