REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dosarul lui Radu Mazăre, privind campusul Henri Coandă, la Înalta Curte

Dosarul lui Radu Mazăre, privind campusul Henri Coandă, la Înalta Curte

Replica API 17 aprilie 2018 | 22:54 538

Dosarul penal în care este cercetat fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, împreună cu fratele său, fopstul senator PSD Sandu Mazăre, dar şi afaceristul Avraham Morgenstern, s-a aflat, luni, 16 aprilie, pe masa judecătorilor instanței supreme. Este vorba despre dosarul campusului social Henri Coandă, în care cei trei sunt acuzați de fapte de corupție.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar că ar fi primit mită 175.000 de euro de la Avraham Morghenstern, reprezentantul firmei care a construit cartierul social, iar pe fratele acestuia de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, totul pentru a-i asigura lui Morgenstern câştigarea licitaţiei privind ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate.

Dat fiind că Radu Mazăre este plecat de aproximativ 5 luni din țară și nu intenționează să revină prea curând (poate chiar deloc), procesul penal va continua în lipsa acestuia, fostul primar fiind reprezentat de apărător. De remarcat că, încă de anul trecut, instanța tot amână cauza și este foarte posibil ca și de această dată să se întâmple la fel.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum daca tot i-ati adunat pe toti la un loc puteti sa-i aruncati in aer mult mai usor!
0
2
zic tooti aia de sub mine sa ii execute repejor o felatie dnl-ui mazare.japitele tot japite ramin vedetiva in oglinda nimicurilor si dup grohaiti.
2
1
toti locatarii din zona unde preturile la apt au scazut vertiginous ar trebui sa-I dea muie lui mazare in Madagascar , zona e distrusa , ciorile borate trebuiau tinute in afara orasului la poiana eventual
2
2
De ce nu se spune ca mazare intentiona sa faca si o universitate arondata campusului hc unde studentii mergeau la cursuri de pregatire si simulare a zborului individual si in ...stol...pardon,in formatie...
2
4
se amana pana se prescrie intre timp faraonul mazare negociaza sa implementeze modelul hc in madagascar
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108