REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Dosarul PENSIILOR SPECIALE, ale PARLAMENTARILOR constănțeni, a ajuns la Curtea Supremă

Dosarul PENSIILOR SPECIALE, ale PARLAMENTARILOR constănțeni, a ajuns la Curtea Supremă

Replica API 13 octombrie 2021 | 00:20 3016

Înainte de eliminarea pensiilor speciale, aprobată de Parlament în luna februarie a.c., sute de foști senatori și deputați beneficiau de indemnizație pentru limită de vârstă. Mulți dintre aceștia au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera drepturile, inclusiv cei din Constanța. Nicolae Moga, Stelian Duțu sau Dumitru Moinescu sunt câțiva dintre ei. Însă, se pare că mai au de așteptat până la o soluție în acest dosar, întrucât nici măcar nu a început judecată. Motivul ? Dosarul este făcut ping pong, de la o instanță la alta, pentru că nu se poate decide ce instanță este competență să judece cauza Așa că dosarul a fost înaintat Curții Supreme, pentru a decide dacă e de competența Tribunalului Constanța sau a Curții de Apel Constanța.

Nicolae Moga, Stelian Duțu sau Dumitru Moinescu, Tudor Baltă, Ștefan Mihu, Puiu Hașotti, Ștefn Mihu, Andrian Mihei sunt câțiva dintre foștii parlamentari care au ales să-și recâștige, în instanță, pensiile speciale. Deși dosarul a fost înregistrat pe 8 iulie, la Tribunalul Constanța, nici până astăzi nu a început judecata. În primă fază, pe 9 iulie, dosarul a fost declinat la Curtea de Apel Constanța, Tribunalul invocând necompetența soluționării cauzei. Ajuns la instanța superioară, la termenul din 6 octombrie, s-a constatat ivit conflictul negativ de competenţă şi s-a înaintat dosarul în vederea soluţionării acestuia către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Reamintim că Parlamentul a decis pe 17 februarie eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost adoptată cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, iar cei 30 de parlamentari ai UDMR, prezenți în sală, nu au votat. Ulterior, Asociația Foștilor Parlamentari i-a cerut Avocatului Poporului, printr-o petiției, să conteste la Curtea Constituțională legea, însă Renate Weber a spus că nu a identificat „niciun motiv de neconstituționalitate”. Președintele Klaus Iohannis a promulgat apoi legea prin care parlamentarii rămân fără pensii speciale.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-si cumpere sicrie de banii din pensiile speciale !
0
0
Sa ma cac pe fata ta!
1
3
Pana nu ati mai putut si acum vteti lensii speciale, huuuoooo ordinarilor
11
2
Bai, bai cum a-ti putut pleca fara sa luati bani de smecheri, lasa ca va da Partu cate o besina sa nu va suparati jegurile dre.... Muii mai lepre imputite !
8
2
sa le dau la mwuie la toti parlamentarii, la toti senatorii si la toti domanii primari !
14
3
la CASA ALBASTRA cu voi talharilor !
13
3
Inbuibatii astia,care au tras sfori 30 de ani in Constanta si si-au bagat copii si nepotii in joburi si functii calde, vor sa mai primeasca inca pomana dupa ce au ocupat ei functii platite de la buget ,fara sa faca ceva pentru acest oras. O mana de hoti si de profitori,cu toti urmasii lor.
26
2
Plosnitelor
24
3
Nu v-ar fi rusine putorilor. Altii nu au dupa ce bea apa.
27
3
Sunt tot ce are Constanta mai rau.
27
3
Sa ma pishh in pensiile voastre speciale!
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468