REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După ce FĂGĂDĂU a lăsat pensionarii fără TICHETE, din cauza datoriilor, STROE se ia de CHIȚAC... DEGEABA

După ce FĂGĂDĂU a lăsat pensionarii fără TICHETE, din cauza datoriilor, STROE se ia de CHIȚAC... DEGEABA

Replica API 1 mai 2021 | 23:36 4058

În ultimele zile, s-a creat o adevărată isterie cu privire la faptul că ”Primăria lui Chițac lasă pensionarii fără tichetele RESPECT pentru că au datorii la bugetul local!”. De altfel, liderul PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, dar și Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar, și-au arătat vineri indignarea cu privire la faptul că bătrânii sunt luați în batjocură de administrația locală, invocând o ”jignire impardonabile din partea primăriei”. Cei doi au uitat sau nu vor să spună că, de fapt, startul l-a dat chiar fostul primar PSD, Decebal Făgădău, în urmă cu câțiva ani.

Toată lumea strigă, de câteva zile, că primarul Chițac a lăsat pensionarii fără alimente de Paște, pentru că au datorii la bugetul local. Adevărat, este o situație neplăcută, mai ales pentru cei care și-au pus baza în aceste tichete, în această perioadă a anului și mai ales pentru că nu au mai intrat în posesia lor de anul trecut.

Făgădău a inițiat hotărârea de consiliu, prima oară, în 2016, care prevede că pensionarii cu datorii nu primesc tichete

Dar, haideți să spunem lucrărilor pe nume și să ne amintim cine a dat startul acestei prevederi? Nimeni altul decât faimosul Decebal Făgădău, în urmă cu câțiva ani. Și, dacă ați uitat, vă reamintim că a fost social democrat, ba chiar șeful Organizației municipale a PSD Constanța.

În HCLM 23/02/2016, privind aprobarea programului "RESPECT", semnată de fostul primar, și aprobată de consilieri, inclusiv cei de la PSD, se specifică faptul că ”în vederea stabilirii realității și exactității datelor furnizate de solicitanți se derulează verificări referitoare la (…) existența debitelor restante la bugetul local”.

Vezi aici HCLM 23/02/2016, privind aprobarea programului "RESPECT", semnată de fostul primar

Cu toate acestea, adversarii politici ai PNL profită de orice oportunitate pentru a ieși la atac, chiar dacă asta înseamnă să transmită adevărul pe jumătate, doar pentru a mai pune o piatră de gâtul administrației locale.

Uitați ce spune liderul PSD Constanța, despre ”pensionarii lăsați fără alimente de Paște, din cauza datoriilor la bugetul local”!

”Cu puțin înainte de Sfintele Sărbători Pascale și 1 Mai, Ziua Muncii, am aflat o veste care m-a întristat și m-a înfuriat deopotrivă. Mii de pensionari constănțeni au rămas fără bonurile valorice din cadrul programului „Respect” şi, implicit, fără bucatele tradiționale de pe masa de Paşte! În loc de „respect” şi de ajutor, bătrânii constănțeni, care au muncit o viață, au parte de batjocura autorităţilor locale. Oamenii se simt umiliți de angajaţii Primăriei, care i-au lăsat să se descurce singuri pentru a-şi trimite online cererile pentru tichete. Vârstnici din municipiul Constanţa cu pensii mici sau fără venituri nu vor primi tichetele „Respect” de Paști. Şi nici următoarele tranşe, dacă nu îşi vor plăti la zi toate impozitele şi taxele locale!? Deși sunt în termen!?! Cei 50 de lei pe lună „oferiţi” de autorităţile locale sunt condiţionaţi de achitarea dărilor către buget. Reguli schimbate în timpul "jocului"!? Aproape 7.000 de cereri care au fost respinse pentru datorii la bugetul local, din cele 29.951 depuse, adică un sfert. Această condiţie nu a fost mediatizată în niciunul dintre puținele comunicatele de presă şi niciuna dintre informările transmise de autorităţile locale! Oamenii nu au fost înștiințați nici că sunt condiționați de plata impozitelor, nici că dosarele le-au fost respinse!? Ei încă așteaptă să primească cei 50 de lei pentru a avea ce pune pe masa de Paște. O jignire impardonabilă. Rușine, Primăria Constanța!”, a transmis senatorul Felix Stroe.

Aceeași poziție a avut-o și consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu, care, culmea ar trebui să știe că povestea nu este nouă. Dar nu ne miră din partea lui Răsăuțeanu!

Și anii trecuți, pensionarii se plângeau că nu primesc tichetele pentru că au datorii de... un leu

Anul trecut mai mulți constănțeni ni s-au plâns de faptul că, pentru o datorie de 1 leu la bugetul local, nu au primit tichetele. Și anul anterior, pensionarii ne-au transmis sesizare asemănătoare. Iar răspunsul reprezentanților Direcției de Asistență Socială din cadrul primăriei a fost următorul: „Pentru ca beneficiarii să poată intra în plată la data de 1 ale lunii următoare, este necesară o perioadă pentru verificarea veniturilor și verificarea situației la SPIT Constanța, pentru a se constata dacă persoanele respective au datorii la bugetul local sau nu. Tocmai de aceea, înscrierile pentru anul 2019 au început în luna octombrie 2018”, au arătat reprezentanți ai DGAS Constanța, în 2019.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La chestia asta trebuie luati la scuturat si cei de la ANAF. Ce-i aia datorie de 1 leu?
3
0
va fi finalul lui Chitac. Adica vrei bani de la toata Constanta, sa acoperi datoriile lui Mazare la Polaris? Si sa mai ramana ai ceva se gurita lui Horica....?
8
1
S-au invatat cu mocangeala pe autobuz, nu ai loc de ei ca se plimba, ticketed gratuite peste tot, dar mii de euro la banca si masina parcata in fata casei. Hai, lasati, v-a cantat Maxare in strung destul, mai exista si tineri, copii si cei de varsta a doua in oras. V-ati invatat ca pe vremea PSD, cine sint cei mai multi votanti?pensionarii, ok, ii multumim doar pe ei si asiatatii dociali din HC ca ne voteaza
10
3
Chitac, un escroc si un mare mincinos. Ce fac tovarasii lui la nivelul tarii , adica catastrofa , asa face si individul asta libidinos.
22
5
Si fostii si actualii au absolvit aceiasi scoala si au fost educati de aceiasi profesori comunisti. Mai lasati-ne cu PNL, PSD si restul. Diferenta este ca actualii stiu sa ne rasheteze mai bine.
9
5
pe anul asta s-au dat doar o data, si doar 50 de lei, or sa mai dea si de Craciun si gata, ce vreti sa nu le mai ramana si lor de furat?ei de unde sa fure daca va tot da
11
3
Tatal meu a primit mereu aceste tichete, respectand legea tichetelor!
8
9
toti ruptii de pensionari comunisti vor totul gratis ratc, tichete,etc. sa-l caute pe mazare, pe care l-au votat, sa le dea din alea 100 mil eur frauda.
17
13
E de vina WC-ul
11
2
e un mare fraier.
5
0
Puteai sa ceri anularea acestei hotarari, daca iti pasa de batrani. Dar, e mai usor sa plantezi lalele...
32
8
Fmm de hodorog senil
24
7
Sa va duceti duminica la Chitac sa va dea mielu' cu o nara..pe rand
26
10
cwrveordinare
28
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102