REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Drulă: E datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm sacrificiul din decembrie 1989, să veghem la apărarea democraţiei

Drulă: E datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm sacrificiul din decembrie 1989, să veghem la apărarea democraţiei

Virgil STOIAN 24 decembrie 2022 | 00:00 432

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că este datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm sacrificiul din decembrie 1989 şi să veghem la apărarea libertăţii şi democraţiei câştigate.

 


"În primele ore ale dimineţii, în urmă cu 33 de ani, era finalizată proclamaţia Frontului Democratic Român de la Timişoara, ce avea să fie citită de la balconul Operei. Documentul cerea printre altele alegeri libere, libertatea presei, reforma învăţământului, eliberarea disidenţilor politici şi dreptul la manifestaţii. La Braşov şi Sf. Gheorghe începeau manifestaţii împotriva regimului comunist. La Sibiu, un grup de oameni cânta 'Deşteaptă-te Române', iar Nicu Ceauşescu ordona reprimarea protestului pe măsură ce oamenii se adunau mai mulţi şi mai mulţi", scrie liderul USR, pe Facebook.

El adaugă că pe 21 decembrie 1989 Revoluţia de la Timişoara a cuprins întreaga ţară, iar idealurile de libertate şi democraţie aveau să învingă dictatura.

"La Bucureşti, mitingul lui Nicolae Ceauşescu eşua şi semnalul pentru regimul comunist era deja clar: finalul era aproape. Apărea baricada de la Inter şi până la finalul zilei aproape 50 de oameni erau ucişi, peste 500 răniţi şi peste 1.000 arestaţi şi duşi la Jilava. Pe 21 decembrie 1989, Revoluţia de la Timişoara cuprindea întreaga Românie. Idealurile de libertate şi democraţie urmau să învingă în faţa scuturilor, gloanţelor şi blindatelor unui dictator. Este datoria fiecăruia dintre noi să nu uităm niciodată sacrificiul din decembrie 1989 şi să veghem în fiecare zi la apărarea libertăţii şi democraţiei câştigate cu un preţ atât de mare", mai scrie Cătălin Drulă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In 1989 niste securistoizi au pus labele pe putere,au ambalat cu poleiala frumos colorata sistemul politic si au mimat pana acum inclusiv o democratie. Populimea crede ca voteaza liber si da,o face,insa are de ales dintre cei impusi de un sistem ascuns dupa perdeaua politica. Esti liber sa spui orice,nu estri arestat insa nici luat in seama. E o supapa de refulare,sa nu creasca presiunea publica din cauza dezastrelor si nenorocirilor produse de efectele activitatrii sistemului antiromanesc. A fost o schimbare,insa nu revolutie. Revolutie inseamna ca pana acum trebuia sa fim mult peste c suntem,insa in fapt am tot mers inapoi,ne-am si rarit ca numar,am devenit mai lasi ,mai ignoranti. Probabil intr-un viitor indepartat vom avea democratie ,insa e greu de realizat cu ingredientele de la putere de acum.
3
0
Mai putin toate guvernele, parlamentele si conducerile partidelor mari din ultimii 32 de ani care impreuna cu justica corupta au lucrat tot timpul si inca mai lucreaza la blocarea dosarelor revolutiei si mineriadelor devenind complici la aceste crime impotriva poporului
3
0
daca vrei sa incepem cu amintirilel, ce mai face criminalul ilici iliescu cu prietenii lui gelutzu voican si pedros roman ? Vezi ca imi deranjezi memoriile.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108