REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Elton John a lansat un fond de ajutorare a organizaţiilor care luptă împotriva HIV/SIDA

Elton John a lansat un fond de ajutorare a organizaţiilor care luptă împotriva HIV/SIDA

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 928

Elton John

Cântăreţul britanic Elton John a lansat un fond de urgenţă în valoare de 1 milion de dolari pentru a ajuta organizaţiile care lucrează cu pacienţi diagnosticaţi cu HIV şi cu SIDA, pentru ca aceştia "să nu fie lăsaţi în urmă" în perioada crizei medicale declanşate de pandemia de coronavirus, informează Thomson Reuters Foundation, citat de Agerpres.

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus a pus o presiune tot mai mare asupra sistemelor naţionale de sănătate pe plan global, artistul britanic a anunţat că Elton John AIDS Foundation va dona sume în numerar unor organizaţii internaţionale pentru ca acestea să continue să asigure servicii medicale în beneficiul pacienţilor cu HIV şi SIDA.

"Distribuirea de medicamente, teste şi tratamente preventive nu mai este la fel de simplă pe cât era în urmă cu câteva săptămâni", a declarat Elton John, în vârstă de 73 de ani, într-o înregistrare video realizată din reşedinţa sa din Los Angeles şi difuzată pe Twitter, prin care a anunţat această iniţiativă.

"Aşadar, noul fond de urgenţă COVID-19 îi va ajuta pe partenerii noştri din prima linie să se pregătească şi să reacţioneze în timpul pandemiei, întrucât aceasta afectează prevenţia împotriva HIV şi îngrijirile medicale acordate celor mai marginalizate comunităţi", a adăugat starul britanic.

Deşi noul coronavirus nu este considerat o ameninţare pentru pacienţii diagnosticaţi cu HIV şi aflaţi sub tratament, el prezintă un risc sporit pentru persoanele care au sisteme imunitare slăbite sau care nu sunt conştiente de afecţiunile de care suferă, au avertizat mai mulţi activişti şi experţi din domeniul medical.

Fundaţia cântăreţului Elton John a precizat că va finanţa soluţii pentru "provocările speciale" cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA sau din categoria cu risc sporit de a contracta virusul imunodeficienţei umane şi care, în prezent, se află în faţa unor ameninţări medicale suplimentare din cauza pandemiei de coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ANGLIA zic asa.Mai bine stai linistit in tara M ati.Omu stie ce vb,Omu stie ce face.Asa ca nu mai minca c****t.Daca tot ai net moca taci dku
1
0
Mai inversatule, esti cam expirat. Mai bine stai in banca ta sa nu te vada nimeni.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108