REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Direcția de Drumuri pompează bani grei în contul unor cunoscute firme din Constanța

Direcția de Drumuri pompează bani grei în contul unor cunoscute firme din Constanța

Andreea CONDURACHE 30 august 2023 | 00:00 2729

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a atribuit în cursul zilei de miercuri, 28 august a.c., 2 contracte ce vizează servicii de reparații și ITP pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică și mai mare de 3,5 tone aflate în administrarea DRDP Constanța. Un contract a fost câștigat de Utilnavorep Service, deținută de afaceristul Marian Mitrea, iar cel de-al doilea a ajuns la Europarts SRL, deținută printre alții și de Vasile Ștefan Dragoș, un om de afaceri discret, fost soț al unui diplomat de carieră, consul în Spania și Italia, și nu numai, Sabina Mădălina Şomăcescu.

Directia de Drumuri pompeaza bani grei in contul unor cunoscute firme din Constanta

CNAIR a atribuit recent 2 contracte ce vizează serviciile de reparații și ITP pentru autovehiculele aflate în administrarea DRPD Constanța.

Primul contract vizează ,,Servicii de reparații și ITP”, fiind împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lot 1 – Autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;  Lot 2 – Remorci. Câștigătoarea contractului a fost desemnată societatea Utilnavorep Service din Constanța, firmă  înființată în anul 2020, deținută de una din cele mai cunoscute firme din Constanța, patronată de fostul politician și director de la Apele Române, Marian Mitrea, condamnat pentru corupție în 2017. Valoarea totală a acordului cadru este de 5.662.016 de lei, fără TVA, și are o durată de 2 ani.

Directia de Drumuri pompeaza bani grei in contul unor cunoscute firme din ConstantaMarian Mitrea

Încă de la înființare firma a reușit să își adjudece mai multe contracte cu principalele instituții ale statului. Dintre acestea amintim de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, cele mai multe fiind la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Directia de Drumuri pompeaza bani grei in contul unor cunoscute firme din Constanta

Fostul director general al ABADL şi patron al Utilnavorep SA, Marian Mitrea, a fost condamnat definitiv în 2017 la trei ani de închisoare cu executare pentru corupţie. În plus, Mitrea nu va mai avea voie să fie director la Apele Române. Sentinţa a fost una foarte interesantă, în condiţiile în care fostul politician PDL, dar la fel de apropiat de PSD, a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Constanţa la trei ani cu suspendare.

Directia de Drumuri pompeaza bani grei in contul unor cunoscute firme din ConstantaVasile Ștefan Dragoș

Fostul soț al fostului Consul al României la Toronto face afaceri și cu CNAIR

Numele firmei Europarts Service SRL, din Constanța, apare cu regularitate în contractele atribuite de instituțiile statului, atunci când vine vorba despre repararea autovehiculelor din parcurile auto. Recent, firma a câștigat un contract ce vizează ,,Servicii de reparații și ITP pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone”. Acordul a fost semnat pe o perioadă de 2 ani și are o valoare de 3.418.977 de lei, fără TVA.

Directia de Drumuri pompeaza bani grei in contul unor cunoscute firme din Constanta

Firma a fost înființată în anul 2002 și îi are asociați pe Cerchia Violeta (33%), Vasile Ștefan Dragoș (33%) și pe Ioana Cătălin Ilarion (33%).  Vasile Ștefan Dragoș, un om de afaceri discret, a fost soțul unui diplomat de carieră, consul în Spania și Italia, și nu numai, Sabina Mădălina Şomăcescu. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei, un profit net în valoare de 225.794 lei, dar și datorii de 844.306 de lei. De-a lungul anilor, compania a colaborat și cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Garda de Coastă, Societatea Națională Nuclearelectrica, dar și cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime.

Directia de Drumuri pompeaza bani grei in contul unor cunoscute firme din Constanta

Vasilescu mai este implicat în societățile Two Stef Partners SRL, unde este asociat cu Vasilescu Ștefania, cel mai probabil actuala sa soție. Firma a fost înființată în 2021, iar în primul an de de activitate nu a avut profit. De asemenea, mai este implicat în Luca Lumina SRL, firmă înființată în 2022, care se ocupă cu comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate, unde este unic asociat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasă ți parul pe spate sa nu îți de-a in ochi...ce frumos îți strălucește chelia in soare
2
3
directia de Dr. pompeaza si ceilalti ...picura unde trebue sa iasa treaba buna si cu ...spor in ...viitor!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468