REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Echipament de supraveghere pentru Parcul Arheologic, achiziționat la un preț de 36 de ori mai mare!

Echipament de supraveghere pentru Parcul Arheologic, achiziționat la un preț de 36 de ori mai mare!

Replica API 1 februarie 2020 | 00:48 479

Poziția Primăriei Constanța!

Poziția Primăriei Constanța!

Proiectul de modernizare a Parcului Arheologic s-a aflat în atenția auditorilor Curții de Conturi care au luat la puricat documentele Primăriei Constanța, anul trecut. Cu această ocazie, au fost depistate mai multe nereguli, constatându-se, printre altele, faptul că echipamentul de supraveghere video a fost achiziționat la un preț de 36,4 ori mai mare decât valoarea estimată în devizul general întocmit de proiectant. Firma care a primit bani extra este Mobitom SA.

Parcul Arheologic din Constanța, cunoscut ca și parcul Primăriei, a fost modernizat în urmă cu câțiva ani. A fost un proiect de anvergură a administrației locale, în care au fost ”pompați” peste 10 milioane de lei. Au fost reabilitate aleile, spațiile verzi, s-au amenajat trotuare şi zone de relaxare pentru adulţi, s-a montat mobilier urban în stilul Art Nouveau, două fântâni arteziene, dar şi trei camere de supraveghere video pentru prevenirea vandalismului. În urma unei inspecții ce a avut loc pe 17 iunie 2019, echipa de audit din cadrul Curții de Conturi a constatat, cu privire la atribuirea și derularea contractului de achiziție publică lucrări aferente obiectivului de investiții „reabilitarea și amenajarea Parcului Arheologic”, că sistemul de supraveghere video a parcului arheologic nu era utilizabil, echipamentele fiind montate pe poziții, dar fără a fi activate și funcționale. Deși, în data de 4 iunie 2018, reprezentanții entității au încheiat un proces verbal de punere în funcțiune a sistemului de supraveghere video. S-a mai constatat plata nelegală a sumei de 1.234.928 lei la care se adaugă majorări penalizatoare de 531.019 lei, reprezentând echipament de supraveghere video achiziționat la un preț de 36,4 ori mai mare decât valoarea estimată în devizul general întocmit de proiectant.

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții primăriei au precizat că ”societatea în cauză a fost chemată pentru conciliere însă, pentru că nu s-a ajuns la un acord comun, Primăria Constanța a depus o acțiune în instanță pentru recuperarea debitului”. Societatea care s-a ocupat, printre altele, de echipamentul de supraveghere video este Mobitom SA.

Mobitom SA este una din cele mai cunoscute firme din Constanța, grație legăturilor sale privilegiate pe care le întreține cu primăria, indiferent de numele edilului. De-a lungul timpului, Mobitom SA a primit contracte de zeci de milioane de euro, printre care și contractul, încheiat pe 2 iulie 2019, pentru achiziția de ”sisteme de protecție pentru siguranța circulației pe rampele Pasajului Cumpenei”, în urma unei licitații deschise declanșate pe 23 februarie 2019. Mobitom SA a fost înființată de defunctul Gheorghe Oancea (celebrul afacerist care mai deținea business-uri precum On Plonge, Shark și Five Holding), are ca acționar majoritar persoana juridică Five Holding SA și este administrată de Valentin Boroș, David Sișu și Valentin Ciuceanu.

Alături de Mobitom, pentru reabilitarea Parcului Arheologic s-a mai ocupat și Pomacost S.A..

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moarte machidonilor
7
0
Taci in mortii ma tii de machidon imputit. Vi s a urcat cacatul La cap. O sa incepem sa va haituim pe strazi. Grijania ma mii voastre de machidoni spurcati.
8
0
ARMANLU NU CHIARII!!!SI aia care v au furat si va tot fura SUNDU MUCANII,Cati ministrii aromani au fost la transporturi?dar la finante?dar primari?si Ginerele Mort nu se pune ca e lasat de mucanii vostri MAZARE,Strutinski,Porcusor!Numai machindoni au fost la putere ai naibii,Iliescu,Roman,Brucan,Voiculescu,Nastase,Bobic,Columbeanu,Caspuneanu,Udrea alta machidoanca ca si Olguta dealtfel...DAR LA CONSTANTA CHIAR SUNT MACHIDONI FOSTI securisti cu masti de ELITE si oameni de afaceri care sunt niste tradatori ai etniei ca si Baronul Dumba la sf aniilor 1800,vanzatorul ELITISTO ERETIC al Armanilor!
2
8
De la firme Consacrate si de casa , continua Fagdau sa si ia Spaga...alooo , nu l mai protejati atat pe acest Corupt Notoriu ...se crede Imun dl Comandant ...rusine !
7
0
Mazare Strutinski Constantinescu Oancea toti mukani hoti. Huo fi miar scarba neam de secaturi si koorve
7
9
Pai daca guvrnul penal PSD. ALDE a dat in vara lui 2017 o lege care spune ca primari au mana libera la furat,motivand ca sarmani primari nu pot lucra sub stres adica sa poata sa fie prinsi ca fura,lor le trebuie liniste sa fure fara griji si guvernul penal le-a facut pe plac,dealtfel PSDisti tot repetau ca nu au facut asta doar pt.primari lor ci le-au dat liber la furat tuturor primarilor din Romania lucru care este adevarat,au mai bagato si pe asta ca"vinovati pentru ca primari fura sunt cei care i-au votat"asa ca prostimea sa taca si sa rabda pana la viitoarele alegeri.
8
0
la fel s-a intamplat cu orice achizitie din primarie. Ei sunt tatici. Ei decit pretul de achizitie. jaf la drumul mare.
15
0
Banii recuperati si vinovatii la puscatie! Urgent!
24
0
makidonizat si tiganizat infect si imputit
23
4
Ce mizerabili. Fura pana distrugi toata tara. Mai rau ca tiganii!
25
0
si aveti dovezile ca sunt de 36 de ori mai mari si nu-i trage nimeni la socoteala? asta e
24
0
Mazare, Strutinsky si Constantinescu simple sageti din TOLBA CUI?
18
1
Dar voi ce ati crezut ? Ati crezut ca gura lui Fagadau nu trebuie sa manance si ea ceva ? Ca doar justirtiarii au grija doar de pensiile lor speciale.Trai neneaca.
29
1
parchet laminat
14
1
Cum sa fure familia Oancea
22
0
DNA nu se baga ,sunt caractere nepermise
32
0
Adica un hot din primarie a platit banii mobitonului si acum ii chema la conciliere sa dea banii inapoi ??? Da pe asta din primarie care a decontat de ce nu il ia nimeni cu catusele ???
31
0
Celor care au aprobat acest contract sa li se impute sumele respective si la puscarie cu ei.
28
1
Mobitom, adica Mazare, Strutinsky si Constantinescu ! Adica jaf la drumul mare si mangle ct cuprinde. Stam bine si mai vrem sa se dezvolte Constanta. Toti sunt in cardasie cu toti, acum sub umblela lui Stroe. Si a lui Fagadau si a restului viermilor care sub toata puterea orsului. Leprele spun...da , dar totu-i legal, a fost licitatie ! ...Asa-i , dar caietele de sarcini sunt cu dedicatie, golanii sunt anuntati din timp si afla toate amanuntule iar la timpul potivit, sunt pregatiti. Asta, in timp ce cei onesti abia au timp sa-si faca dosarele.Apoi, tarifele cresc subit la sume f mari.
44
0
Fagabou la PUSCARIEEE!!! Huaaaa!!!
36
1
Mai hoti ca PeSeDistii nu e nimeni.
40
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468