REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După ce l-a „concediat” pe şeful ISU Dobrogea, generalul Oprea a cerut şi capul lui Volcinschi

După ce l-a „concediat” pe şeful ISU Dobrogea, generalul Oprea a cerut şi capul lui Volcinschi

Replica API 17 decembrie 2014 | 00:08 132

Demisii după nenorocirea de pe lacul Siutghiol

Demisii după nenorocirea de pe lacul Siutghiol

Accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol, gestionat lamentabil de autorităţi, are doi primi vinovaţi: prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi şi şeful ISU Dobrogea, Viorel Jianu. Cel de-al doilea a fost demis de ministrul Afacerilor Interne, generalul Gabriel Oprea. Tot Oprea a propus premierului Victor Ponta şi demiterea prefectului, din cauza modului în care au fost coordonate operaţiunile de salvare a celor patru victime.

Contactat telefonic, colonelul Viorel Jianu a menţionat în cursul zilei de ieri faptul că nu ştie nimic despre acest lucru şi că aşteaptă şi varianta oficială. „Rămâne de văzut”, a spus el pentru „Replica”. Nici Radu Volcinschi nu ştie că ar fi fost demis. „Nu e adevărat. Nu am auzit nimic. Domnul prefect este în şedinţă, acum. A auzit şi el din presă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Robert Nenciu. Reamintim faptul că, iniţial, luni, imediat după producerea accidentului aviatic, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că toate victimele au supravieţuit accidentului Marţi, însă, prin intermediul unui comunicat de presă, el a negat că ar fi făcut aceste declaraţii. De asemenea, precizăm faptul că reprezentanţii ISU s-au prezentat la locul tragediei cu o barcă dezumflată şi fără cheie de la motor, vâslind până la victime. Au fost minute preţioase care s-au pierdut în zadar, minute care ar fi putut fi irosite pentru salvarea victimelor. Pompierii au ajuns destul de târziu, spun martorii. S-au oprit la Cazino, în condiţiile în care, prin apelul la 112, martorii au explicat locul producerii accidentului, mai exact la butoaie. O altă greşeală gravă a salvatorilor a constat în faptul că, imediat după ce au ajuns la locul cu pricina, epava elicopterului nu a fost controlată, pentru a se asigura că nu mai există victime rămase între fiarele elicopetrului. Astfel, una dintre victime, copilotul, a fost găsită după patru ore legată de scaun cu centura de siguranţă.

Radu Volcinschi spune că n-a susţinut nici o clipă faptul că victimele accidentului aviatic de pe Siutghiol au supravieţuit. „Ancheta privind tragicul accident aviatic petrecut ieri, 15.12.2014, în staţiunea Mamaia, a fost preluată de către Parchetul Militar şi gestionată de către Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Afacerilor Interne. (…) Comunicarea cu mass-media s-a realizat de către reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne. Referitor la declaraţiile apărute ieri (n.red. luni, 15 decembrie.a.c.), imediat după producerea accidentului, menţionăm că prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, nu a declarat nici unui reprezentant mass-media faptul că victimele ar fi fost salvate. În mod eronat, unul dintre posturile locale de televiziune a publicat pe site-ul propriu un update la ora 16.45 potrivit căruia prefectul Radu Volcinschi ar fi declarat că echipajul a fost salvat. Informaţia a fost preluată de mai multe publicaţii şi televiziuni fără a fi verificată în prealabil. Pe această cale, dorim să aducem în atenţia opiniei publice faptul că singura declaraţie a prefectului privind tragicul accident aviatic s-a referit la faptul că la faţa locului au fost trimise echipaje de Pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi Scafandri, imediat după aceea tot ceea ce a însemnat comunicarea cu mass-media fiind gestionată de către reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108