REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DISJUNGERE DIN DOSARUL MITEI DE DE LA UMC: Un student a încheiat acord de recunoaștere cu procurorii

DISJUNGERE DIN DOSARUL MITEI DE DE LA UMC: Un student a încheiat acord de recunoaștere cu procurorii

Replica API 6 octombrie 2018 | 00:00 376

Ancheta a fost una laborioasă, la fel și procesul de judecată, iar în ianuarie anul curent magistrații au dat soluția definitivă. Cadrul didactic Costache Emilian Anatoli primise, în primă fază, doi ani cu suspendare, dar la apel s-a ales cu 3 ani cu executare. Celelalte persoane din dosar au primit câte 1 an și 4 luni cu suspendare. Însă, cauza a fost disjunsă în privința mai multor pesoane, între care și un student, care acum a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, alegându-se cu 1 an și 4 luni cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Din probele administrate în cauză coroborate cu recunoașterea inculpatului Florin M., în calitate de fost student la UMC, prin declarațiile de la dosar, rezultă că acesta, și-a traficat influența în beneficiul studenților cumpărători de influență, iar acolo unde nu a putut fi abordat cadrul didactic, studentul cumpărător de influență a fost substituit de o altă persoană trimisă de inculpat în locul acestuia, persoană ce deținea cunoștințe minime pentru susținerea examenului la disciplina respectivă, ori chiar inculpatul Florin M., fără știrea studentului, care avea reprezentarea că examenul urma să-l promoveze în urma traficării influenței de Florin la profesorii examinatori, în urma oferirii sumelor de bani în euro și lei pretinse de acesta.

Cu prilejul percheziției domiciliare efectuate la reședința inculpatului Florin M. au fost descoperite și ridicate mari sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de corupție (trafic de influență), respectiv: 14.850 euro, 2.400 dolari și 11.400 lei, potri vit procesului verbal de la file 135-140. De asemenea, au fost descoperite și ridicate un număr mare de înscrisuri, însemnări, copiuțe, adeverințe, pe care erau menționate nume de persoane, sume de bani, examene date, carnete de student și de marinar, ștampile ale unor firme de crewing, potrivit procesului verbal de percheziție domiciliară.

Astfel a fost extinsă urmărirea penală și față de S.I.D., pentru cumpărare de influență. Acesta i-a dat lui Florin 600 euro și 400 lei și o listă cu examenele ce trebuia să le promoveze, ceea ce s-a și întâmplat pe timpul când nu se afla în țară. Însă, acum a decis să încheie acordul de recunoaștere a vinovăției.

Liliana CHIRU

Citește DETALII despre dosarul inițial AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand verificati si apele romane litoral ?
1
0
fara sa stie tabla inmultirii ?.Si cati ca ei au acum diplome de licente si se dau mari licentiati.Cati bulangii din m.a.i profita de aceste diplome luate pe euro acum mari mahari?.
1
0
Vrem anchete serioase si ample..nu mai alergati dupa un doctor sau profesor. Vrem o schimbare ...!
0
0
Pe cand il luati la intrebari si pe dom.profesor PAUL ARSENIE??? Are zilnic la buzunar teancul de valuta?? Or fi salariile profilor din UMC in valuta???
1
1
cand am furat a8u din mamaia si ma turnat in loc sa ma bage la parnaie acum trebuie sa sifonez eu tot din cauza acordolui
2
0
La medicina cand ajungeti. Acolo e si mai si. Sa vedeti acolo sume...
9
0
Eu am ciordit miloane de EURO SI DUNT LIBER...LEGILE SUNT FACUTE PENTRU PROSTI SI TREBUIE RESPECTATE DOAR DE EI IAR SMENARII...LIBERI !!!.
10
1
Dar la examenele din ANR cand incepeti?
14
1
auzi da pe cand incepeti sapaturile in marile infractiuni economice,alea care au ca rezultat direct subminarea economiei nationale,vanzarea resurselor energetice si minerale pe NIMIC??adica NIMIC pentru Romania,nu pentru buzunarele escrocilor verosi care''ne reprezinta''la Bruxelles.Cum gasiti un profesor,un doctor,un om simplu,gata,la puscarie cu''criminalii''.Imi amintesc cum organele navalisera pe o batranica in Tomis 3"mare evazionista''in schimb tiganii din H.Cioara se tirasera cu 5 minute inainte avand probabil capacitati de vizionari in viitor.Faceti ba,justitie cu asasinii economici.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102