rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU -VIDEO!

Directorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare consistentă, însă este nevoie de investiții și în celelalte spitalele municipale și orășenești pentru ca spitalele județene, cum este și cel de la malul mării, să nu mai fie supraaglomerate.

În plus, dotarea unei secții medicale poate fi un criteriu care să cântărească greu în decizia unui medic de a lucra în țară, într-un spital de stat. Acestea sunt câteva dintre aspectele atinse într-un interviu acordat pentru "Replica" de Constanța de doctorul Bogdan Obadă, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța și medic în cadrul Secției de Traumatologie și Ortopedie.

Doctorul Bogdan Obadă a absolvit în anul 2000 Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”. În 2003, a devenit medic rezident pe specialitatea Ortopedie – Traumatolofie, după ce a promovat examenul de rezidențiat cu punctaj maxim. A urmat mai multe stagii de pregătire profesională în Germania, o parte în Clinica de Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic de Urgență Aschaffenburg, Universitatea din Würzburg, Germania. De asemenea, a lucrat în două clinici din Germania, dintre care una privată. Din martie 2017, Bogdan Obadă este director medical al celei mai mari unități spitalicești de la malul mării, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța. Un medic tânăr, cu dorință să facă o diferență; un profesionist, apreciat atât de colegi, cât mai ales de pacienți, pentru capacitățile profesionale, corectitudine și calmitatea de care dă dovadă. Având în vedere că este unul dintre medicii care, încă de la începutul carierei, a avut posibilitatea să se dezvolte în străinătate, dar a ales să se întoarcă în țară, am încercat să aflăm de la acesta dacă serviciile medicale oferite în spitalele din țara noastră se apropie de cele oferite peste hotare, care sunt problemele sistemului sanitar, dar și câteva dintre problemele cu care se confruntă la nivelul Spitalului Județean Constanța.

Reporter: Comparativ cu anul trecut, care este situația cazurilor medicale de până acum? Ați avut cazuri mai dificile, excepționale?

Dr. Bogdan Obadă: Nu vă pot spune o situație exactă de până acum pentru că în fiecare zi se întâmplă cazuri excepționale în acest spital deoarece este singurul spital cu adevărat de Urgență din Dobrogea. E singurul care are o echipa completă de specialitate pentru a rezolva orice tip de urgență la orice oră din zi și din noapte, din toate punctele de vedere, din momentul în care pacientul intră în spital până la externare. Putem rezolva orice situație, fără probleme.

Reporter : Care sunt factorii care conduc la supraaglomerarea secțiilor?

Dr. Bogdan Obadă: În ceea ce privește timpii de așteptare în urgență, vă pot spune că nu încerc să caut scuze și nu încerc să iau apărarea nimănui. Într-adevăr, sunt și cazuri în care se așteaptă nejustificat de mult, câte 6 – 10 ore însă încerc să le văd punctual și încerc să le rezolv văzând exact ce a produs acea situație. Foarte multe din cazuri sunt justificate, dar se rezolvă prin buna comunicare dintre echipa din urgență și medicii de gardă. Timpul de așteptare se mărește din pricina unor situații care apar pe ultimul moment, cum sunt: situațiile în care pacienții vin în Urgență cu o traumă craniană sau pentru o afecțiune neurologică, astfel consultul medicului urgentist trebuie sa fie imediat făcut și se constată că au nevoie de Computer Tomograf. În spital sunt doar două computere tomograf, care nu fac față la fluxul uriaș de pacienți. Pe lângă acești pacienți, sunt ce internați care pot să aibă nevoie de urgență de tomograf, fiind la reanimare sau pe fondul degradării stării de sănătate. În acel moment, computerul tomograf este blocat, indiferent de cine așteaptă la ușă exceptând situațiile de cod roșu. O altă patologie care blochează este cea legată de cardiologie, pacienții venind din toată Dobrogea. Investigațiile și analizele cardiologice sunt foarte scumpe însă pacientii care vin la noi beneficiază de acestea. În Urgență, investigațiile pot dura de la 4 la 6 ore iar pacienții, de multe ori nu înțeleg acest lucru, nu au timp să aștepte pentru că pe bună dreptate, ei vin cu o suferintă și este de înțeles. Am încercat să îi ajutăm pe medicii de la spitalele limitrofe să le recomandăm cardiologi că să își poată face și ei linii de cardiologie. Pacienții ne acuză că se așteaptă foarte mult, însă nu am văzut medic care să stea degeaba. Foarte mulți dintre acești pacienți nu sunt doar din Constanța, aceștia venind din Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Fetești și chiar și Tulcea. Eu respect foarte mult ceea ce fac colegii noștrii din județ, dar au nevoie și ei de o finanțare mai bună, astfel eliberându-ne și pe noi de aceste cazuri. Direcția de Sănătate Publică încearcă să rezolve această problemă invitându-ne la ședințe mixte, unde sunt directori medicali, dar și șeful de la ambulanță și încercăm să găsim o soluție atât pentru ambulanțe cât și pentru noi. Marea majoritate a cazurilor nu se datorează medicilor că îi trimit către spitalul nostru, deoarece chiar sunt situații în care nu au aparatura necesară pentru unele proceduri și de teama de a nu greși și a nu face un caz de malpraxis, ii trimit la noi, acesta fiind principalul motiv pentru supraaglomerarea spitalului. Acestea sunt 80% din situațiile pentru care se așteaptă atât de mult în urgență.

Reporter: Care sunt cele mai aglomerate secții ale spitalului?

Dr. Bogdan Obadă: Cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean de Urgență Constanța sunt Pediatria și Ginecologia și da, sunt situații în care până se fac externările la ora 12 și până se relochează noile internări au fost și cazuri de pacienți care au stat și doi într-un pat. Acest lucru se v-a rezolva numai atunci când se v-a mai construi un nou spital. Supraaglomerare este și la Cardiologie, care este în present o secție ultra modernă unde sunt 16 medici angajați, 2 linii de gardă plătite dar care totuși nu face față.

Reporter: Personalul medical este suficient, după părerea dumneavoastră, sau vă confruntați cu deficit de personal?

Dr. Bogdan Obadă: Niciodată nu vor fi destui la un spital care se suprasolicită. Când am intrat la conducere, am găsit spitalul într-un deficit de personal pe foarte multe specialități. Atunci, am scos la concurs pe toate specialitățile pe care era nevoie, medici, asistente și infirmieri, mergând cu normativele la maxim însă oricât am scoate nu ne sunt de ajuns. Acesta fiind un factor al suprapopularii pe secții. Orașul Constanța nu are nevoie doar de unul, are nevoie de cel puțin 3 spitale pe urmatoarele domenii: pediatrie, maternitate dar și un spital municipal. Acesta fiind un alt factor al suprapopularii pe secții.

Reporter: Care sunt problemele cu care se confruntă spitalul ?

Dr. Bogdan Obadă: Părerea mea de rău este că mai sunt secții care nu sunt renovate. Unele secții din spital se pot compara cu cele din străinătate, însă mai sunt câteva care necesită renovări capitale, cum sunt: secția de Chirurgie Plastică, secția de Psihiatrie de la Palazu Mare și Secția de Recuperare de la Eforie. Este un spital de 50 de ani, iar reparațiile vin în valuri, acesta având un compartiment administrativ redus, cum are de exemplu, o uzină. E un spital vechi, foarte mare iar costurile sunt foarte mari. De multe ori e mai ieftin să construiești decât să renovezi. Și să știți că nu numai pacienții suferă că nu sunt renovate saloanele ci și medicii pentru că acolo își petrec jumătate din viață.

Reporter: Ce ne puteți spune despre secția de Ortopedie din care faceți parte?

Dr. Bogdan Obadă: Și Ortopedia de multe ori este aglomerată, însă cazurile se rezolvă repede și fără probleme. Are un număr de 55 paturi din care 6 paturi sunt: pentru propria noastră secție de terapie intensivă intermediară. Este greu de apreciat cât de aglomerați suntem anul acesta fiind, într-adevăr, un an negru deoarece vara, când și orașul se aglomerează, sunt foarte multe accidente rutiere se conduce foarte imprudent, unele accidente fiind foarte violente. Iarna, în Constanța perioadele de gheață sunt prelungite, astfel oamenii vin cu fracturi la membrele superioare și inferioare, iar primăvara și toamna oamenii lucrează foarte mult în costructii și sunt multe accidente casnice violente. Nu pot spune că este o secție linișită, deoarece în trei din patru gărzi pe care le facem vin accidente grave, situații la limită pe care eu și colegii mei le rezolvăm. Am mai spus și cu altă ocazie că suntem singură secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele. Sunt situații în care pacienții vin cu urgențe majore și ii operăm și noaptea la orice oră dacă e nevoie, chiar până dimineață și nu vă imaginați că vine doar o persoană.

Reporter: Cum ați ajuns la aceste performanțe?

Dr. Bogdan Obadă: Suntem un număr impresionant de medici primari și specialiști, sunt 4 săli de operație, două linii de gardaă plătite, dar și linia de rezidenți care sunt în pregătire dar ne ajută foarte mult în formarea echipelor. Avem în timpul zilei trei anesteziști dedicați Ortopediei, astfel, plus ajutoare se pot face operații în 4 săli. Pe zi, se fac aproximativ 10 – 12 operații de anvergură, nu mai vorbim de noaptea. Suntem unul din puținele cazuri fericite ca și secție de Ortopedie din țară, pentru că avem secția renovată, avem anestezie dedicată, avem o finanțare foarte bună atât din partea Consiliului Județean, din partea Spitalului cât și prin Programele Naționale oferite de Minister și Casa de Asigurări atât pentru implanturi cât și pentru proteze. Noi nu ne promovăm așa cum ar trebui, suntem un spital de urgență, dar vă pot spune că în fiecare zi sunt situații extraordinare care se rezolvă, însă comparativ cu spitalele private, ei nu au timp să facă publice aceste lucruri.

Reporter: Cum reușiți să treceți prin această aglomerare a secției de Ortopedie?

Dr. Bogdan Obadă: Reușim să trecem foarte ușor pentru că operăm pacienții foarte repede, practic, la noi, că la orice secție din străinatate, în maxim două zile un pacient este operat. Nu exită timp de așteptare cum sunt în alte spitale. Mai vin unii pacienți de la spitale din Dobrogea după 5-7 zile de așteptare și sunt operați imediat la noi. La 6 zile noi îi putem externa în stare perfect bună și îi chemăm apoi la scoaterea atelor. Noi nu trebuie să îi ținem în spital două săptămâni până la scoaterea ațelor că astfel am rămâne fără paturi. Așa încercăm noi să rezolvăm supraaglomerarea. Suntem singură secție din Spitalul Județean Constanța unde toți medicii coboară în Ambulantoriu. Un număr de 20% sunt pacienți cronici pe care noi ii rezolvăm imediat, având avantajul că avem proteze datorită Casei de Asigurări. De exemplu pentru o proteză de sold, timpul de așteptare este relativ mic și pacienții trebuie să înțeleagă că noi achiziționăm proteze de sold, deoarece avem nevoie de acestea la orice oră din zi și din noapte. Astfel reducem timpul de așteptare. Unii pacienți au venit schiopătând și la trei zile de la operație s-au dat jos singuri din pat și au început să meargă. Acest lucru este spectaculos deoarece înainte de o operație de sold se stătea și două luni în pat. Acum, nu se mai poate problema de asta. Un sportiv de performanță, de exemplu, în aproximativ două saptămâni își poate relua activitatea.

Reporter: S-a tot spus că Spitalul Județean Constanța nu a suferit îmbunătățiri, că arată dezastruos. Ca director medical, ce ne puteți spune despre acest aspect?

Dr. Bogdan Obadă: Ca director medical vă pot spune mai multe despre terapiile noi, pentru care ținem să îi mulțumim Consiliului Județean și al managerului spitalului Cătălin Nicolae Grasa, pentru că tot ce au cerut medicii și au avut nevoie, în ceea de privesc terapiile și medicamentele, ni s-au dat. Nu poți să ai un act medical de calitate dacă se face economie la echipamente sau medicamente.

Este de apreciat inițiativa medicilor de la sectia de Neurologie care au renovat secția în întregime cu sprijinul Consiliului Județean, dar și prin forțe proprii. Astăzi, putem spune că secția de neurologie este o Cenușăreasa a spitalului. Aceasta este condusă de dr. Docu care a sprijinit medicii ajutându-i să se supraspecializeze pe neurologie. Aceasta a introdus multe terapii noi și chiar avem pacienți din București care au venit la noi să beneficieze de acestea.

Dacă medicul are tot ce îi trebuie, medicație și aparatură, face un act de calitate și pacientul este mulțumit și ne aduce și o finanțare bună prin Casă de Asigurări. Și Consiliul Județean ne-a ajutat foarte mult, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru că am achiziționat aparatură medicală de ordinul milioanelor de euro. Lista de aparatură pe care am achiziționat-o este foarte lungă.

Reporter: Care sunt diferențele dintre sistemul medical din Germania, spre exemplu, comparativ cu cel românesc?

Dr. Bogdan Obadă: Diferențele sunt destul de mari, deoarece sunt aceste contraste dintre secțiile renovate și cele în care încă nu s-a modificat nimic. Parerea mea este că e nevoie să pleci în străinătate să faci o supraspecializare, pe mine m-a ajutat foarte mult, și apoi când revii să ai și o echipa care să vrea să învețe, complex. Astfel conducerea spitalului să îți oferă tot ce ai nevoie. Pot spune că, în secția de Ortopedie nu este nici o diferență, noi fiind cei mai norocoși.

Reporter: Ați avut cazuri care v-au marcat?

Dr. Bogdan Obadă: Da, desigur. Toate cazurile te marcheaza într-un fel. De exemplu, cel mai groaznic este atunci când trebuie să amputezi un membru sau când pierzi un pacient, senzația fiind de nedescris. La început aveam extrem de multe nopți nedormite, pentru că te gândești foarte mult la evenimentele neplăcute și știi că ai făcut tot posibilul. Scopul nostru este să redăm pacientului ceea ce a pierdut, aceasta fiind cea mai mare satisfacție.

Reporter: Ce sentimente vă încearcă după salvarea unei vieți?

Dr. Bogdan Obadă: Cel mai satisfăcut sunt când oamenii pleacă de la noi fără cârje și își reiau fericiți viața. Meseria de medic trebuie să îți placă că să o faci și trebuie să ai un psihic tare, să reziști presiunii și să treci peste situațiile neplăcute. Ortopedia este cea mai spectaculoasă specializare pentru că vin pacienți pe targă cu oasele rupte iar tu pe pui ca pe puzzle, și Slavă Domnului că beneficiem de implanturile acestea care le permit să rămână osul fix iar la trei zile după intervenție se ridică din pat și încep să meargă. Aceste implanturi necesită cursuri de specializare pentru că se pun prin incizii mici dar noi avem medici foarte bine pregătiți. Rezultatul este imediat și vizibil și pentru tine, ca medic dar și pentru pacient.

Diana BERECHET

joi, 10 octombrie 20193406
Comentarii

03Pacient(12 oct 20:42)
Dati-l pe Badauta afara...
03dan(12 oct 10:46)
speram sa nu fi aceiasi lepra ca grasa catalin.cel care in curind va fi pe faras.saracu taietor de apendici.ii urez asa alupigus dragule da da
04Lavinia(10 oct 22:05)
'..se v-a rezolva..', 'se v-a construi...'??? Ce fel de jurnalisti sunteti??? Ati chiulit la orele de gramatica!
13Facultatea Ovidiu(10 oct 17:40)
Se termina pe spaga. Spitalul Constanta functioneaza pe spaga. Medici universitari care i-au spaga de la studenti sa treaca, au spaga in sange si la locul de munca functioneaza temporar si devin atenti doar pe spaga. Medici lucreaza si la privat si la stat si sunt si profesori universitari. Adica concret nu au timp sa faca nimic bun pentru nimeni, doar sa ia spaga. Medici buni au plecat afara. Au ramas capusele care au terminat pe spaga.
34Cata ipocrizie la acest neom(10 oct 17:21)
Sunteti singurul spital din tara in care majoritatea pacientilor intra in viata si ies morti pe la morga. Asa rezolvati dv orice problema? Ucigand pacienti?? Furi medicamentele bolnavilor! Sunteti un criminal in serie care e partas la toate crimele din acest spital. Facultatea ati terminat-o pe spaga cu note maxime. Te asteapta toti pacienti morti sa dai socoteala. Pe lumea cealalta o sa ajungi direct in iad ..ai locul tau pus deoparte.
13Eu si atat(10 oct 16:44)
Nu am reusit sa citesc articolul. Nu am mai avut rabdarea necesara, dupa ce am inceput sa vad numai greseli gramaticale: "se v-a rezolva", "se v-a mai construi".... Serios? Cine a scris articolul?
03cezara(10 oct 16:40)
taiati mai repede salariile uriase si nejustificate ale medicilor si dati legea ori la stat ori la privat, ca asa e clar ca numai merge
15Indignata(10 oct 16:05)
Vazind ca a.ti lucrat in Germania de ce nu va comportati ca atare.In spitalele de acolo nu se ia spaga nici macar un pahar de apa in schimb la noi in spital iti ia pielea de pe tine.Despre sectia de neorologie nu am cuvinte de exprimare...am intrat cu 2 ani in urma si credeam ca suntem la un subsol de un bloc abandonat.Gindaci care umbau pe paturi,pereti peste tot iti era frica sa stai in camera.Niste usi rupte si pline de mucegai dar cel mai grav ce am vazut a fost intinlirea cu doctora si femeia de servici care spargeau seminte.Odata cu renovatul sectiilor infecte goniti si doct spagagii
25Vsli(10 oct 12:57)
Ce le mai rezolvati!!Oare nu va este rusine???Stau oamenii in urgenta zeci de ore si nu sunt bagati in seama!! Rusine!!!
13ce interviu lung(10 oct 11:24)
Mai mai mai oare de ce Cine stie, cunoaste. De acord cu andra si cu fata cu tipatul
07Escu(10 oct 11:18)
Nu ti se pare ca te lauzi pentru ca iti faci treba pentru care esti platit domnule doctor,asta daca in spitalul de ortopedie omul care ajunge acolo nu da nici un ban din buzunarul lui pentru ca asa se intelege din ce spuneti.
92hehe(10 oct 11:04)
sunteti si singura institutie care ati refuzat spagile si salariile nesimtite pe care vi le a dat psd? Asa pt respect fata de popor. Un sudor castiga 2000 roni iar un medic 20 000 chipurile pt ca el invata si e supus la riscuri. Crezi ca sudorii nu invata? sau altii? hai sictir ipocritilor.
54klm(10 oct 09:39)
Spuneti mersi lui Porcusor C-tinescu care a desfiintat Sanatoriul Eforie Sud, ca acum toate spagile de la pacientii cu probleme ortopedice vin la voi...
51Mimi(10 oct 09:24)
Super medic! Cam diva un pic cand este nervos dar nimic de reprosat in rest.
212MIMI(10 oct 08:34)
Urgentele la Spitalul Judetean Constanta sunt o mizerie. Mori pe targa pana se uita cineva la tine.
211Andra(10 oct 04:13)
Nicolae Obada, tot medic ortoped, va este tata? Daca da, sper din tot sufletul sa nu-i semanati. Individ mai scarbit, indiferent, acru de-a dreptul, nu am vazut! Sper ca s-a retras din activitate. Daca nu, s-o faca urgent. Nu mai corespunde vremurilor, este total defazat dpdv comportamental. Are atitudine de om nepasator, indolent efectiv. Cu toata ca i se plateste consultatia la Policlinica cu Plata, cu toate ca se asteapta destul la usa, in liniste si cu rabdare, cu toate ca i se vorbeste frumos si elevat din toate punctele de vedere! Eutanasie scrie pe el!
mai mult...Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2600

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!524
30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova723
30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1500

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii4863
27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă930
26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2119

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii2645
24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!1032
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...7756

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța3535
12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ1292
Vremea
14.5°14.5° - 14.8° luni, 14 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 95%
Vânt: 2.96 m/s
Presiune: 1021.42 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 oct 00:00SportSpaniolii au făcut praf România după meciul cu Feroe: „A fost ridicolă! Joc fără idei și fără profunzime”

Prestația slabă a elevilor lui Cosmin Contra a fost subliniată și de presa din Spania. Ziariștii de la As au făcut...638

14 oct 00:00SportIon Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea...882

14 oct 00:00SportCoco Gauff, direct în istorie! La doar 15 ani, a câștigat primul titlu al carierei

Coco Gauff (15 ani, 110 WTA) a cucerit ieri primul trofeu WTA al carierei, impunându-se în fața Jelenei Ostapenko (22...511

14 oct 00:00SportRugby Cupa Mondială: Japonia învinge Scoția și se califică în premieră în sferturi după un meci extrem de spectaculos

Japonia s-a calificat în premieră pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale al rugby (RWC 2019) după victoria...391

Local
14 oct 00:46LocalEstimările meteorologilor: zile cu soare în Constanța!

Potrivit specialiștilor de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vom avea o săptămână cu vreme în general...423

14 oct 01:13LocalAccident rutier în zona Taberei Năvodari

Un alt accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie, în județul Constanța. Medicii au intervenit în zona...1501

14 oct 01:13LocalPolițiștii de frontieră au intervenit pentru a remorca o ambarcațiune avariată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au intervenit pentru remorcarea unei...429

14 oct 01:20LocalUn pieton a fost grav rănit în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie a.c., în Constanța, mai exact la intersecția dintre străzile...741

14 oct 01:14LocalIncendiu la o casă părăsită din Constanța

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în municipiul Constanța, la o casă...580

14 oct 01:14LocalIncendiu la fabrica de pâine din localitatea Chirnogeni

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în jurul orei 02:00 la Fabrica de pâine...1678

14 oct 01:14LocalAccident rutier cu victime, în Crucea: o mașină a lovit o turmă de oi

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, 12 octombrie a.c., pe DN 2A, în comuna Crucea din județul Constanța....2302

14 oct 00:21LocalBEAT și fără permis, s-a suit pe un ATV, alături de un amic de pahar: au luat în brațe primul copac ieșit în cale!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a produs un accident rutier în seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie a.c., mai...1919

14 oct 01:15LocalTrei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 12 octombrie a.c., în municipiul Constanța.Din primele informații, în urma...938

14 oct 00:20LocalUn tânăr de 21 de ani din Tulcea s-a răsturnat cu motocicleta. Era băut și nu avea permis de conducere!

La data de 11.10.2019, ora 23:55, un barbat de 21 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice...1800

Politică
14 oct 01:22PoliticăIohannis: Ați văzut fețele PSD-iștilor la moțiune? Îngropăciune, nu alta!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la o ședință regională a filialelor PNL desfășurată la...612

14 oct 01:12PoliticăAEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie - peste 21 de milioane de lei

Valoarea totală a subvenţiilor virate în conturile PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP în prima decadă a lunii octombrie...328

14 oct 01:12PoliticăAEP a aprobat încă 270 de secţii de votare în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin hotărâre, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor...286

14 oct 01:21PoliticăLudovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii...807

14 oct 01:20PoliticăSorina Pintea reacționează la plângerea penală făcută, la DNA, de un deputat USR: „Nu mă tem, s-a procedat oarecum corect, s-a făcut economie“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a răspuns acuzaţiilor deputatului USR, Emanuel Ungureanu, potrivit cărora a...521

14 oct 01:21PoliticăCuc: În urma restructurărilor şi reducerii de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va economisi anual la fondul de salarii între...486

14 oct 01:19PoliticăInstalarea Comisiei Europene se amână. Comisarul României, unul din motive

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil...511

14 oct 01:19PoliticăPaleologu o umileşte pe Dăncilă: 'Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte'

Theodor Paleologu spune despre Viorica Dăncilă că „dă impresia că nu mai are simţul realităţii”: „Quos...729

14 oct 01:15PoliticăTăriceanu se vrea iar premier: Am o experiență care ar fi utilă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experiența lui ar putea fi utilă...685

14 oct 01:17PoliticăTraian Băsescu anunță IMINENȚA concedierilor de la stat: Aparatul bugetar e cel mai MARE furnizor de cheltuieli

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță PNL că va fi nevoit să facă reduceri în aparatul bugetar,...1031

Monden
14 oct 00:00MondenVunk, 25 de ani de la primul bilet vândut. O carte și un album vor fi lansate cu ocazia evenimentului

“În toamna lui 1994 aveam primul nostru concert pe bilete la Teatrul Ion Creangă din București. În toamna lui...213

14 oct 17:42MondenBrigitte Pastramă, răsfățată de soțul ei: „Florin îmi face cafeaua și micul dejun, facem și baie împreună“

Brigitte (42 ani) și Florin Pastramă (40 ani) sunt un cuplu fericit și se vede acest lucru cu ochiul liber. Bruneta e...319

14 oct 00:00MondenCatrinel Sandu s-a căsătorit cu iubitul american. Ce imagini emoționante a publicat vedeta

Deși a trecut prin clipe grele la începutul verii anului 2019, iată că acum, vedeta, se bucură de clipe minunate...304

14 oct 00:00MondenLista completă a concurenților noului sezon de la Asia Express. S-au alăturat doi artiști celebri

Asia Express este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate reality-show-uri de la noi. Primele două sezoane s-au...372

14 oct 00:00MondenNadine revine la tv. Unde o vom putea urmări

De luni până vineri, de la ora 18.35, Nadine prezintă la TVR 1 o emisiune în care ne vom regăsi şi din care...262

14 oct 00:00MondenTotul despre nunta fiicei lui Becali. Un călugăr de pe Athos a participat la slujbă

Sâmbătă, 12 octombrie, a fost una dintre cele mai fericite zile pentru Gigi Becali – şi-a văzut fiica cea mai în...614

14 oct 00:00MondenFiica cea mare a Angelinei Jolie are propria ei afacere. Tot profitul îl donează unei cauze nobile

Zahara Jolie-Pitt are doar 14 ani, dar deja are propria ei afacere. Fiica cea mare a Angelinei Jolie și-a lansat o...266

14 oct 00:00MondenLiam Hemsworth a uitat-o pe Miley. Cu ce actriță a fost văzut ținându-se de mână

Fanilor celor doi, care încă speră la o împăcare între artiști, nu le va pica bine ultima alegere a lui Liam!...278

14 oct 00:00MondenJoaquin Phoenix a slăbit 23 kg pentru a juca în „Joker“

A dat lovitura cu un rol de zile mari, dar pentru asta a făcut sacrificii extraordinare! Actorul Joaquin Phoenix a...282

14 oct 00:00MondenMoştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Moştenitorii cântăreţului american Prince au denunţat folosirea melodiei ''Purple Rain'' în timpul unui miting...208

Mapamond
14 oct 00:00MapamondCanada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative din 21 octombrie, a fost nevoit să poarte...215

14 oct 00:00MapamondTurcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

Armata turcă şi-a intensificat în noaptea de sâmbătă spre duminică ofensiva în nordul Siriei, îndeosebi la...233

14 oct 00:00MapamondSUA: Un hotel în construcţie s-a prăbuşit la New Orelans, un mort şi trei dispăruţi

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute după prăbuşirea sâmbătă a unui hotel în...253

14 oct 00:00MapamondSUA: Atac armat într-o biserică din New Hampshire, doi răniţi

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, în nord-estul...198

14 oct 00:00MapamondAtacul cu cuţitul de la Manchester, legat "mai degrabă de probleme de sănătate mintală"

Atacul cu cuţitul de vineri din oraşul englez Manchester în urma căruia au fost rănite patru persoane a fost legat...194

14 oct 00:00MapamondCirca 60% dintre femeile europene spun că au fost victime ale sexismului la locul de muncă

Circa 60% dintre femeile din Europa susţin că au fost victimele cel puţin unei forme de violenţă sexuală sau...200

14 oct 00:00MapamondCel puţin patru morţi şi trei răniţi într-un atac armat la New York

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac armat care a avut loc sâmbătă dimineaţă la...198

14 oct 00:00MapamondCalifornia renunţă la închisorile private

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a promulgat vineri o lege privind abolirea închisorilor...217

14 oct 00:00MapamondRusia acuză SUA că, prin neplata cotizaţiilor, subminează activitatea ONU

Agenţiile ONU se văd obligate să ia măsuri de austeritate din cauza faptului că peste 50 de ţări nu-şi plătesc...200

14 oct 00:00MapamondSUA-Mai mulţi utilizatori de ţigări electronice, care au primit îngrijiri medicale, au fost din nou spitalizaţi

Mai mulţi pacienţi care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit ţigări electronice au fost din nou...216