REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Drulă: Bode n-a depus încă cererea de rambursare pentru BMW-uri din fonduri europene

Drulă: Bode n-a depus încă cererea de rambursare pentru BMW-uri din fonduri europene

A.F. 8 octombrie 2022 | 00:00 555

Autoritatea de Management (AM) a fondurilor europene, aflată în subordinea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, confirmă că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, n-a depus încă cererea de rambursare, din fonduri europene, pentru sumele cheltuite cu achiziţionarea autospecialelor BMW, susţine preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă

"AM e primul filtru de verificare, cel care sancţionează 'de pe scaun' caiete de sarcini restrictive cu corecţii. Următorul este OLAF şi Procurorul European şi acolo e mai groasă treaba. Avem confirmarea oficială că Bode n-a avut curaj până acum să ceară rambursarea banilor europeni pentru BMW-uri. Hai Luciane, curaj, cere rambursarea! Sau ţi-e frică că te capsează OLAF-ul şi EPPO în secunda doi?", a scris Drulă, vineri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Pentru a-şi susţine afirmaţia, liderul USR a postat un document cu antetul Ministerului Transporturilor - Direcţia Generală Programe Europene Transport.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat joi că licitaţia pentru achiziţionarea de autospeciale marca BMW este una corectă, iar preşedintele USR, Cătălin Drulă, "dezinformează cu bună ştiinţă", susţinând că acesta din urmă a semnat, în calitate de ministru al Transporturilor, fişa cu detaliile tehnice pentru tranzacţie.

Bode a adăugat că toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108