REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dispariţia tonei de motorină de la Regia de Drumuri, anchetată la vară

Dispariţia tonei de motorină de la Regia de Drumuri, anchetată la vară

Replica API 26 martie 2012 | 00:00 154

Curtea de Conturi demarează controale

Curtea de Conturi demarează controale

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) vor fi luate la bani mărunţi de Curtea de Conturi. Însă controalele nu se vor desfăşura prea curând, ci la vară, după cum ne-a declarat directorul Curţii de Conturi Constanţa, Victor Lucian Borş. Se pare că, potrivit acestuia, împotriva celor două instituţii, una subordonată celeilalte, s-au strâns mai multe sesizări, însă, din cauza faptului că nu există suficient personal la organul de control respectiv, controlul efectiv se va face la toate odată. "Nu avem destui oameni, cum au alte instituţii ale statului, pentru a-i trimite în control, de fiecare dată când primim câte o sesizare. Aşteptăm să adunăm mai multe astfel de sesizări şi vom controla o dată, atât Consiliul Judeţean, cât şi Regia de Drumuri şi Poduri. Însă mai sunt şi alte instituţii cu atribuţii de control, care au oameni mai mulţi", ne-a declarat directorul Borş.

O tonă de motorină lipsă, la RAJDP

De precizat că săptămâna trecută, conducerea RAJDP a făcut un control de rutină în actele regiei, ocazie cu care s-a descoperit o gaură de o tonă de combustibil. Conducerea RAJDP ia în calcul atât varianta unui furt, dar şi posibilitatea ca cineva sau câţiva să fi "alimentat" utilajele peste măsură şi în mod nejustificat. Conform surselor noastre, RAJDP are mai multe puncte proprii de alimentare cu combustibil, în municipiul Constanţa şi în judeţ, iar angajaţii instituţiei nu au mai fost verificaţi de mult timp, motiv pentru care, din câte se pare, unii dintre angajaţi au mers pe premisa "lasă că nu se observă". Însă, din câte susţin unele surse, kilometrii parcurşi de utilaje nu acoperă consumul a 1000 de litri de motorină. Directorul Curţii de Conturi Constanţa, Victor Lucian Borş, ne-a declarat că nu a fost informat despre acest aspect. "Nu ne-a sesizat nimeni în legătură cu acest aspect. Dacă nu primim ceva oficial prin care să ni se aducă la cunoştinţă acest lucru, nu putem face controale. Chiar şi aşa, tot la vară vom face verificări", ne-a mai declarat directorul Curţii de Conturi Constanţa. În concluzie, furaţi cât puteţi, până la vară aveţi timp să puneţi la loc. Sau poate nu o să mai fie nevoie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108