REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Elevul de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, care și-a înjunghiat colegul, transferat

Elevul de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, care și-a înjunghiat colegul, transferat

Replica API 16 ianuarie 2020 | 04:03 979

Elevul de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, care și-a înjunghiat colegul, a fost transferat Școala Gimnazială nr. 10 M. Koiciu Constanța, procedura având loc înainte de încheierea semestrului. De la momentul transferului elevul a avut probleme medicale si nu a urmat cursurile la noua unitate de învățământ. Momentan, media nu este incheiată. Scoala Gimnaziala nr. 6 a transmis recomandarea scăderii mediei la purtare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a constituit o comisie la nivelul ISJ care a analizat situatia creată.

În urma verificarii aspectelor sesizate s-au recomandat urmatoarele: consilierea psihologică a elevilor implicați, precum si a părinților acestora și respectarea de catre conducerea unitatii de invatamant a legislatiei in vigoare cu privire la transferul scolar.

În prezent ISJ monitorizeaza punerea în aplicare a acestor recomandări.

Reamintim că un elev de clasa a VII-a l-a înțepat pe un altul cu un obiect ascuţit - din câte se pare, un cuţit de bucătărie. Elevul rănit a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital, precizează unele surse. Conform primelor date, cei doi s-au certat pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, din cauza unui joc online. Astfel, într-o conferință de presă oferită de noul inspector al ISJ, Mihai Sorin, acesta a transmis următoarele: "A fost deschisă o anchetă în acest caz. Ce vă pot spune este că rana a fost una ușoară, superficială însă elevul va sta 3 zile acasă" a transmis Sorin Mihai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce treaba are nota la purtare cu problemele medicale? Tot comunsiti ati ramasi!
0
1
sa-l ia domnul inspector si sa-l duca direct la copilul sau in clasa pe acest criminal in devenire...cu ce sunt eu vinovat ca parinte ca poate acum sa-mi omoare copilul.
4
0
Si cu ce rezolva transferul situatia elevului-problema? Are dreptate parintele revoltat.
4
0
Transferul dintr-o clasa in alta, in aceeasi scoala, sau de la o scoala la alta este cea mai stupida sanctiune prevazuta de nu stiu ce Statut al elevilor... Adica arunc un elev cu o anume problema la mansarda in curtea altei scoli, sa faca si pe acolo prostii. De ce sunt astfel pedepsiti un director, un profesor-diriginte sau o clasa de elevi din alta scoala cu un exemplar de felul asta? Care este rolul corectional al masurii? Poate nu pricep eu...
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212