REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Elicoptere SMURD vor decola de la Constanţa din curtea RAJA

Elicoptere SMURD vor decola de la Constanţa din curtea RAJA

Replica API 25 aprilie 2013 | 00:00 362

A fost găsită cea mai bună soluţie pentru amenajarea unui heliport

A fost găsită cea mai bună soluţie pentru amenajarea unui heliport

A şasea Bază Regională de Salvare Aeriană SMURD din România, prin repartizarea unui elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, va fi amenajată în curtea RAJA, urmând să fie inaugurată în perioada imediat următoare în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat. Întrucât nu a fost găsită soluţia tehnică de îndepărtare a coşului de la fostul crematoriu al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, înalt de 15 metri, elicopterul SMURD nu ar fi putut decola pe heliportul unităţii sanitare. Pentru că decolarea ar fi fost pusă în pericol, existând un singur culoar de aterizare, Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale au decis ca terenul de lângă sediul RAJA să fie gazda bazei regionale SMURD. Astfel, heliportul Spitalului Judeţean ar urma să fie folosit doar pentru elicopterele militare MEDEVAC de la Baza Militară din Mihail Kogălniceanu. "Baza regională SMURD va fi amenajată la RAJA. Acolo va exista o cameră pentru piloţi", susţin surse din cadrul Spitalului Judeţean. Elicopterul SMURD va fi deservit de medici de la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean şi de piloţi de la Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului de Interne, a declarat Arafat, într-o vizită de lucru la Constanţa. Potrivit acestuia, cinci elicoptere de salvare în situaţii de urgenţă îşi desfăşoară în prezent activitatea la Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, Arad şi Craiova, iar după Constanţa vor urma alte două oraşe din ţară unde vor putea opera două aparate de zbor similare.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt argumente puierile ca elicopterele smurd nu pot decola de pe heliportulspitalului judetean dar aelicopterele militare de la M,Kogalniceanu pot.Prima minciuna. Mai grav este ca la constructia heliportului din curtea raja nu au avut acceptul proprietarilo caare au gard comun cu raja si avand in vedere contaminarea mediului din casele acestor proprietari cu zgomot.trpidatii.praf si gaze ce depasesc normele legale NU aveau cum sa obtina acordul acestora.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108