REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

DP World Constanţa a reînnoit contractul cu APMC până în anul 2049

DP World Constanţa a reînnoit contractul cu APMC până în anul 2049

Replica API 4 februarie 2019 | 02:11 1710

Contractul de concesiune a fost iniţial semnat de către DP World Constanţa în anul 2003, iar terminalul a devenit operaţional în Aprilie 2004. Anual, compania a obţinut, atât din partea administraţiei portului, cât şi din partea Camerei de Comerţ Constanţa, titlul de cel mai bun operator portuar.

Directorul general al DP World Constanţa, Cosmin Cârstea, afirmă cu privire la reînnoirea acestui contract următoarele:“Semnarea acestui contract va continua să întărească legăturile puternice dintre DP World şi Guvernul României. De asemenea, confirmă angajamentul pe termen lung de a stabili noi standarde în eficientizarea lanţurilor logistice pentru clienţii noştri, prin soluţii de tranzacţionare inteligente şi continuarea dezvoltării capacităţilor terminalului”

Într-un comunicat de presă se transmite că: "Extinderea prezentului contract creează premisele ca DP World să menţină, să opereze şi să continue să dezvolte terminalul de containere din portul Constanţa Sud.Terminalul deserveşte atât piaţa locală şi teritoriul învecinat cu ramificaţii către Europa Centrală, cât şi Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia şi Moldova prin conexiuni directe cu nave tip feeder. Poziţia geografică s-a dovedit a fi una ideală ca centru de tranzit pentru mărfurile din regiunea extinsă a Mării Negre".

DP World Constanta oferă importatorilor şi exportatorilor din Europa Centrală acces rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor către piaţa asiatică în contrast cu rutele tradiţionale Nord Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei.

Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvoltă în mod activ o reţea intermodală dinspre Portul Constanţa, venind în sprijinul expeditorilor şi a nevoii de fluidizare a fluxului de mărfuri. Capacitatea curentă a terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potenţial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.

Având recunoaşterea “best in class”, cu o capacitate semnificativă de extindere, DP World Constanţa va continua să aducă plus valoare tuturor partenerilor din lanţul logistic.

Directorul General al DP World Constanţa, Cosmin Cârstea, mai declară:

“Acest contract reprezintă un câştig pentru ambele părţi, şi reflectă angajamentul DP World în administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura că vom continua să livrăm un beneficiu net pozitiv atât pentru economie, cât şi pentru comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Aceasta dovadă de încredere în DP World, în calitate de partener de renume mondial cu cea mai bună combinaţie de capital, tehnologie şi aptitudini, se potriveşte cu aspiraţiile noastre strategice în regiune. Rămânem angajaţi faţă de România!”

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
firma asta a decazut atunci cand cornel a fost lasat liber sa facs ce vrea.
7
0
Se cere din ce in ce mai mult de la oameni. Ne storc ca pe lamai. La cea mai mica eroare te baga in comisie si risti sa te dea afara. Iti platesc salariul fara intarzieri dar multi sunt nemultumiti de atmosfera toxica din csct.
10
0
Salariile nu mai sunt uau. Csct incearca sa dea salarii cat mai mici. Chiar daca pe hartie au crescut in practica salariile nu sunt modificate cine stie ce. Multi baieti au plecat si probabil isi vor baga piciorul si altii pe viitor. In rest multa spalare pe creier. Conducerea de acum este mai competenta decat gasca lui Peleanu. Si meritul il are directorul actual. A mai eliminat din nepotismele si atitudinea comunista de pe vremea lui Cornel.
10
0
ce salarii dau islamistii?
4
0
Poate nu va da destul dar hai ma ca nu esti prof.doctor aia or avea 9000 roni ca un doctor are doar 45oo si nu orice doctor dute ma sofer la I.T.C.ca o sa iei acolo 9000.
2
1
Te cocoseaza conducerea dara macar sunt slariile mari Pup la patroni arabi
5
1
Singurul loc unde chiar se munceste in jegul asta de port
6
1
Ba, voi sinteti nebuni? Acu muncim pentru harapi...
4
0
la felul care se lucreaza rapid si te cocoseaza fara 9000 de roni in mana nu se merita
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212