REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Doi muncitori care lucrau la Podul Baltimore au fost găsiți sub apă, prinși în mașina în care se aflau

Doi muncitori care lucrau la Podul Baltimore au fost găsiți sub apă, prinși în mașina în care se aflau

Andreea VLAICU 29 martie 2024 | 00:00 606

Autorităţile americane au anunţat că au recuperat corpurile a două persoane care și-au pierdut viața în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore. Alte patru persoane, încă dispărute, sunt presupuse a fi moarte.

Doi muncitori care lucrau la Podul Baltimore au fost gasiti sub apa, prinsi in masina in care se aflau  podul din Baltimore

Victimele erau muncitori în construcţii, care se aflau pe pod pentru a astupa gropile în momentul în care nava Dali a lovit pilonul podului. Alejandro Hernandez Fuentes, 35 de ani, care era din Mexic şi locuia în Baltimore, şi Dorlian Ronial Castillo Cabrera, 26 de ani, care era din Guatemala şi locuia în Dundalk, Maryland, au fost identificaţi ca fiind bărbaţii recuperaţi din apă miercuri dimineaţă.

Familiile lor au fost anunţate, a declarat colonelul Roland L. Butler Jr. de la poliţia statului Maryland. Victimele se aflau într-o camionetă roşie care a căzut în apă şi a rămas prinsă la o adâncime de peste 7,5 metri în dreptul a ceea ce a fost cândva mijlocul podului, a precizat colonelul.

Scanările efectuate de vehiculele sonar îi fac pe oficiali să creadă că mai sunt vehicule încă sub apă, dar sunt blocate în beton şi în structurile care s-au prăbuşit marţi dimineaţă.

După prăbuşirea podului, două persoane au fost salvate din apă, dintre care una în stare gravă a fost internată la un centru local de traume. Se crede că toate cele şase persoane presupuse a fi decedate în urma prăbuşirii podului sunt din Mexic, Honduras, El Salvador şi Guatemala.

Ancheta ar putea dura 2 ani

Nava Dali şi-a pierdut puterea, iar un apel de ajutor lansat de echipaj a permis autorităţilor să închidă podul pentru trafic. Imaginile video cu nava, transmisiunile radio de urgenţă şi analizele efectuate de experţii din domeniul maritim conturează imaginea unui scenariu dezastruos, unul care ar fi putut fi mult mai rău.

Preşedinta Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB), Jennifer Homendy (foto), a declarat miercuri pentru NBC News că agenţia a recuperat datele de pe înregistratorul de bord (cutia neagră) al navei Dali.

Peste 1.100 de specialişti în inginerie, construcţii, contractare şi operaţiuni din cadrul Districtului Baltimore al Corpului Inginerilor Armatei oferă sprijin agenţiilor locale, de stat şi federale după prăbuşirea podului. Corpul Armatei ajută la curăţarea canalului unde s-a prăbuşit podul, ca parte a efortului de recuperare pentru a îndepărta resturile din apă.

Homendy a declarat că nu are „nicio îndoială” că ancheta asupra a ceea se s-a întâmplat va putea fi încheiată în termen de „12 până la 24 de luni”. Ea a spus că este vorba despre o „muncă masivă”, dar a precizat că o astfel de investigaţie nu este ceva nou pentru NTSB.

În acest moment, a spus Homendy, accentul este pus pe reunirea familiilor cu cei dragi. „Orice altceva poate aştepta”, a spus ea, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108