REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Elodia de Constanta, abandonata in camp de politistii de la Balcescu

Elodia de Constanta, abandonata in camp de politistii de la Balcescu

Replica API 14 decembrie 2010 | 00:00 392

Fratele Luminitei Calin acuza:

Fratele Luminitei Calin acuza:

Forţe impresionante ale jandarmeriei, dar şi voluntari, au organizat o amplă operaţiune de căutare pe o rază de 20 de hectare în zona în care s-a semnalat dispariţia asistentei universitare Luminiţa Magdalena Călin. În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii au încercat să oprească în trafic un autoturism marca Peugeot 207, înmatriculat B-37-CCL, pentru un control de rutină. Şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a accelerat, astfel că oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului suspect. Maşina a gonit până în localitatea Stupina, comuna Crucea, unde a rămas împotmolită pe o străduţă. Din autoturism a sărit şoferiţa care a luat-o la fugă pe câmp. Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a lucrat până în luna mai ca asistent universitar al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori. După o carieră de 12 ani în învăţământ, femeia a fost dată afară pentru că lipsea de la catedră. În luna mai, conducerea Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti i-a desfăcut asistentei contractul de muncă.

"Motivul a fost unul disciplinar. Contractul de muncă a fost desfăcut din cauza absenteismului", a explicat Florina Moharu, de la biroul de presă al ASE. Tot în luna mai, după desfacerea contractului de muncă, Luminiţa Magdalena Călin a eliberat şi camera de cămin pe care o ocupa. În anul 2005, fosta asistentă universitară şi-a susţinut teza de doctorat cu titlul "Datoria publică internă şi externă a României. Strategii de contractare, rambursare şi utilizare a împrumuturilor de stat". Nimeni nu cunoaşte însă motivul pentru care femeia a fugit din senin. Poliţiştii au verificat şi ultima locuinţă a dispărutei în încercarea de a găsi indicii cu privire la gestul acesteia. În jurnalul femeii au fost găsite câteva pasaje, scrise cu ocazia decesului Mădălinei Manole, unde Luminiţa scria că nu este de acord cu sinuciderea. De altfel, potrivit spuselor rudelor, fata trecea printr-o depresie cauzată de moartea tatălui său, eveniment petrecut cu câteva luni în urmă, dar şi de faptul că rămăsese fără loc de muncă, precum şi din cauza faptului că divorţase recent, însă nu avea gânduri de suicid. Luminiţa Călin fusese căsătorită cu un important cadru didactic din cadrul Universităţii Bucureşti. Oamenii legii iau în calcul şi ipoteza ca aceasta să fi apelat la o maşină de ocazie, continuându-şi deplasarea ori spre Hârşova ori spre Constanţa. Fratele acesteia, Florin Vasile, a apelat la un elicopter care a survolat un perimetru mare în zona în care femeia a dispărut, însă, deocamdată, nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Recompensă de 5000 de euro

"Voi închiria mâine (azi-n.r.) un elicopter, să continuăm căutările", a declarat, pentru "Replica", Florin Vasile, care a acuzat că poliţiştii din Nicolae Bălcescu ar fi acţionat "în bătaie de joc" în noaptea dispariţiei surorii lui. El a promis o recompensă de 5000 de euro persoanei care poate oferi detalii despre locul unde s-ar afla sora sa. Revenind la acuzaţiile bărbatului, acesta spune că a fost sunat, în noaptea dispariţiei surorii lui de un bărbat, care l-a anunţat că este o maşină abandonată în câmp şi să vină să o identifice. "Un domn Paraschiv a luat legătura cu familia noastră, după ce a găsit un număr de telefon în maşină. M-am dus acolo şi am identificat autoturismul. Iar din spusele acestui domn, un poliţist Cristian Zbenghea de la Poliţia Nicolae Bălcescu, şi un poliţist comunitar, se aflau în maşina care a urmărit-o pe sora mea. Aceiaşi poliţişti i-au spus lui Paraschiv, la 10-15 minute după urmărire, că au urmărit o nebună, care a coborât din maşină şi a fugit pe câmp, aşa că au renunţat la urmărire, că şi aşa nu mai era raza lor de competenţă", a povestit Florin Vasile. El susţine că a discutat şi cu poliţistul Zbenghea, care i-ar fi relatat că a pornit în urmărirea maşinii conduse de Luminiţa Călin întrucât, la orele 2 noaptea, circula cu farurile stinse.

Fratele dispărutei face plângere împotriva poliţistului Zbenghea

"Au spus că au urmărit-o, că ea a făcut manevre, când întorcea, când o fugăreau iar, până a intrat pe un drum de ţară, iar de acolo în câmp. Toată urmărirea a durat vreo 30 de minute sau 40, spun ei, după care sora mea ar fi coborât din maşină, pentru că nu mai mergea, fiind împotmolită în noroi, şi s-a aşezat pe pământ. Au întrebat-o dacă are carnet, a spus că da, au mai întrebat-o iar ceva, nu a mai răspuns, aşa că Zbenghea mi-a povestit că s-a dus la maşină să anunţe prin staţie colegii. În timpul acesta, poliţistul comunitar spune că s-ar fi uitat spre Zbenghea, iar sora mea a fugit pe câmp. După care... ei s-au întors, dar nu înţeleg de ce nu au continuat urmărirea? Sau cum e posibil să fi fugit ea aşa de repede peste câmp, iar ei să o piardă din priviri? Nu înţeleg, nu îi cred, cred că au ceva de ascuns, aşa că o să fac o plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, să îi verifice o comisie internă", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Florin Vasile. El a adăugat că în căutarea surorii sale, ieri, au fost aduşi mai mulţi câini de urmă, care au traversat câmpul şi au trecut pe lângă un canal colector de apă, după care s-au oprit în drumul principal, de unde şi ipoteza că femeia ar fi luat o ocazie fie spre Hârşova fie spre Constanţa. "Am mers în toate localităţile din împrejurimi, am dat poza ei şi conducătorilor de TIR, poate a văzut-o cineva", mai spune fratele dispărutei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108