REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

După ce un constănțean s-a ‘ars’, cultivatorii de canabis au apelat la panouri solare!

După ce un constănțean s-a ‘ars’, cultivatorii de canabis au apelat la panouri solare!

Replica API 26 octombrie 2018 | 19:41 398

Anchetă!

Anchetă!

După ce un cultivator de canabis din Constanța s-a dat de gol întrucât cosuma prea mult curent, iată că alții din ”breasla” lui au luat măsuri. Astfel, un bărbat a achiziționat mai multe panouri solare pentru a evita monitorizarea autorităților asupra culturii de canabis.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie 2016 - septembrie 2018 inculpatul Costel Vasilică Cioacă a achiziționat mai multe semințe de canabis, respectiv aparatură și instrumente specifice pentru înființarea de culturi ilicite. De asemenea, la data de 12.10.2018, inculpatul a achiziționat mai multe panouri solare pentru a evita monitorizarea autorităților asupra culturii de canabis situată pe raza localității Valea Voievozilor, județul Dâmboviţa, cunoscând faptul că un consum foarte mare de energie electrică de la furnizorul local ar trage o atenție prea mare. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza localității Valea Voievozilor, județul Dâmboviţa, atât la domiciliul inculpatului, precum şi la adresa unde locuia temporar, a fost descoperită o cultură de canabis, compusă din 373 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, aparatură specifică necesară cultivării cannabisului, în valoare de peste 12.000 de lei, aproximativ 550 de grame de canabis şi 1.300 de lei. De asemenea, în urma percheziţiilor, a fost indisponibilizat un autoturism evaluat la aproximativ 50.000 de euro, iar în ceea ce privește locuința unde a fost descoperită cultura de canabis, evaluată la circa 30.000 de euro, cercetările continuă în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător.Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că una dintre locuinţele percheziţionate era dotată cu camere video exterioare, instalate de către inculpat, aceste camere captând imagini inclusiv din momentul efectuării percheziției. Inculpaţii a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrulDirecției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog.

Constănțean dat de gol de consumul de energie electrică

Amintim că, la data de 1 februarie a.c., oamenii legii au descins la locuința unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, din județul Constanța. În urma percheziției, a fost descoperită o cultură de canabis in-door, fiind ridicate aproximativ 500 de grame de cannabis, 7 plante de cannabis în stare de vegetație, seminţe de cannabis, 100 de grame de unt de cannabis, 5 grindere, un aparat electric pentru confecționarea ţigărilor şi un sistem complet de cultivare in-door compus dintr-un cort, dispozitiv de alimentare cu apă, ventilatoare şi lămpi speciale. Cel în cauză, fiind vorba despre Dan B., a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, Tribunalul Constanța emițând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totul a pornit de la faptul că un ofițer din cadrul BCCO, la data de 5 ianuarie 2018, s-a sesizat din oficiu, în baza unor informații, că tânărul ar avea o cultură de canabis în apartament. Lucrătorii BCCO au declanșat cercetările și au aflat că, în ultima perioadă, la apartamentul în care locuia singur se înregistra un consum mare de energie electrică, cam 800 KW. La puricat i-a fost luată și pagina de Facebook, anchetatorii descoperind multe fotografii cu droguri, dar și mesaje ce conțineau cuvântul ”drugs”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In piata grivitei in chiliei sunt vanzatori de droguri
0
1
Puneti-va transformator de 380, supravegheati camerele de luat de vederi pe care le instalati, dati dreptul sefilor din politie sa va asigure spatele si nu va afisati ca tampitzii cu drogurile pe facebook, iar daca asta nu functioneaza la arme si pe ei pe mama lor de garcea jegosi ca in america pe vremea prohibitiei pana se va legaliza intr-un final foarte tarziu si la noi cum e dealtfel este foarte normal si firesc! Cine nu vrea sa riste - avion si directia Amsterdam!
2
0
Sunt un bozgor jegos si cat de curand o sa imi dau foc la casa .o sa moara toata familia mea si tarfa de gagicamea.o sa aparem pe tot internetul cum o sa ardem toti ca sobolanii in casa.Replica va rog sa scrieti de mine cand o sa ma prinda cu aparatura in casa
0
0
well the gestapo would find a lot of candidates in the commentaries..
2
1
Pai Papacostea Alexandru vinde droguri pe la licee la minori cu un Passat negru CT 72 DMG
2
1
Papacostea Alexandru e ca superman ,nimeni nu l deranjeaza
1
1
Avem cultura pe varianta DC 4 Costinesti sediul firmei SC Viralex Complex 2015.
1
2
Papacostea Alexandru are culturi de marijuana in curte in Faleza Nord unde sta
4
3
Tipic romanesc:masina mai scumpa decat casa
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212