REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Doar 15 constănțeni s-au branșat, anul acesta, la sistemul de termoficare

Doar 15 constănțeni s-au branșat, anul acesta, la sistemul de termoficare

Victor ROTARU 4 noiembrie 2022 | 00:00 3339

În ultimii ani, tot mai mulți constănțeni au trecut la sistemul de gaze naturale pentru căldură și apă caldă, datorită prețului mai accesibil al gazelor, dar și pentru puterea de a alege când vor să pornească sau să oprească încălzirea în case, fără să mai depindă de sistemul de termoficare local. Desele avarii pe rețelele de transport a agentului termic primar, lipsa căldurii și a apei calde, i-a făcut pe constănțeni să se debranșeze anul acesta. Vorbim de 2.000 de abonați pe care Termoficare i-a pierdut. Dar a și câștigat...în jur de 14, 15 abonați, după cum a declarat Liviu Popa.

Cu toate că războiul dintre Rusia și Ucraina a afectat foarte mult prețul gazului, dar și disponibilitatea acestuia, țările europene având temeri legate de cantitatea de gaz acumulată, tot mai mulți români se orientează către gazele naturale.

La nivel local, societatea Termoficare Constanța s-a confruntat în ultimii ani, și mai mult în ultimele luni, cu o succesiune de avarii majore apărute pe rețeaua de transport a agentului termic, mai ales după repunerea în funcțiune a pompelor de circulație amplasate în CET Palas.

În ciuda faptului că echipele de reparații lucrează, non stop, la remedierea avariilor depistate pe magistrale, pentru repunerea în funcțiune și a acestora, societatea este depășită de situație. Se repară unele, se strică altele.  Gradul avansat de coroziune al conductelor facilitează apariția avariilor la intrarea sistemului în presiune, motiv pentru care constănțenii nu au avut cu zilele apă caldă și căldură, în sezonul rece. Așa că, abonații pleacă în masă de la Termoficare.

Liviu Popa

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Liviu Popa, director la Termoficare Constanța, a declarat că aproape 2.000 de apartamente s-au debranșat anul acesta. Referitor la rebranșare, Liviu Popa a declarat că 14-15 apartamente s-au rebranșat. 

Precizăm că Primăria Constanța are în derulare un proiect de înlocuire, cu fonduri europene de peste 50 de milioane de euro, zeci de kilometri de conducte termice – aproape 61% din sistemul de termoficare -, proces care va avea loc în trei etape.  În etapa vor fi reabilitate 43,2 km de conducte, mai exact tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu).

În etapa 2, se reabilitează 25,4 km de conducte, tronsoane de rețea termică primară din magistrala II de termoficare. Se va porni de la CET – Str. Cumpenei, Dezrobirii, Soveja și străzile adiacente, zona Tomis Nord. Pentru etapa 3, s-au propus pentru reabilitare 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,02 km traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice. De spus că această etapă vizează zona centrală a orașului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Demisia panaramele dracu incopetenti nenorociti
1
0
Reabilitarea radet, bani aruncati la gunoi. CET si radet sunt masini de tocat bani , fara nici un rezultat.
6
1
Decât sa fi înlocuit de 50 milioane euro, nu mai bine se făceau acele microcentrale de cartier (în PT)???
8
1
sau rebransat angajatii lor care au mostenit de la parintii lor care au murit, apartamente,pentru ca au gratuitate daca lucreaza la ei,simplu,cum am eu unu pe scara care lucreaza la enel si are reducere nu stiu cat dar are,nu spune
3
1
Întrebarea este câți s-au debranșat? Că cei mai vocali pe internet sunt ăia branșați!
0
1
se debranseaza cu miile dar s-au bransat 15, aia care s-au bransat au facut-o pe ce considerent? au prea multi bani si nu stiu ce sa faca cu banii si vor sa plateasca dublu? sa mor daca-i inteleg pe aia 15
6
3
Deci am aflat care sunt primii 15 cei mai p****i constanteni.
6
1
Dea râsu plânsu, păi bă nenorociților, ăștia cu raja au decopertat o dată ăștia de la primărie acum refac bulevarde străzi de 3 ani circulam ca dracu, acum o să veniți voi decopertati iar asfaltul deabia turnat și noi proștii de cetățeni ai orașului o să circulam fix la fel,
8
1
15 s au bransat si 300 s au debransat , super afacere
9
1
Lăsați Explicațiile, concret când dați apa calda și caldura constănțenilor? Unii au fost acuzați de genocid când au lăsat poporul fără apa calda și caldura!!
17
0
Da-i dracului de impelitati idioti de la Radet din cauza idiotiilor astora eu si Familia mea tremuram de frig in casa CA Nu avem caldura la calorifere si Nici APA calda. Nu am mai facut Baie Nici ai mei din familie si Nici eu .din cauza tampitiilor de la Radet.sper in maxim 2 saptamani pana-n Postul Craciunului 15 Noiembrie 2022(Marti) sa de-a drumul la apa calda la prostii care nu sa spalat de ceva timp si il mananca capul de paduchi din cauza idiotiilor astora de la Radet
15
1
doua glume p r o a s t e!
14
1
Plecați toți tâmpiții acasă și sa vina tineri cinstiți, profesioniști, ca de haimanale suntem sătui pana peste cap! Când vine apa calda?? Când dați drumul la căldură?? Alo, Dl Ciuca, Dlor parlamentari ? Alo prefectul?? Alo primarul?? Unde sunteti?? Pe unde dormiți?? Va place Cta?? E în Evul Mediu; la căldare și ibric!! Cu copii bolnavi și bătrâni cu escare. Pana unde mergeți cu nesimțirea?
24
0
Prostii satului!
17
0
Cine e p***t sa vina la voi?? NU AVEP APA CALDA DIN AUGUST!!!!!!!!!!!!!!!
19
0
Mu1e radet/termoficare.. fara lamaie
17
1
Sunt tulceni
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212