REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Elon Musk vrea să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârşitul anului

Elon Musk vrea să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârşitul anului

A.F. 16 iunie 2023 | 23:40 816

Elon Musk a anunţat vineri că doreşte să doteze "anul acesta" o primă fiinţă umană cu implanturi neuronale de la compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, transmite AFP.

Elon Musk vrea sa implanteze primul cip in creierul unui om pana la sfarsitul anuluiElon Musk

"Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie", a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane.

"Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent", a adăugat el.

Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA la sfârşitul lunii mai pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani. Ţelul multimiliardarului este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul şi computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer., citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu vreau ca intr-un an sa imi implantez pwla in creierul lui Chitac
1
1
muschelon asta, de ce nu-l implanteaza in propriul lui creier ca sa se sature de bani, criminnalul dracullui
0
0
Partea si mai amuzanta e ca propagandistii au spalat atatia idioti utili pe cap cu conspiratii despre BILL GATES si cipurile, incat trolul suprem ELON MUSK apare public si face glume despre PRIMUL CIP PE CREIER(troleaza),fix in momentul in care BILL GATES viziteaza CHINA. Mai amuzant de atata e si faptul ca TAIWAN face si cele mai bune CIPURI DE PE GLOB, iar asta este principalul motiv pentru care doreste CHINA sa invadeze TAIWAN. Se pare ca SATANA ARE SIMTUL UMORULUI. Intelegeti? Chinese President Xi Jinping called Bill Gates"an old friend"and said he hoped they could cooperate in a way that would benefit both China and the United States, in Xi's first meeting with a foreign entrepreneur in years. In a meeting at Beijing's Diaoyutai state guest house, where China's leaders have traditionally received senior foreign visitors, Xi said he was very happy to see the Microsoft co-founder and philanthropist after three years, and that Gates was the first American friend he had met this year.
10
1
HAVANA SYNDROME? Aparent, Putin l-a "prajit" si pe Elon Musk cu microundele, dupa primul dialog la webcam, dupa invazia din 24 februarie 2022. Cine a zis despre Trump ca e ANTIHRISTUL, nu l-am crezut. Un an mai tarziu, i-am dat dreptate. Cineva a zis despre Elon Musk ca e ANTIHRISTUl, iar nu l-am crezut. Dupa ce am studiat mai bine, ELON MUSK pare mai demonic si mai n***u decat il vede lumea, cum ar zice si PORCU MACEDON TEODOSKI marele rege imparat ortodox(la el acasa). In urma cu vreo 2 zile, Musk cita din propaganda rusa si ii numea pe aia de la DAVOS diabolici, sau pe aia care urmaresc stoparea incalzirii globale si asa mai departe, caci"au lovit"in TESLA lui (masina, ci nu tesla cu care isi da in COAIE cu orice ocazie, in ultima vreme). E pe zi ce trece tot mai"PRAJIT"Musk. E trist ca se intampla asa. Dupa dialogul ala la webcam,Musk cumpara TWITTER(NO SENSE) si toate astea pentru a-l DEBLOCA pe TRUMP, sa-si poata face campanie electorala pt.2024. AU facut cheta rusii si chinezii
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468