REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Durerea în piept. Simptom pentru multe afecțiuni grave

Durerea în piept. Simptom pentru multe afecțiuni grave

A.F. 13 octombrie 2022 | 00:00 270

Care sunt cauzele È™i când ar trebui să mergi la medic. Există cinci probleme frecvente ale acestei situaÈ›ii. Gândul te poate duce imediat că ai putea avea probleme cardiace, pe lângă acestă problemă medicală, medicii spun că există È™i altele care generează disconfort sunt altele.

Te confrunÈ›i cu înÈ›epături în piept? Este posibil să ai probleme cardiace

AÈ™adar, înÈ›epătura din piept este un simptom care poate fi cauzat de numeroase afecÈ›iuni, cum sunt cele cardiace, pulmonare, afecÈ›iuni ale esofagului, muÈ™chilor toracelui È™i nervilor intercostali.

Fiindcă unele dintre aceste boli sunt severe, durerile È™i înÈ›epăturile din piept pot fi un semnal de alarmă pentru o problemă gravă. Dacă este minor, un astfel de disconfort poate fi ignorat până la dispariÈ›ia lui, însă dacă este sever poate speria pe mulÈ›i oameni.

Cinci dintre cele mai întâlnite cauze ale înÈ›epăturilor în piept

Cauze frecvente ale înÈ›epăturilor în piept. ÎnÈ›epăturile în piept sunt generate de afecÈ›iuni cardiovasculare, boli ale plămânilor, tulburări digestive, probleme osoase sau musculare ori de anxietate sau atac de panică.

AfecÈ›iuni cardiovasculare. Bolile de inimă, care se manifestă prin junghiuri în piept, sunt angina (constă într-un blocaj în vasele de sânge ale inimii), miocardita (inflamaÈ›ie a muÈ™chiului inimii care determină apariÈ›ia febrei, a oboselii È™i a problemelor cu respiraÈ›ia), pericardita (inflamaÈ›ie/infecÈ›ie a sacului din jurul inimii), prolaps de valvă mitrală (o valvă nu se poate închide adecvat, ceea ce duce la dureri în piept, palpitaÈ›ii È™i ameÈ›eală) È™i infarct miocardic (dacă fluxul sanguin din vasele de sânge este redus, părÈ›i din muÈ™chiul inimii pot muri).

Printre afecÈ›iunile pulmonare, care duc la apariÈ›ia înÈ›epăturilor în piept, se numără: pleurezia (inflamaÈ›ie sau iritare a mucoasei dintre plămâni È™i cutia toracică), pneumonia (boala este însoÈ›ită È™i de febră, frisoane sau tuse), embolism pulmonar (apare atunci când un cheag circulă prin vasele de sânge), pneumotorax (are loc în urma unui traumatism la nivelul pieptului), hipertensiune pulmonară È™i astm (afecÈ›iunea mai aduce È™i dificultăți de respiraÈ›ie, respiraÈ›ie È™uierătoare, tuse).

Tulburări digestive. Tulburările digestive pot genera înÈ›epături în piept. Una dintre acestea este boala de reflux gastroesofagian, care se manifestă prin senzaÈ›ie de arsură, care apare după o masă copioasă. De asemenea, poate fi vorba de hipersensibilitate esofagiană, când esofagul devine dureros, de ruptură esofagiană, de ulcer peptic(apare la fumători È™i la persoanele care consumă alcool în exces) sau de hernie hiatală (protruzie a stomacului deasupra diafragmului).

Probleme osoase sau musculare. ÎnÈ›epăturile din zona pieptului pot fi determinate de probleme ale coastelor sau de o întindere musculară. Tusea puternică poate genera răni sau inflamaÈ›ii ale muÈ™chilor È™i tendoanelor dintre coaste, cauzând dureri în piept.

ÎnÈ›epături în piept generate de anxietate sau atac de panică. Stresul, anxietatea È™i atacul de panică pot fi sursa înÈ›epăturilor în piept, a palpitaÈ›iilor, transpiraÈ›iilor, ameÈ›elilor È™i a respiraÈ›iei îngreunate. Pentru a le combate, este recomandată evitarea situaÈ›iilor stresante È™i adoptarea unui stil de viață sănătos, conform BZI, citat de doctorulzilei.ro.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212