rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 12 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU -VIDEO!

Directorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare consistentă, însă este nevoie de investiții și în celelalte spitalele municipale și orășenești pentru ca spitalele județene, cum este și cel de la malul mării, să nu mai fie supraaglomerate.

În plus, dotarea unei secții medicale poate fi un criteriu care să cântărească greu în decizia unui medic de a lucra în țară, într-un spital de stat. Acestea sunt câteva dintre aspectele atinse într-un interviu acordat pentru "Replica" de Constanța de doctorul Bogdan Obadă, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța și medic în cadrul Secției de Traumatologie și Ortopedie.

Doctorul Bogdan Obadă a absolvit în anul 2000 Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”. În 2003, a devenit medic rezident pe specialitatea Ortopedie – Traumatolofie, după ce a promovat examenul de rezidențiat cu punctaj maxim. A urmat mai multe stagii de pregătire profesională în Germania, o parte în Clinica de Ortopedie Traumatologie a Spitalului Clinic de Urgență Aschaffenburg, Universitatea din Würzburg, Germania. De asemenea, a lucrat în două clinici din Germania, dintre care una privată. Din martie 2017, Bogdan Obadă este director medical al celei mai mari unități spitalicești de la malul mării, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța. Un medic tânăr, cu dorință să facă o diferență; un profesionist, apreciat atât de colegi, cât mai ales de pacienți, pentru capacitățile profesionale, corectitudine și calmitatea de care dă dovadă. Având în vedere că este unul dintre medicii care, încă de la începutul carierei, a avut posibilitatea să se dezvolte în străinătate, dar a ales să se întoarcă în țară, am încercat să aflăm de la acesta dacă serviciile medicale oferite în spitalele din țara noastră se apropie de cele oferite peste hotare, care sunt problemele sistemului sanitar, dar și câteva dintre problemele cu care se confruntă la nivelul Spitalului Județean Constanța.

Reporter: Comparativ cu anul trecut, care este situația cazurilor medicale de până acum? Ați avut cazuri mai dificile, excepționale?

Dr. Bogdan Obadă: Nu vă pot spune o situație exactă de până acum pentru că în fiecare zi se întâmplă cazuri excepționale în acest spital deoarece este singurul spital cu adevărat de Urgență din Dobrogea. E singurul care are o echipa completă de specialitate pentru a rezolva orice tip de urgență la orice oră din zi și din noapte, din toate punctele de vedere, din momentul în care pacientul intră în spital până la externare. Putem rezolva orice situație, fără probleme.

Reporter : Care sunt factorii care conduc la supraaglomerarea secțiilor?

Dr. Bogdan Obadă: În ceea ce privește timpii de așteptare în urgență, vă pot spune că nu încerc să caut scuze și nu încerc să iau apărarea nimănui. Într-adevăr, sunt și cazuri în care se așteaptă nejustificat de mult, câte 6 – 10 ore însă încerc să le văd punctual și încerc să le rezolv văzând exact ce a produs acea situație. Foarte multe din cazuri sunt justificate, dar se rezolvă prin buna comunicare dintre echipa din urgență și medicii de gardă. Timpul de așteptare se mărește din pricina unor situații care apar pe ultimul moment, cum sunt: situațiile în care pacienții vin în Urgență cu o traumă craniană sau pentru o afecțiune neurologică, astfel consultul medicului urgentist trebuie sa fie imediat făcut și se constată că au nevoie de Computer Tomograf. În spital sunt doar două computere tomograf, care nu fac față la fluxul uriaș de pacienți. Pe lângă acești pacienți, sunt ce internați care pot să aibă nevoie de urgență de tomograf, fiind la reanimare sau pe fondul degradării stării de sănătate. În acel moment, computerul tomograf este blocat, indiferent de cine așteaptă la ușă exceptând situațiile de cod roșu. O altă patologie care blochează este cea legată de cardiologie, pacienții venind din toată Dobrogea. Investigațiile și analizele cardiologice sunt foarte scumpe însă pacientii care vin la noi beneficiază de acestea. În Urgență, investigațiile pot dura de la 4 la 6 ore iar pacienții, de multe ori nu înțeleg acest lucru, nu au timp să aștepte pentru că pe bună dreptate, ei vin cu o suferintă și este de înțeles. Am încercat să îi ajutăm pe medicii de la spitalele limitrofe să le recomandăm cardiologi că să își poată face și ei linii de cardiologie. Pacienții ne acuză că se așteaptă foarte mult, însă nu am văzut medic care să stea degeaba. Foarte mulți dintre acești pacienți nu sunt doar din Constanța, aceștia venind din Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Fetești și chiar și Tulcea. Eu respect foarte mult ceea ce fac colegii noștrii din județ, dar au nevoie și ei de o finanțare mai bună, astfel eliberându-ne și pe noi de aceste cazuri. Direcția de Sănătate Publică încearcă să rezolve această problemă invitându-ne la ședințe mixte, unde sunt directori medicali, dar și șeful de la ambulanță și încercăm să găsim o soluție atât pentru ambulanțe cât și pentru noi. Marea majoritate a cazurilor nu se datorează medicilor că îi trimit către spitalul nostru, deoarece chiar sunt situații în care nu au aparatura necesară pentru unele proceduri și de teama de a nu greși și a nu face un caz de malpraxis, ii trimit la noi, acesta fiind principalul motiv pentru supraaglomerarea spitalului. Acestea sunt 80% din situațiile pentru care se așteaptă atât de mult în urgență.

Reporter: Care sunt cele mai aglomerate secții ale spitalului?

Dr. Bogdan Obadă: Cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean de Urgență Constanța sunt Pediatria și Ginecologia și da, sunt situații în care până se fac externările la ora 12 și până se relochează noile internări au fost și cazuri de pacienți care au stat și doi într-un pat. Acest lucru se v-a rezolva numai atunci când se v-a mai construi un nou spital. Supraaglomerare este și la Cardiologie, care este în present o secție ultra modernă unde sunt 16 medici angajați, 2 linii de gardă plătite dar care totuși nu face față.

Reporter: Personalul medical este suficient, după părerea dumneavoastră, sau vă confruntați cu deficit de personal?

Dr. Bogdan Obadă: Niciodată nu vor fi destui la un spital care se suprasolicită. Când am intrat la conducere, am găsit spitalul într-un deficit de personal pe foarte multe specialități. Atunci, am scos la concurs pe toate specialitățile pe care era nevoie, medici, asistente și infirmieri, mergând cu normativele la maxim însă oricât am scoate nu ne sunt de ajuns. Acesta fiind un factor al suprapopularii pe secții. Orașul Constanța nu are nevoie doar de unul, are nevoie de cel puțin 3 spitale pe urmatoarele domenii: pediatrie, maternitate dar și un spital municipal. Acesta fiind un alt factor al suprapopularii pe secții.

Reporter: Care sunt problemele cu care se confruntă spitalul ?

Dr. Bogdan Obadă: Părerea mea de rău este că mai sunt secții care nu sunt renovate. Unele secții din spital se pot compara cu cele din străinătate, însă mai sunt câteva care necesită renovări capitale, cum sunt: secția de Chirurgie Plastică, secția de Psihiatrie de la Palazu Mare și Secția de Recuperare de la Eforie. Este un spital de 50 de ani, iar reparațiile vin în valuri, acesta având un compartiment administrativ redus, cum are de exemplu, o uzină. E un spital vechi, foarte mare iar costurile sunt foarte mari. De multe ori e mai ieftin să construiești decât să renovezi. Și să știți că nu numai pacienții suferă că nu sunt renovate saloanele ci și medicii pentru că acolo își petrec jumătate din viață.

Reporter: Ce ne puteți spune despre secția de Ortopedie din care faceți parte?

Dr. Bogdan Obadă: Și Ortopedia de multe ori este aglomerată, însă cazurile se rezolvă repede și fără probleme. Are un număr de 55 paturi din care 6 paturi sunt: pentru propria noastră secție de terapie intensivă intermediară. Este greu de apreciat cât de aglomerați suntem anul acesta fiind, într-adevăr, un an negru deoarece vara, când și orașul se aglomerează, sunt foarte multe accidente rutiere se conduce foarte imprudent, unele accidente fiind foarte violente. Iarna, în Constanța perioadele de gheață sunt prelungite, astfel oamenii vin cu fracturi la membrele superioare și inferioare, iar primăvara și toamna oamenii lucrează foarte mult în costructii și sunt multe accidente casnice violente. Nu pot spune că este o secție linișită, deoarece în trei din patru gărzi pe care le facem vin accidente grave, situații la limită pe care eu și colegii mei le rezolvăm. Am mai spus și cu altă ocazie că suntem singură secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele. Sunt situații în care pacienții vin cu urgențe majore și ii operăm și noaptea la orice oră dacă e nevoie, chiar până dimineață și nu vă imaginați că vine doar o persoană.

Reporter: Cum ați ajuns la aceste performanțe?

Dr. Bogdan Obadă: Suntem un număr impresionant de medici primari și specialiști, sunt 4 săli de operație, două linii de gardaă plătite, dar și linia de rezidenți care sunt în pregătire dar ne ajută foarte mult în formarea echipelor. Avem în timpul zilei trei anesteziști dedicați Ortopediei, astfel, plus ajutoare se pot face operații în 4 săli. Pe zi, se fac aproximativ 10 – 12 operații de anvergură, nu mai vorbim de noaptea. Suntem unul din puținele cazuri fericite ca și secție de Ortopedie din țară, pentru că avem secția renovată, avem anestezie dedicată, avem o finanțare foarte bună atât din partea Consiliului Județean, din partea Spitalului cât și prin Programele Naționale oferite de Minister și Casa de Asigurări atât pentru implanturi cât și pentru proteze. Noi nu ne promovăm așa cum ar trebui, suntem un spital de urgență, dar vă pot spune că în fiecare zi sunt situații extraordinare care se rezolvă, însă comparativ cu spitalele private, ei nu au timp să facă publice aceste lucruri.

Reporter: Cum reușiți să treceți prin această aglomerare a secției de Ortopedie?

Dr. Bogdan Obadă: Reușim să trecem foarte ușor pentru că operăm pacienții foarte repede, practic, la noi, că la orice secție din străinatate, în maxim două zile un pacient este operat. Nu exită timp de așteptare cum sunt în alte spitale. Mai vin unii pacienți de la spitale din Dobrogea după 5-7 zile de așteptare și sunt operați imediat la noi. La 6 zile noi îi putem externa în stare perfect bună și îi chemăm apoi la scoaterea atelor. Noi nu trebuie să îi ținem în spital două săptămâni până la scoaterea ațelor că astfel am rămâne fără paturi. Așa încercăm noi să rezolvăm supraaglomerarea. Suntem singură secție din Spitalul Județean Constanța unde toți medicii coboară în Ambulantoriu. Un număr de 20% sunt pacienți cronici pe care noi ii rezolvăm imediat, având avantajul că avem proteze datorită Casei de Asigurări. De exemplu pentru o proteză de sold, timpul de așteptare este relativ mic și pacienții trebuie să înțeleagă că noi achiziționăm proteze de sold, deoarece avem nevoie de acestea la orice oră din zi și din noapte. Astfel reducem timpul de așteptare. Unii pacienți au venit schiopătând și la trei zile de la operație s-au dat jos singuri din pat și au început să meargă. Acest lucru este spectaculos deoarece înainte de o operație de sold se stătea și două luni în pat. Acum, nu se mai poate problema de asta. Un sportiv de performanță, de exemplu, în aproximativ două saptămâni își poate relua activitatea.

Reporter: S-a tot spus că Spitalul Județean Constanța nu a suferit îmbunătățiri, că arată dezastruos. Ca director medical, ce ne puteți spune despre acest aspect?

Dr. Bogdan Obadă: Ca director medical vă pot spune mai multe despre terapiile noi, pentru care ținem să îi mulțumim Consiliului Județean și al managerului spitalului Cătălin Nicolae Grasa, pentru că tot ce au cerut medicii și au avut nevoie, în ceea de privesc terapiile și medicamentele, ni s-au dat. Nu poți să ai un act medical de calitate dacă se face economie la echipamente sau medicamente.

Este de apreciat inițiativa medicilor de la sectia de Neurologie care au renovat secția în întregime cu sprijinul Consiliului Județean, dar și prin forțe proprii. Astăzi, putem spune că secția de neurologie este o Cenușăreasa a spitalului. Aceasta este condusă de dr. Docu care a sprijinit medicii ajutându-i să se supraspecializeze pe neurologie. Aceasta a introdus multe terapii noi și chiar avem pacienți din București care au venit la noi să beneficieze de acestea.

Dacă medicul are tot ce îi trebuie, medicație și aparatură, face un act de calitate și pacientul este mulțumit și ne aduce și o finanțare bună prin Casă de Asigurări. Și Consiliul Județean ne-a ajutat foarte mult, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru că am achiziționat aparatură medicală de ordinul milioanelor de euro. Lista de aparatură pe care am achiziționat-o este foarte lungă.

Reporter: Care sunt diferențele dintre sistemul medical din Germania, spre exemplu, comparativ cu cel românesc?

Dr. Bogdan Obadă: Diferențele sunt destul de mari, deoarece sunt aceste contraste dintre secțiile renovate și cele în care încă nu s-a modificat nimic. Parerea mea este că e nevoie să pleci în străinătate să faci o supraspecializare, pe mine m-a ajutat foarte mult, și apoi când revii să ai și o echipa care să vrea să învețe, complex. Astfel conducerea spitalului să îți oferă tot ce ai nevoie. Pot spune că, în secția de Ortopedie nu este nici o diferență, noi fiind cei mai norocoși.

Reporter: Ați avut cazuri care v-au marcat?

Dr. Bogdan Obadă: Da, desigur. Toate cazurile te marcheaza într-un fel. De exemplu, cel mai groaznic este atunci când trebuie să amputezi un membru sau când pierzi un pacient, senzația fiind de nedescris. La început aveam extrem de multe nopți nedormite, pentru că te gândești foarte mult la evenimentele neplăcute și știi că ai făcut tot posibilul. Scopul nostru este să redăm pacientului ceea ce a pierdut, aceasta fiind cea mai mare satisfacție.

Reporter: Ce sentimente vă încearcă după salvarea unei vieți?

Dr. Bogdan Obadă: Cel mai satisfăcut sunt când oamenii pleacă de la noi fără cârje și își reiau fericiți viața. Meseria de medic trebuie să îți placă că să o faci și trebuie să ai un psihic tare, să reziști presiunii și să treci peste situațiile neplăcute. Ortopedia este cea mai spectaculoasă specializare pentru că vin pacienți pe targă cu oasele rupte iar tu pe pui ca pe puzzle, și Slavă Domnului că beneficiem de implanturile acestea care le permit să rămână osul fix iar la trei zile după intervenție se ridică din pat și încep să meargă. Aceste implanturi necesită cursuri de specializare pentru că se pun prin incizii mici dar noi avem medici foarte bine pregătiți. Rezultatul este imediat și vizibil și pentru tine, ca medic dar și pentru pacient.

Diana BERECHET

joi, 10 octombrie 20194458
Comentarii

01Cetatean(6 noi 08:49)
Posibil sa aveti dreptate.Dar pina ce GRASA CATALIN meneger prim cu jilt in dotare nu va fi pe faras nu asteptati la prea multe realizari.Corect sa fi fost sa il lasati la taiatul de apendici de dinainte.Sincer nu mai e de actualitate,mai degraba politician decit medic.Regurgitie maxima ma incearca cint fac vb de acesta slanina
03Mihai(30 oct 17:19)
Sa ma cc pe spitalul vostru. Se moare langa voi la urgenta, se moare pe sectii pentru ca sunt asistente si medici incompetenti .. Am fost la urologie anul trecut si era un batranel mort de foame si nespalat, zacea intr-un pat intr-un salon singur singurel. Le spuneam asistentelor si infirmierelor sa vada de el dar degeaba aprindeau lumina chipurile e cineva la el acolo in salon si plecau mai departe. Rusineeeee rusine rusine, halal Romanie. Poate batranelul ala a muncit la poduri, spitale, edificii si alte institutii in care zac acum spagarii si fufele care se prostitueaza profesional.
04grasa psd capatana(27 oct 13:52)
le rezolva cu trenul sau elicopterul spre capitala...
07UPU(21 oct 10:54)
MAI LASATINE DOMNULE DRAG SI MAI DEGRABA GLASUITI LUCRURI CONSTRUCTINE NECESARE CHIAR IMPEDIOS NECESARE.PE CIND PE CIND GRASA CATALIN PE FARAS.NU DE ALTA DAR NU MAI REZISTAM CU PILELE DOMNIEI SALE CARE NE TOOT SINT BAGATE PE GIT.
06constantean(19 oct 08:37)
De ce de ce Obada.Grasa Catalin gata ii istorie.Sau isi misca greeeu rectul pina la intilnirea cu presa.Omul si asa nu a facut nimica nimicuta pin acum macar interviuri sa dea.Bine ca ii luat in vizor de Horia si il pune in curind pe faras.Nimeni nu ii va simti lipsa va asigur.Facatori de nimic is hahahat
08oameni(17 oct 11:40)
O LEPRA ,m am prezentat la urgenta individul fiind de servici,ma indrumat cu obraznicie sa vin la clinica particulara unde mai ciupeste,nu r si cu atat mai putin OM.
012Pacient(12 oct 20:42)
Dati-l pe Badauta afara...
010dan(12 oct 10:46)
speram sa nu fi aceiasi lepra ca grasa catalin.cel care in curind va fi pe faras.saracu taietor de apendici.ii urez asa alupigus dragule da da
09Lavinia(10 oct 22:05)
'..se v-a rezolva..', 'se v-a construi...'??? Ce fel de jurnalisti sunteti??? Ati chiulit la orele de gramatica!
114Facultatea Ovidiu(10 oct 17:40)
Se termina pe spaga. Spitalul Constanta functioneaza pe spaga. Medici universitari care i-au spaga de la studenti sa treaca, au spaga in sange si la locul de munca functioneaza temporar si devin atenti doar pe spaga. Medici lucreaza si la privat si la stat si sunt si profesori universitari. Adica concret nu au timp sa faca nimic bun pentru nimeni, doar sa ia spaga. Medici buni au plecat afara. Au ramas capusele care au terminat pe spaga.
410Cata ipocrizie la acest neom(10 oct 17:21)
Sunteti singurul spital din tara in care majoritatea pacientilor intra in viata si ies morti pe la morga. Asa rezolvati dv orice problema? Ucigand pacienti?? Furi medicamentele bolnavilor! Sunteti un criminal in serie care e partas la toate crimele din acest spital. Facultatea ati terminat-o pe spaga cu note maxime. Te asteapta toti pacienti morti sa dai socoteala. Pe lumea cealalta o sa ajungi direct in iad ..ai locul tau pus deoparte.
19Eu si atat(10 oct 16:44)
Nu am reusit sa citesc articolul. Nu am mai avut rabdarea necesara, dupa ce am inceput sa vad numai greseli gramaticale: "se v-a rezolva", "se v-a mai construi".... Serios? Cine a scris articolul?
124cezara(10 oct 16:40)
taiati mai repede salariile uriase si nejustificate ale medicilor si dati legea ori la stat ori la privat, ca asa e clar ca numai merge
111Indignata(10 oct 16:05)
Vazind ca a.ti lucrat in Germania de ce nu va comportati ca atare.In spitalele de acolo nu se ia spaga nici macar un pahar de apa in schimb la noi in spital iti ia pielea de pe tine.Despre sectia de neorologie nu am cuvinte de exprimare...am intrat cu 2 ani in urma si credeam ca suntem la un subsol de un bloc abandonat.Gindaci care umbau pe paturi,pereti peste tot iti era frica sa stai in camera.Niste usi rupte si pline de mucegai dar cel mai grav ce am vazut a fost intinlirea cu doctora si femeia de servici care spargeau seminte.Odata cu renovatul sectiilor infecte goniti si doct spagagii
212Vsli(10 oct 12:57)
Ce le mai rezolvati!!Oare nu va este rusine???Stau oamenii in urgenta zeci de ore si nu sunt bagati in seama!! Rusine!!!
17ce interviu lung(10 oct 11:24)
Mai mai mai oare de ce Cine stie, cunoaste. De acord cu andra si cu fata cu tipatul
015Escu(10 oct 11:18)
Nu ti se pare ca te lauzi pentru ca iti faci treba pentru care esti platit domnule doctor,asta daca in spitalul de ortopedie omul care ajunge acolo nu da nici un ban din buzunarul lui pentru ca asa se intelege din ce spuneti.
145hehe(10 oct 11:04)
sunteti si singura institutie care ati refuzat spagile si salariile nesimtite pe care vi le a dat psd? Asa pt respect fata de popor. Un sudor castiga 2000 roni iar un medic 20 000 chipurile pt ca el invata si e supus la riscuri. Crezi ca sudorii nu invata? sau altii? hai sictir ipocritilor.
116klm(10 oct 09:39)
Spuneti mersi lui Porcusor C-tinescu care a desfiintat Sanatoriul Eforie Sud, ca acum toate spagile de la pacientii cu probleme ortopedice vin la voi...
101Mimi(10 oct 09:24)
Super medic! Cam diva un pic cand este nervos dar nimic de reprosat in rest.
418MIMI(10 oct 08:34)
Urgentele la Spitalul Judetean Constanta sunt o mizerie. Mori pe targa pana se uita cineva la tine.
222Andra(10 oct 04:13)
Nicolae Obada, tot medic ortoped, va este tata? Daca da, sper din tot sufletul sa nu-i semanati. Individ mai scarbit, indiferent, acru de-a dreptul, nu am vazut! Sper ca s-a retras din activitate. Daca nu, s-o faca urgent. Nu mai corespunde vremurilor, este total defazat dpdv comportamental. Are atitudine de om nepasator, indolent efectiv. Cu toata ca i se plateste consultatia la Policlinica cu Plata, cu toate ca se asteapta destul la usa, in liniste si cu rabdare, cu toate ca i se vorbeste frumos si elevat din toate punctele de vedere! Eutanasie scrie pe el!
mai mult...Sănătate
8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...3627

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!781
29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia933
27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1107

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist9426
23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace981
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3555

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!1046
30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova1295
30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...2547

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii6225
27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă1408
Vremea
12.2°12.2° - 13.5° marţi, 12 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 81%
Vânt: 2.48 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/49101223283646
5/4011024263320
joker131631414312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
12 noi 00:00SportPrimăria condusă de Gabriela Firea a reacționat după gafa monumentală la adresa lui Cornel Dinu. Au vrut să-i acorde titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului ca antrenor al Stelei

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei de pe 14 noiembrie a ajuns și proiectul prin care Cornel Dinu (71...107

12 noi 00:00SportIanis Hagi nu înțelege ce i se întâmplă la Genk: „Jucam bine, eram titular și dintr-o dată n-am mai jucat deloc. Nu știu de ce”

Ianis Hagi (21 de ani) nu mai prinde echipa la Genk, însă totul se poate schimba pentru că antrenorul Felice Mazzu ar...132

12 noi 00:47SportCosmin Contra, amendat de FRF! Înjurăturile costă 6.500 de euro

FRF l-a amendat pe Cosmin Contra cu 20% din salariul pe o lună ca urmare a episodului trivial de la meciul cu Norvegia,...104

12 noi 00:00SportHaos la Dinamo! Au fost tăiate salariile, mâncarea și benzina

Dinamoviștii continuă să scadă costuri până la limita ridicolului: s-a împuținat numărul persoanelor care au...124

Local
12 noi 03:45LocalUn spectacol gratuit și un weekend cu trei comedii la Teatrul de Stat Constanța

Actorii Teatrului de Stat Constanța participă în luna noiembrie la extrem de multe spectacole ce garantează că vor...251

12 noi 03:30LocalCâinii din adăposturile din Constanța nu sunt eutanasiați! Ei încă își așteaptă stăpânii

În Municipiul Constanța se respectă dreptul la viață al câinilor comunitari. Municipalitatea a aplicat decizii de...340

12 noi 03:44LocalDacă vedeți acest bărbat, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Suleiman Taifun, de 33 de ani, din municipiul Constanța....815

12 noi 03:40LocalConstănțean, condamnat pentru infracțiuni rutiere!

Poliţiştii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, la data de 10 noiembrie a.c., au depistat un bărbat, de 34 de...433

12 noi 03:40LocalAcțiune de deratizare în Constanța

...246

12 noi 03:39LocalPrinși la volan fără permis de conducere!

Polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia, cu sprijinul unui lucrător din cadrul Poliției Locale Cobadin, la...330

12 noi 03:37LocalBiciclist accidentat în Techirghiol!

O femeie de 61 de ani, luni, 11 noiembrie, a condus un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu din orașul Techirghiol,...1051

12 noi 03:31LocalAtenție, șoferi! Trafic restricționat pe un tronson al străzii Unirii!

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă în această săptămână procesul de...314

12 noi 03:32LocalUn bulgar a încercat să introducă în țară haine 'de firmă'!

În Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, în data de 10.11.2019, la ora 12.10, s-a prezentat, pe sensul de intrare...287

12 noi 03:32LocalPersoană lovită de tren în Poarta 6

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină în Poarta 6, după ce o persoană a fost călcată de tren....1696

Politică
12 noi 03:49PoliticăDosarul de corupție al lui Victor Ponta suspendat pe perioadă nedeterminată - Ce au stabilit judecătorii ICCJ

Judecarea apelurilor din dosarul de corupție a lui Victor Ponta, cazul Turceni-Rovinari, a fost suspendată pe...299

12 noi 03:48PoliticăOrban despre primul tur al prezidenţialelor: Au fost nişte alegeri fără probleme, bine organizate

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost unul fără probleme, bine organizat, a declarat luni premierul Ludovic...273

12 noi 03:47PoliticăTeodorovici, despre decapitări în PSD: De ce nu? Stabilim azi și mâine în CEX

Președintele executiv PSD, Eugen Teodorovici, a declarat luni, la sediul central al partidului, unde au venit mai...476

12 noi 03:46PoliticăCătălin Predoiu anunță reforma justiției! Trei obiective majore anunțate de ministru în mandatul său: „Numirile să se facă rapid“

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a vorbit recent într-un interviu acordat jurnalistei Alina Matei de la...305

12 noi 03:38PoliticăIohannis a făcut instrucție cu PSD și la Tulcea

Candidatul la prezidenție din partea Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis a fost preferatul votanților și în...322

12 noi 03:45PoliticăDaniel Constantin a demisionat din Pro România

Prim-vicepreședintele suspendat al Pro România, Daniel Constantin, membru fondator al partidului, a demisionat luni...595

12 noi 03:42PoliticăGuvernul Orban mărește salariul minim pe economie, în plină campanie electorală

Șeful Cancelariei Primului Ministru, Ionel Dancă, a anunțat că până la finalul lunii noiembrie Guvernul își...750

12 noi 03:44PoliticăCioloş şi Barna: Alianţa USR PLUS îl susţine pe Iohannis în turul al doilea

Alianţa USR PLUS îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, au anunţat, luni,...388

12 noi 03:37PoliticăDan Barna, după ce a pierdut alegerile: Am crezut că suntem mai sus decât ne-a dovedit electoratul

Dan Barna, candidatul USR care s-a clasat pe locul 3 la alegerile prezidențiale, a făcut declarații de presă....578

12 noi 03:33PoliticăPSD, spulberat la Lumina! E pe locul 3!

Rezultatele provizorii ale alegerilor de duminică arată că președintele în functie s-a clasat pe primul loc în...499

Monden
12 noi 00:00MondenAmalia Năstase a întinerit cu 10 ani și arată ca atunci când era cu Ilie

Se simte bine în pielea ei după ce a reuşit să slăbească de la 92 kg la 61 kg şi recent şi-a reluat coafura de...99

12 noi 00:00MondenLoredana Groza ne arată nu doar sânii, ci şi lenjeria intimă. VIDEO

Nu are limite când își dorește să fie sexy, iar Loredana Groza (49 de ani) continuă să-și surprindă admiratorii...121

12 noi 00:00MondenAdelina Pestriţu, răvăşitoare pe covorul roşu în Los Angeles. Totul despre ţinuta de lux a vedetei

Adelina Pestriţu, prima româncă ce ajunge la gala E! People’s Choice Awards 2019din America, a fost la înălţime...103

12 noi 19:00MondenPărinții lui Răzvan Ciobanu, în lacrimi, lângă podium, la o prezentare de modă cu creațiile fiului lor

Emoții și lacrimi pentru părinții lui Mihăiță-Răzvan Ciobanu, designerul care a murit acum șapte luni, la 43 de...103

12 noi 00:00MondenMarius Moga, cu soţia sexy în juriul de la „Chefi la cuţite“

Marius Moga şi Bianca Lăpuşte nu formează doar un cuplu, ci fac echipă şi în viaţa profesională. Cei doi...110

12 noi 00:00MondenIată cum arată acum Ally McBeal!

Un lucru este sigur: actrița americană Calista Flockhart a descoperit elixirul tinereții. La 54 de ani, vedeta care a...102

12 noi 00:00MondenMadonna îi răspunde ca „o regină“ unui fan care a denunţat-o pentru o întârziere cu două ore a concertului ei

Un admirator al vedetei pop Madonna a dat-o în judecată pe artistă şi compania Live Nation pentru a fi amânat cu...113

12 noi 00:00MondenAcuzat din nou de viol, Roman Polanski neagă acuzaţiile şi ia în considerare o acţiune în justiţie

Regizorul Roman Polanski, acuzat de o actriţă franceză că ar fi violat-o în 1975, respinge total aceste acuzaţii,...96

12 noi 00:00MondenFilmul maghiar „Deva“, despre o adolescentă dintr-un orfelinat din România, premiat la Festivalul de Film de la Cottbus

Pelicula "Deva", debutul în lungmetraj al cineastei ungare Petra Szocs, a fost recompensat cu premiul Dialog în cadrul...101

12 noi 00:00MondenFilmul de război ''Midway'' intră pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Filmul de război ''Midway'' s-a instalat pe prima poziţie a box-office-ului din America de Nord, cu încasări de 17,5...101

Mapamond
12 noi 00:00MapamondAlegeri în Spania: Liderul partidului liberal Ciudadanos, Albert Rivera, şi-a dat demisia

Liderul partidului spaniol Ciudadanos, Albert Rivera, a demisionat luni din această funcţie şi din postul de...98

12 noi 00:00MapamondŞase persoane care au colectat fonduri pentru SI, arestate în Olanda şi Belgia

Şase bărbaţi suspectaţi că au colectat fonduri pe care le-au trimis grupării Stat Islamic (SI) în Orientul...103

12 noi 00:00MapamondBoris Johnson, criticat după ce a promis soldaţilor britanici protecţie faţă de urmărirea penală

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost criticat dur luni de partidul republican irlandez Sinn Fein după ce a...116

12 noi 00:00MapamondConsiliul UE prelungeşte sancţiunile contra Venezuelei până la 14 noiembrie 2020

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni la Bruxelles în cadrul Consiliului Afaceri...100

12 noi 00:00MapamondSpania: Pedro Sanchez face apel la „toate“ partidele politice să ajute la scoaterea ţării din blocaj

Prim-ministrul spaniol în funcţie Pedro Sanchez, a cărui formaţiune a câştigat alegerile de duminică, face apel...96

12 noi 00:00MapamondBolivia: Abandonat de poliţie şi armată, preşedintele Evo Morales îşi prezintă demisia

Preşedintele bolivian Evo Morales şi-a anunţat duminică demisia după trei săptămâni de proteste împotriva...105

12 noi 00:00MapamondProcedura de destituire a lui Trump: Un republican se opune audierii publice a avertizorului de integritate în dosarul ucrainean

Un ales republican a exprimat duminică un punct de vedere opus celui al lui Donald Trump şi al responsabililor...98

12 noi 00:00MapamondAlegeri în Spania: PSOE, cele mai multe voturi, dar majoritate redusă

Partidul Muncitorilor Socialişti (PSOE) de guvernământ din Spania a obţinut cele mai multe voturi la alegerile...101

12 noi 00:00MapamondHong Kong: Un bărbat a fost stropit cu un lichid inflamabil şi incendiat, după o dispută cu manifestanţi pro-democraţie

Poliţia din Hong Kong a afirmat luni că un bărbat a fost stropit cu un lichid inflamabil şi transformat în torţă...119

12 noi 00:00MapamondTurcia: Principalul susţinător al Căştilor Albe din Siria, găsit mort la Istanbul

Directorul principalei organizaţii care susţine Căştile Albe, echipele de salvare ale apărării civile care...113