REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Donald Trump anunță că va DISTRUGE Iranul: 'Orice atac iranian va fi urmat de o forţă majoră şi copleşitoare. În unele zone, va însemna ştergere totală'

Donald Trump anunță că va DISTRUGE Iranul: 'Orice atac iranian va fi urmat de o forţă majoră şi copleşitoare. În unele zone, va însemna ştergere totală'

Replica API 26 iunie 2019 | 02:37 455

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război, scrie stiripesurse.ro

"Acest minunat popor iranian suferă, şi fără niciun motiv. Conducerea Iranului consumă toţi banii pentru terorism, foarte puţini pentru altceva. Statele Unite nu uită că Iranul a folosit dispozitive explozive artizanale şi proiectile cu penetrare puternică (bombe), care au ucis 2.000 de americani şi au rănit mulţi alţii", a declarat Donald Trump marţi prin Twitter.

"Comunicatul foarte ignorant şi foarte ofensator transmis astăzi de Iran arată doar că ei nu înţeleg realitatea. Orice atac al Iranului asupra oricărui obiectiv american va fi urmat de o forţă majoră şi copleşitoare. În unele zone, va însemna ştergere totală. Nu mai este vorba de stilul John Kerry şi Barack Obama!", a adăugat Donald Trump, referindu-se la fostul secretar de Stat şi fostul preşedinte al SUA.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a condamnat marţi noile sancţiuni impuse de Administraţia Donald Trump, catalogându-le drept "revoltătoare şi idioate". "Acţiunile Casei Albe arată un retard mental", a afirmat Hassan Rohani, potrivit Al Jazeera, atrăgând atenţia că "răbdarea strategică" a Iranului nu trebuie confundată cu teama. "Spuneți că vreți să purtați discuții cu noi. Dar, în același timp, spuneți că vreți să ne boicotați și să impuneți sancțiuni împotriva ministrului nostru de Externe, deci mințiți", a acuzat liderul iranian.

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Ulterior, Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că a evitat atacarea celui de-a doua aeronave.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

În urma incidentului, Administraţia de la Washington a anunţat luni noi sancţiuni împotriva Iranului. "Solicitarea SUA pentru Iran este foarte simplă: fără arme nucleare şi fără finanţarea terorismului!", a transmis Donald Trump, avertizând că Statele Unite nu vor permite Iranului să se doteze cu arme atomice. "Nu vom permite Iranului să se doteze cu arme nucleare; când vor accepta acest lucru, vor fi o ţară bogată, vor fi fericiţi în totalitate, iar eu le voi fi cel mai bun prieten. Sper că aşa va fi", a declarat Donald Trump. Anterior, liderul de la Casa Albă a afirmat că nu vrea război cu Iranul, semnalând intenţia de a purta negocieri cu liderii de la Teheran.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intarata i drace ca lui PUTIN ii place!
0
0
Tot prost ai ramas.
0
0
Deci nu ne place Trump. Ok. Atunci e simplu. Sa lasam Iranul sa devina ai el putere nucleara. Sa ne dicteze si el ce trebuie sa facem noi ceilalti. Se pare ca asta ne place Daca in tara aia "democratica" te pune drak sa iti faci cruce sau sa ai vreo cruciulita la gat atunci sa vezi democratie . Deci daca ne place Iranul asa cum e azi asta sa avem !! Dupa cum ne place Putin si Rusia dar le dam mu13 PSD pentru ca ar fi comunisti. Cam multa manipulare pe aici pe la postacii neamului. Islamul si sharia sa fie cu voi ca tare va mai place.
3
0
trump un cretin ce obligatie au sua sa fie politist universal? de fapt in baza a ce? unde au intervenit au lasat dezastru sa stea la ei acasa sa manance McDonald's Burgeri si alte chestii sanatoase
1
1
Sunteti niste prosti. Iranul inseamna Persia iar musulmanii sunt precum ungurii din Transilvania de acum sute de ani impun cu forta religia si obiceiurile. Trump ar face bine sa elibereze aceasta tara.
5
1
Sa nu credeti dvs ca un conflict armat intre SUA si Iran ramane unul izolat , bosorogul asta senil risca sa arunce planeta intr-un al treilea razboi mondial !
6
4
Fiecare tara sa-si apere propriul popor din interiorul granitelor nu hai hui pe mapamond.Unele popoare nu vor democratie coca cola implementata cu forta, e dreptul lor sa-si aleaga modelul de societate!
6
6
M-as bucura s-o ia in bot rahatul asta numit USA. M-am saturat de atitudinea sa, de jandarm international, care se duce peste tot sa impuna legea. Iar, in realitate, distruge tot, pentru ca, mai tarziu, sa vina sa reconstruiasca, pe bani foarte multi. SUA vor razboi pentru un cacat de robotel doborat? SUA au fost vaduvite de 2000 de conationali? Dar cate sute de mii de nevinovati au omorat SUA, incepand cu cele doua bombe atomice si continuand pana in zilele noastre? Lup moralist! Asta sunt SUA. Nu am nimic cu americanii de rand. Dar mi-e sila de cei care ii conduc!
8
8
buturuga mica rastoarna carul mare,mai toti arivistii care au atacat persia si-au luat-o in bot,romani,bizantini,turci,basca churchil,rosevelt si stalin au semnat un tratat la teheran in 1943 pentru asigurarea acestei tari,iranul nu are nici un interes sa atace vreun petrolier in stramtoarea ormuz,in schimb americuta prin intermediul jidanieiei vrea sa intrerupa acest comert deoarece iranul vinde titei contra aur si nu accepta dolarei fara valoare
17
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920