REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

El este POLIȚISTUL care l-a SALVAT pe turistul de 18 ani de la înec, la COSTINEȘTI

El este POLIȚISTUL care l-a SALVAT pe turistul de 18 ani de la înec, la COSTINEȘTI

Replica API 7 iulie 2021 | 00:26 2279

Un turist, în vârstă de 18 ani, din Târgu Frumos, a fost scos din apă inconştient pe 4 iulie. Cadrele medicale l-au intubat şi l-au transferat cu elicopterul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Din fericire, acesta este în afara oricărui pericol. Turistul a fost salvat de la înec de un polițist detașat pe litoral. Era în timpul liber și nu a ezitat o secundă să-i sară tânărului în ajutor.

El este Dan, polițistul care a salvat un tânăr de la înec în Marea Neagră. Totul s-a petrecut în stațiunea Costinești, acum două zile. Polițistul din Covasna, detașat de o săptămână pe litoral, se plimba în timpul liber pe digul din apropierea Obeliscului, moment în care a auzit pe cineva că strigă după ajutor.

Cum s-a petrecut totul?

”- Se îneacă! A intrat aici și nu a mai ieșit, i-a spus un bărbat extrem de agitat.

Imediat Dan și-a dat tricoul jos și a sărit în apă. Adâncimea era destul de mare, în jur de 3 metri. A căutat câteva zeci de secunde, dar, pentru că a simțit că rămâne fără aer, a ieșit la suprafață.

- Nu se vede nimic aici, i-a spus bărbatului de pe dig.

- Haideți un pic mai încoace. Aici a sărit.

Dan s-a mai scufundat o dată și a început să caute. A zărit după scurt timp o siluetă aflată pe fundul mării, dar nu mai avea aer să o poată ridica.

A ieșit la suprafață, a respirat puternic și s-a scufundat iar. A ajuns la victimă și, cu ultimele puteri, a reușit să o aducă la suprafață.

În tot acest timp, salvamarii s-au alertat și au ajuns la locul unde se afla colegul nostru, împreună cu victima inconștientă.

- Îl tragem noi în barcă, stai liniștit, i-a spus unul dintre aceștia.

- Luați-mă și pe mine că nu mai am putere, le-a răspuns Dan, în timp ce s-a prins cu mâinile de un skijet al unui salvamar. Victima, un băiat foarte tânăr, a fost adusă pe plajă, iar salvamarii au început procedurile specifice de resuscitare. Imediat a ajuns la fața locului și ambulanța și, la câteva minute, a aterizat un elicopter SMURD care l-a și preluat pe băiat, care era încă în stare inconștientă.

Spre seară, Dan a auzit că tânărul a decedat. S-a ridicat de la masă, a plecat spre plajă și, timp de minute bune, a stat singur și a plâns. Deși nu îl cunoștea pe acel băiat, se simțea vinovat că nu reușise să-l salveze. A vrut să sune la spital, dar nu a avut puterea aceasta.

După o noapte albă, vestea bună a venit ieri dimineața când Dan a fost oprit de un coleg.

- Bravo! Am auzit că ai salvat pe cineva. Felicitări!

- L-am scos la suprafață, dar se pare că degeaba.

- Cum degeaba? Victima a ieșit din comă. Medicii sunt optimiști. Felicitări, colega!

- Trăiește?

- Da, da! Trăiește!

Atunci Dan a început să plângă a doua oară, de data aceasta de fericire.

DAN, cuvintele sunt puține pentru a-ți mulțumi! Ceea ce ai făcut este EXTRAORDINAR!

OMULE, jos pălăria!”,au scris colegii lui, pe Facebook-ul MAI.

De parcă nu se întâmplaseră destule lucruri grave, în timpul acordării primului ajutor, un bărbat “aflat prin zonă” i-a furat telefonul unuia dintre salvamarii ce acordau primul ajutor băiatului. Aflat în concediu de odihnă, Andrei, un tânăr jandarm timișorean de 21 de ani, a intervenit prompt și după ce l-a imobilizat, l-a predat poliției.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si civili aia care au dat dovada de constiinta civica in alte cazuri fara ca ei sa fi jurat pe steagul tari ca vor lupta contra raufacatorilor,aia ce recompensa sa primeasca de la bugetul de stat?.
1
2
Din nefericire sefii vor lua.
7
0
Sefii sa-i dea 1000 euro prima sa-i impulsioneze pe toti din sistem!
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468