REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Doreii de la Confort Urban au TĂIAT rădăcinile pomilor ca să pună borduri?!

Doreii de la Confort Urban au TĂIAT rădăcinile pomilor ca să pună borduri?!

Replica API 28 martie 2021 | 23:18 2892

De-a lungul vremii, constănţenii au tot adus acuzaţii angajaţilor Confort Urban, atrăgând atenţia asupra modului în care aceştia „îngrijesc” copacii din oraş. Cetăţenii s-au arătat nemulţumiţi de modul în care au fost protejaţi arborii în timpul lucrărilor de asfaltare a trotuarelor, de montare a pavelelor ori a bordurilor. Chiar şi Felicia Ovanesiam, city manager-ul oraşului şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la această situaţie.

Zeci de copaci, distruşi

Criza spaţiilor verzi din Constanţa şi zecile de scandaluri dintre cetăţeni şi investitorii care defrişează zone întregi pentru a construi mai apoi imobile nu i-au „înmuiat” pe cei de la Confort Urban atunci când a venit vorba de protejarea ultimilor copaci care au mai rămas în picioare pe străzile din Constanţa. Imaginile surprinse pe teren dovedesc lipsa de profesonalism cu care au abordat angajaţii Confort Urban această situaţie: montarea bordurilor s-a realizat doar după ce rădăcinile arborilor au fost distruse, asfaltarea trotuarelor s-a făcut odată cu betonarea copacilor, arbori sănătoşi au fost tăiaţi din senin, dar şi multe alte lucruri de acest fel.

City manager-ul oraşului, revoltat

În legătură cu această problemă şi city manager-ul oraşului, Felicia Ovanesian, şi-a arătat revolta. Aceasta a susţinut în nenumărate rânduri că este vremea reorganizării. “E vremea reorganizării! Din rădăcini! Incompetenţii şi ăia care vin la serviciu ca să facă o şpagă, să meargă acasă! Aţi schimbat bordurile, distrugând fiecare pom de pe stradă! Au tăiat - că așa au vrut ei - un nuc. Unul sănătos tun. Și protejat de lege. Fără cereri şi fără aprobări. Au mai tăiat și rădăcinile altor pomi, eventual au îndepărtat și scoarța, ca să introducă bordura temeinic”, a explicat Felicia Ovanesian.

“Constanţa e un oraş corupt”

City manager-ul a mai precizat şi faptul că e vremea să învățăm respectul față de mediu. “Constanţa este un oraş corupt, putred. Cam la toate nivelurile. Aşa ne-au crescut golanii care ne-au condus în ultimii 20 de ani. E mult de lucru, iar rezistenţa opusă este dură! Pentru mulți dintre noi e vremea să învățăm respectul față de mediu!”, a mai menţionat Ovanesian.

Mai mulţi copaci au fost salvaţi

Pe trotuarele din oraş există mulţi arbori bătrâni care, în timpul asfaltării au ajuns şi ei, la rândul lor, să fie “betonaţi” la rădăcină. În ultimele săptămâni, angajaţii Confort Urban, supravegheaţi de city manager-ul oraşului au eliberat mai mulţi arbori, salvându-i în acest fel.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasi distanta langa bordura si copaci,2metri pe 2,ca in orasele de afara,prostilor.Primarii din UE au grija de cetatenii lor, de natura.Nu pun primar inainte de alegeri , un spagar de facultate si cei de langa El habar nu au ce inseamna acesti copaci distrusi.Ba imbecililor ati plantat voi acesti copaci? Sunt pusi de pe vremea lui Ceausecu .Voi in nemernicia voastra nu ati fost in stare sa pastrati si sa ingrijiti ce avem.Afara toti fac puscarie pentru taieri ilegale.Nu te poti numi om cand distrugi fauna si vegetatia.Urmarile se vad prostavanilor, temperaturi crescute ,schimbatri climaterice.De unde sa stie toti prostii care habar nu au pe ce lume traiesc.Aceti dementi distrusi nu se gandesc decat la afaceri ilegale si bani,bani..Daca aveau creier,cretinoizii, azi Constanta nu arata atat de mizerabila.Un oras corupt la toate nivelurile institutiilor de stat.Ce face Curtea de Conturi pentru constanteni? Ce face Garda de Mediu ? Nimic stau degeaba si iau bani salarii de la stat toti.
0
0
Presa spune adevarul.Esti unul din miile de infractori ai tangenta directa cu ei ,ii pupi in c*r lingaule pe cei din primarie si ii sustii la infractiuni.Primaria a distrus orasul.Primarul si cei din subordine au afaceri directe cu firme private de miliarde de lei.Toti acesti infractori penali vor plati ani grei de puscarie. Bani furati cu toate firmele, furtul de lemn care fac afaceri vand lemnul,bani furati ilegal taxa de curatenie 50 ron de fiecare constantean pe an sunt miliarde furati numai din taxe ilegale de curatenie .Contracte dubioase cu puscaria Poarta Alba sa faca curatenie in oras? De ce primaraia nu a faut nimic, sa angajeze oameni pentru salubrizarea orasului? Costa salariile? ,cartile de munca?.. ce sa mai fure el?.Imbecilii aduc puscariasi sa faca "curatenie" in oras? Unde ati vazut cretinilor asa ceva afara? Suntem Auschwitz. Toti cei care conduc aceastoras sunt hoti penali sustinuti de alte institutii corupte care le tin isonul acestui i*******r penali.
1
0
Mancati cacat cu lopata. Sunteti o publiatie de toata jena. Acest material este facut la comanda politica a noii administratii locale care incearca sa faca loc la conducerea Confort Urban machidonului semidopt Hira. Din pacate in primarie se vorbeste din ce in ce mai mult limba machidoneasca. Nu au nimic copacii in urma toaletarii superficiale a radacinilor. Asa se procedeaza peste tot unde se monteaza borduri.
5
2
Doana City manager aveti dreptate: e vremea reorganizarii, din radacini. Deci Confort urban ar trebui sa-i fie schimbata toata conducerea; director general si ati nustiu cati directori, toti incompetenti si cu salarii uriase nemeritate.
2
4
ba fratilor prin borduri si asfaltare se pare ca se sifoneaza bani publici, ba nu era ceausescu prost ca ordonase pe marginea tuturor drumurilor sa plantati pomi, una ptr mediu ,2 pe timpul ierni,orasele mari se dezvolta la periferi cu infrastructura ,parcari, spati verzi la noi cat mai incentru nu mai conteaza,in jurul podului doraly se pot planta la pomi la fel pe valea portului,pe aurel vlaicu
4
4
Au fost taiati la ordinele lui Bica Alexandru si lui Vlaescu Daniel - 2 martzafoi retarzi pusi pe functii de naiba stie cine. Isi bat joc de constanteni astia doi care sunt habarnisti notorii.
3
4
asa au facut prin craiova cu tei de 100 de ani !!! Muie cu cacat mult si moale confortul pulii !!! Inclusiv postacii pesedei care mananca cacat pe aici. Huooo muieee !!!
9
5
A-ti schimbat corupti lor cu prosti vostri la fel de corupti dar mai flamanzi!
19
3
Toata Romania este un imens Las Fierbinti, in jurul nostru vedem doar mitocanie, incultura, lene, prostie, si analfabeti care ii imita pe Giani si pe Bobita
15
5
ba iesti prost? ceai facut bobita? sti ce zic?
6
5
SCHIMBATII PE NEPRICEPUTII DE LA CONFORT URBAN.
10
4
Doreii, nu au nicio vina. Asa s-a comandat, asa au facut. Restul e dezinformare.
15
6
Si conducatorii lor sunt nepriceputi.
10
4
Deviza constantenilor e : multi dar prosti.
11
4
Domnule Primar cum vrei sa obtii altceva in activitatea Primariei daca lucrezi cu aceleasi structuri ? Cautati profesionisti si eliberati personajele politice puse pe functii din vremea lui Mazare si Fagadau. Este adevarat ca nu ati promis nimic in campania electorala, dar nu este suficient. Spuneti ce vreti sa faceti ca poate mai primiti sugestii !
13
2
Limbista asta de Ovannesian vorbeste de coruptie? Pai futu-ti mortii matii... Ai blocat orasul de cand ai venit tu... Nu faci decat sa distrugi.. Asta este cuvantul de ordine la tine... Distrugere... Iar cu coruptia.... Mai piano... Ai uitat cand o aparai pe Soroceanca, o mare escroaca, carai spaga la Bucale.. Limbisto... Nu te apuca sfarsitul anului... Te va calca cineva pe cap..
14
6
cica respect fata de mediu, da cand ma pune sa ocolesc 4 strazi cu sens unic ca sa ajung acasa nu poluez? si asta pentru ce? ca sa faca parcari pe margine sa incaseze bani degeaba!!!
20
1
Urrbanismul si a infipt adanc ghearele in aceasta parte de cartier,copacii au cazut pe rand, dar a mai ramas Union cu o casuta mica inconjurata de copaci , un fel de oaza pe linga care multimi de betonisti isi plimba odraslele ..Acest om nu are aceeasi rata de castig de pe urma pamantului ca cel ce a betonat tot terenul.Cum il sprijina primaria sa tina in viata aceasta oaza?Sunt necesare astfel de oaze orasului?
6
0
Toti constantenii stim ca au contracte cu cei care au lucrat in primarie.Ce va ascundeti ca nu stiti?Daca erati in Germania erati toti in puscarii pentru copaciii distrusi.La noi le place tuturor cum arata satul abandonat Constanta.Constantenii nu sunt organe de control.De ce nu ii vede nimeni? De ce nu ii opresc? Pentru ca isi iau spagi si tac.Cand vor muri toti le vor lasa copiilor mostenire aerul curat si totul betonat.Vor intra in istorie toti pentru jaf si prapad.Un oras cu multi corupti si mari interese. Intr-o zi nu vor mai avea ce taia,o vor taia pe ma-sa.
16
1
Cat de prost sa fii ca sa nu schimbi placa asta uzata folusita de kwj cum ca peseedeeeuuuul e de vina. Am inteles ca ei sunt vinovati. Dar nu puteti sa va ascundeti incompetenta dupa perdeau de fum numita lupta impotruva mafiei lupta impotriva coruptiei lupta impotriva orcilor extraterestrilor alienilor si predators. Trebuie sa faceti ceva. Taiati stalpisorii ssfaltati orasul faceti parcari etajate plantati pomi si flori curatati gunoaiele ridicati masinile vechi nefolosite etc. Nu va mai voteaza nimeni si nici nu stati 4 ani la conducere daca doar plangeti ca niste femei isterice neputincioas
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468