REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Dobre, Pro România: Premierul spune că cei care sunt împotriva vaccinării sunt TERORIȘTI; ... are o problemă cu capul

Dobre, Pro România: Premierul spune că cei care sunt împotriva vaccinării sunt TERORIȘTI; ... are o problemă cu capul

Replica API 13 martie 2021 | 00:23 2864

A fost vocea constănțenilor în Parlament două mandate, a luptat în Legislativ pentru drepturile cetățenilor însă, din decembrie 2020, a făcut un pas înapoi și s-a reorientat spre viața privată. Pro România nu a reușit să atingă pragul de 5 % pentru a intra în Parlament, iar Mircea Titus Dobre a explicat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, motivele care au condus la acest eșec. Nu va ieși din politică, așa cum mulți, probabil, se așteaptă, ci va pune umărul la treabă pentru reconstruirea formațiunii politice.

De ce a pierdut Pro România alegerile și nu și-a asigurat locul în Parlamentul României. Explică Mircea Titus Dobre, fost deputat Pro România și fost ministru al Turismului. ”Poporul a ales, asta este explicația. Probabil am făcut niște greșeli, este și normal să fim și puțin supărați. Chiar dacă am fi luat 5 virgulă ceva la sută, tot nu reușeam să facem nimic. În Parlament, la ora actuală, nici nu există opoziție, este o joacă de-a opoziției. Celălalt partid care a intrat în Parlament este o surpriză sau nu, este un partid naționalist care își are locul pe scena politică, așa cum și alte partide naționaliste își au locul pe eșichierul politic din alte țări”, spune Mircea Dobre.

Dobre: Nu mă las de politică!

Acesta îi anunță pe cei care așteaptă să-și declare înfrângerea că nu va ieși din politică. ”Eu nu mă las de politică. Am 42 de ani și fac politică de 21 de ani, jumătate din viața mea am făcut politică. Am venit cu soluții corecte, concrete, atât pentru cetățeni, cât și pentru companii și mă voi bate în continuare. Avem niște aleși locali care funcționează destul de bine și la nivelul județului Constanța. Partidul PRO România o să treacă printr-o perioadă de reconstrucție. Eu cred că Pro România nu trebuie să mai facă experimente precum cele de la alegerile locale, când am pus un cetățean să candideze la primăria București pe care nu-l cunoștea nimeni sau să facem, rapid, înainte de începerea campaniei electorale o alianță cu un partid care avea o săptămână sau două săptămâni. Nu trebuie să mai facă experiment prin alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu, ca să facă alianță. Dacă e cazul, în 2024, să facă alianță cu un partid puternic. Am renunțat la fuziunea cu ALDE, din cauza rezultatului, s-a văzut că nu a fost o soluție bună. La ora actuală PNL e cel mai puternic partid politic, și asta se vede clar. Este un partid politic vechi, la fel ca și PSD-ul, cu cele două ne vom gândi la o alianță, dar exclus cu USR-ul. Nu avem ce să discutăm cu dânșii, acolo este totul pe ură. Noi nu putem să discutăm cu un partid politic care este doar pe ură.

De ce nu mai funcționează coaliția PNL-USR-PLUS, în opinia lui Dobre? ”Nu mai funcționează pentru că ei se cred cei mai deștepți, nu mai există alții ca cei din USR și PLUS la ora actuală. Ei au doar interese personale, la fel cum s-a întâmplat și în guvernarea din 2016, cea tehnocrată. Toți tehnocrații s-au transformat în oameni politici. De atunci a început să fie o nenorocire în ceea ce privește datoria externă a României”, este de părere Dobre.

Dobre: Bugetul Ministerului Economiei, o bătaie de joc

În prezent, Mircea Dobre activează în sectorul privat și spune că este dezamăgit de modul în care s-au împărțit banii, precizând, totodată, că operatorii din turism sunt lăsați la voia întâmplării. ”Sunt directorul unei companii care administrează un hotel. Mă uitam pe bugetul Ministerului Economiei și este chiar o bătaie de joc la adresa tuturor companiilor din România. N-ai luat nicio măsură pentru companii, doar pe hârtie, după 13 luni de pandemie, vii cu alba neagra, închizi, deschizi… la un restaurant, e nevoie de materie primă. Marfa aia expiră, cine o decontează, doar privatul își asumă pierderea. O să intre în faliment. Sunt peste 60.000 de companii în România din acest domeniu de activitate care nu au primit mare ajutor, doar 11 euro pe zi. Bugetul pe care l-au prognozat pentru 2021 este o bătaie de joc, ei trebuiau să vină cu mulți bani și credit bugetar, ei au venit cu un miliard de lei credit bugetar și două miliarde de lei credit de angajament. La ora actuală Ministerul Economiei are doar un miliard de lei din care poate face plăți. Aceste companii din România o să primească ajutor mai nimic peste foarte mult timp”, a mai spus fostul deputat. ”La ora actuală, în privat s-a plătit foarte puțin, pe cele două măsuri M1 și M2 s-a plătit undeva la 1 miliard, o sumă infimă. Totuși, lumea votează să ia cu pâine. Le urez succes românilor până în anul 2024 cu ceea ce au votat”, a completat politicianul.

Dobre a comentat și moțiune depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, despre care spune că nu va trece.

Sezonul estival, compromis

Mircea Dobre spune că sezonul estival va fi unul compromis. Rezervările, față de anul trecut, pentru aceeași perioadă, sunt reduse cu 50 %. ”Acum nimeni nu mai stă să-și facă rezervări pentru că nu știu ce se va întâmpla, ce măsuri se mai impun, mergem sau nu la terasă, dacă mergem la plajă…. Mi se par aberante aceste decizii. Mi se pare o lipsă de responsabilitate și o lipsă de asumare. Cei care hulesc aceste domenii de activitate vor să fie cât mai mulți șomeri. Ponderea în PIB, când am preluat Ministerul Turismului, în 2017, era undeva la 1,5% la tot ce înseamnă turism și alimentație publică, la finalul anului 2019 era undeva la 4%. Eu când vorbesc la pondere la PIB vorbesc doar pe direct. Voucherele de vacanță le-au scos, ajutoarele nu le-au dat. Eu nu am încredere în acest guvern”, a adăugat coordonatorul Pro România.

”...Premierul Cîțu are o problemă cu capul!”

Dobre a comentat și o declarație a premierului Florin Cîțu, care i-a numit teroriști pe cei care refuză să se vaccineze. ”Premierul României spune că cei care sunt împotriva vaccinării sunt teroriști. Înseamnă că omul are o problemă cu capul. Este o declarație făcută de premierul României. Nu se poate așa ceva. În primul rând, dacă tu, premierul României, spui că cei care sunt împotriva vaccinării sunt teroriști, atunci eu îl rog pe premierul României să scrie pe o hârtie și să își asume orice nenorocire care este cu această vaccinare și să se ducă el unde vrea. Pe prospectul vaccinului nimeni nu-și asumă răspunderea”, a spus Dobre.

La Constanța, o ”bâlbâială foarte mare”

Mircea Dobre și-a îndreptat atenția și spre Constanța, despre care spune că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție bună. ”Aici este o bâlbâială foarte mare. În primul rând, ei nu cred că știu etapele preliminare înainte de a aproba anumite acte normative. Eu aveam pretenția de la cei care conduc Constanța, credeam că știu ceea ce fac, mai ales că avem un fost senator care cunoaște foarte bine procedura cu acte normative. Uitați-vă la bâlbâiala cu marele regulament al parcărilor. Eu sunt de acord să se plătească parcare, dar nu vii să-mi îngrădești dreptul de a parca cât vreau și unde vreau eu pe teritoriul municipiului Constanța. Nu există așa ceva într-o țară europeană. Nu mă interesează cine a elaborat acest regulament, mă interesează cine și-l asumă. Cine a elaborat acest regulament nu a pus pistolul la tâmplă primarului pentru a accepta așa ceva”, spune Dobre, convins că în acest caz intervin două aspecte de neconstituționalitate.

”Prima este îngrădirea dreptului de a parca mai mult de trei ore într-un loc și doi discriminarea. Nu poți să interzici unui om cât să stea într-un loc, vorbesc de principiu și de legalitatea lui. Înainte de a face un regulament de genul acesta în care să-i omori pe toți cei ce dețin autoturism. Ok, mie îmi place acest lucru, pot să merg și cu bicicleta, dar nu vii și cu o alternativă? De exemplu, dacă sunt avocat și am șase dosare la instanță și stau șapte ore acolo, ce fac? Ies să văd dacă mi-au ridicat mașina? Dar dacă sunt funcționar public, am voie s-o las și plătesc mai nimic”, a precizat Mircea Dobre.

Mai multe despre regulamentul parcărilor, dar și despre cum vede Constanța, sub conducerea PNL, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468