REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Din pricina problemelor din familie, o fată de 13 ani şi-a pus ştreangul de gât

Din pricina problemelor din familie, o fată de 13 ani şi-a pus ştreangul de gât

Replica API 5 iunie 2015 | 22:44 115

La Izvoru Mare

La Izvoru Mare

Tragediile se ţin lanţ la Constanţa, tot mai mulţi tineri alegând să-şi încheie socotelile cu viaţa. După ce o fată de 16 ani s-a aruncat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră, ea susţinând că s-a săturat de sărăcie, iată că o altă minoră a decis să-şi pună capăt zilelor. Totul s-a petrecut în seara de miercuri, 3 iunie, când copila de 13 ani, Andreea Ungureanu, a fost găsită, de către un frate, spânzurată în magazia locuinţei din Izvoru Mare, sat ce aparţine de comuna Peștera.

Familia Ungureanu este una nevoiaşă, părinţii lucrând cu ziua prin sat pentru a-şi putea întreţine cei şase copii. Nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale sau ca scandalagii, însă mai multe persoane din zonă au afirmat că îşi cam bat copiii. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu exactitate în seara de 3 iunie, însă copila, elevă în clasa a VIII-a la şcoala din Peştera, după ce a stat prin curte cu fraţii săi, s-a îndreptat către grajd, unde s-a spânzurat cu o funie. Unul dintre fraţi a văzut-o şi au început să strige după ajutor. La faţa locului a ajuns mama copilei, dar şi un vecin, acesta din urmă tâindu-i funia, după care a sunat la 112. În acel moment, Andreea Ungureanu ar fi deschis ochii, putând să respire singură. A fost transportată la Spitalul Municipal Medgidia, după care transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internată pe Secţia de Terapie Intensivă, starea ei fiind una delicată. Părinţii susţin că nu ştiu ce ar fi putut s-o determine pe Andreea să recurgă la un asemenea gest, dar au confirmat că în ultima vreme era cam abătută şi începuse să ia note mici la şcoală. De cealaltă parte, unii dintre localnici susţin că Andreea era agresată, la fel întâmplându-se şi în seara de 3 iunie, atunci când a fost bătută întrucât a dat prea mulţi bani pe o îngheţată. De asemenea, alţi vecini susţin că în seara cu pricina Andreea s-a certat crunt cu părinţii şi rudele, la mijloc fiind vorba de mai multe aspecte, inclusiv faptul că nu mai mergea la şcoală, acumulând foarte multe absenţe. „Este o familie normală, doar că, din câte am înţeles, a fost o ceartă acolo, cu mama, cu rudele, apoi a recurs la acest gest necugetat. Este o situaţie regretabilă, implicat fiind un copil care ar fi trebuit să fie împins spre educaţie şi nu spre aşa ceva”, a declarat, pentru „Replica”, Valentin Vrabie, primarul din Peştera. Oamenii legii aşteaptă ca ea să-şi revină pentru a o audia. Între timp, vineri, 5 iunie, vor fi audiaţi şi vecinii. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a desfăşurat evenimentul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108