REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

După scandalul Șoșoacă-Simion, demnitarii constănțeni vor testarea psihologică a parlamentarilor!

După scandalul Șoșoacă-Simion, demnitarii constănțeni vor testarea psihologică a parlamentarilor!

Virgil STOIAN 22 septembrie 2023 | 00:00 2263

După ce unii parlamentari s-au acuzat în Parlament că ar fi consumatori de substanțe psihoactive, mai în glumă, mai în serios, Victor Ponta a declarat că testul antidrog ar fi picat de mai mulți politicieni, dacă ar fi efectuat de aceștia. Având în vedere și scandalul dintre George Simion și Diana Șoșoacă, reporterii Replica au întrebat câțiva parlamentari constănțeni dacă ar trebui introdusă testarea antidrog și pentru parlamentari. Ce ne-au răspuns?!

Dupa scandalul sosoaca-Simion, demnitarii constanteni vor testarea psihologica a parlamentarilor!

Vă reamintim că accesul în Parlament se  face, începând din februarie 2022, după efectuarea unor teste antidrog și de alcoolemie pentru toți oamenii de rând care trec pragul Parlamentului, mai puțin pentru parlamentari.

Dupa scandalul sosoaca-Simion, demnitarii constanteni vor testarea psihologica a parlamentarilor!Parlamentul României

Un aparat mobil pentru testarea consumului de alcool și unul pentru testarea consumului de droguri se află deja pe lista cu noile dotări ale Camerei Deputaților. De altfel, propunerea testării a venit din partea secretariatului general al Camerei Deputaților, după ce un consilier AUR a intrat cu droguri în Parlament.

Dupa scandalul sosoaca-Simion, demnitarii constanteni vor testarea psihologica a parlamentarilor!Marian Crușoveanu

Crușoveanu vrea testarea psihologică!

Unii aleși consideră că ar trebui testați și demnitarii. Însă, Marian Crușoveanu, deputat PNL, crede că ar fi potrivit și un test psihologic: „Circul face parte din starea naturală a unora, fiind o latură umană, astfel că se manifestă că atare. Va trebui să vedem dacă regăsim la unii dintre parlamentari această stare și să stabilim dacă este o formă naturală sau dacă se află, de fapt, sub influența anumitor substanțe. Da, teste periodice de alcool și droguri ar fi binevenite în Parlament. Așa cum li se pune fiola celor care conduc autovehicule sau celor care muncesc, de ce nu am proceda în același mod și cu cei care votează legi, adică decid pentru destinul societății? Prin aceste teste, se pot oferi asigurări că parlamentarii iau decizii în stare de luciditate și conștientă. Eu revin la o propunere mai veche și reafirm că testul psihologic ar trebui să fie parte din dosarul fiecărui parlamentar, pentru că în Constituție sunt stipulate anumite categorii care nu pot fi alese. Testul psihologic ar fi o formă independentă și obiectivă despre starea naturală a unora, dar mai ales pentru a evalua starea mentală și aptitudinile necesare pentru a fi parlamentar, ales al poporului român. Dacă ne dorim ca Parlamentul să fie o instituție serioasă și responsabilă, va trebui să înțelegem că acesta nu este teren de dresaj sau de educație primară! Ca să revin la întrebarea dumneavoastră,  răspunsul meu este următorul: pe litoralul Mării Negre avem destul nisip pentru ca cei doi să se joace cu găletușe și să se certe pe ele. În rest, no comment!

Dupa scandalul sosoaca-Simion, demnitarii constanteni vor testarea psihologica a parlamentarilor!Cristina Rizea

Rizea ar scoate AUR în afara legii

Cristina Rizea, deputat neafiliat, crede că nu e vorba neapărat despre droguri: „Acolo sigur nu e vorba de droguri. Problema e că acestor doi oameni li se permite. De aceea aș scoate AUR în afara legii. Acești oameni sunt capabili de fapte penale, de la sugrumarea unui ministru la hărțuirea unei jurnaliste. Locul lor e unde au mers și alți politicieni de factura lor.”

Dupa scandalul sosoaca-Simion, demnitarii constanteni vor testarea psihologica a parlamentarilor!Remus Negoi

Negoi spune că circul marca Șoșoacă-Simion e pentru capital electoral

Remus Negoi, senator USR, consideră că tot acest circ este făcut pentru a atrage circ electoral: „Tot circul pe care îl fac aceste personaje este pentru capital electoral. În primul rând electoratul trebuie să-i sancționeze drastic în așa fel încât să nu mai apară în veci într-o funcție publică. Pe de altă parte, orice persoană care ridică suspiciuni rezonabile că ar fi sub influența substanțelor psihotrope trebuie să se supună legii, indiferent că e brutar, șofer, manager sau parlamentar. Ceea ce au făcut cei doi în plenul Senatului ține, după părerea mea, inclusiv de lipsa bunului simț, lipsa celor 7 ani de acasă. Atâta știu ei, atâta fac.

Dupa scandalul sosoaca-Simion, demnitarii constanteni vor testarea psihologica a parlamentarilor!Mircea Banias

Și Banias consideră benefic un control psihologic

În schimb, deputatul PNL Mircea Banias, consideră o măsură excesivă introducerea testelor antidrog: „Mi se pare o măsură excesivă. Mai degrabă un control psihologic”


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La parchete, Politie, Judecatorie, Primarie,Prefectura,TESTE PSIHO SI TESTE ANTI-DROG
0
0
Buna idee
0
0
ptr mitocanie, mitomanie si escrocherie nu exista ?
0
0
bă baieti, ăia au ajuns acolo doar din cauza voastra si a partidelor care vă susțin. Dacă ati fi dovedit un minim de empatie si interes pentru cetateni, cei doi n ar fi ajuns vreodata în parlament. asa ca, voi sunteti singurii responsabili de prezenta celor doua nevertebrate în parlament. P.S.crusoveanu, matale tre sa-ti faca un test de iq. dormi in continuare!
0
1
obligati sa dea si un examen eliminatoriu de cunostinte elementare de limba romana, logica, drept si economie ptr ca multi sunt analfabeti cel putin la aceste discipline; cei cu comportament reprobabil ar trebui selectati si propusi ptr excluderea din parlament de o comisie independenta de cateva zeci de psihologi, jurnalisti, etc oameni de o probitate dovedita fara simpatii si afilieri politice cunoscute si fara legaturi intre ei ptr ca s-ar putea ca multi escroci si mitocani sa treaca testul psihologic
2
1
la mircea banias nu lasati comentariile in alte articole ! lu banias i-ar place daca ar fi un motor baban de la ucm pe care sa il praduiasca ! la hoteala e profesionist. nu vrea test antidrog, ca poate mai ia si el pa nas o liniuta. plictiseala mare daca nu face o hoteala pe zi nu a facut nimica, nimica.
2
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
3
0
ma asteptam la demnitarii constanteni sa-si puna problema, cum arata cta! dati-le mingi gaunoase la fileu si or sa manince rahat zile in sir.de ce nu a-ti cerut testarea pe vremea lui mazare &co?
4
0
ma asteptam la demnitarii constanteni sa-si puna problema, cum arata cta! dati-le mingi gaunoase la fileu si or sa manince rahat zile in sir.
4
1
politicienilor nostrii le lipsesc nu numai ...textele, au multe lipsuri dar ...au averi si lefuri nemuncite!noi cei de rand suntem vinovati, iam votat odata apoi ei se voteaza intre e, se inmultesc si ...prospera necontrolat!
5
0
Tardiv. Oricum, o sa avem multe surprize. Si daca se vor face ca si testarile pentru permis auto, degeaba.
6
0
Asta înseamnă să rămânem fără parlamentari, nu ca ar fi ceva rău dar se ridica întrebarea, avem cu cine sa ii înlocuim?
7
0
E bine venită ideea testului psihologic pentru parlamentari. În plus e necesar și un TEST IQ pentru miniștri și parlamentari. Poate deveni ministru sau parlamentar, un politician cu un IQ= minim 110 puncte. Numai așa, nu vor mai intra în Parlament toți tractoriștii, interlopii sau cocalarii, drogații, boschetarii. Reamintesc că Einstein a avut un IQ=160 puncte.
12
0
Cine este Rizea ? Cum este posibil ca o vanzatoare sa fie parlamentar ? Doamne, in ce lume traim ? Oare chiar nu mai exista in tara asta intelectuali, in adevaratul sens al cuvântului?
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468